Jonass savu debijas sezonu MXGP klasē noslēdz kopvērtējuma sestajā vietā

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 15.septembris 2019 13:51

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja sesto vietu sezonas pēdējā posma - Ķīnas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, šādu pašu pozīciju gūstot arī kopvērtējumā.

Jonass pirmajā braucienā bija piektais, bet otrajā finišēja septītais, kas summā deva 30 punktus un sesto vietu.

Posmā uzvaras laurus plūca nīderlandietis Džefrijs Herlingss, bet otrais bija viņa tautietis Glens Koldenhofs, abiem iekrājot pa 47 punktiem. Pirmajā braucienā uzvarēja Koldenhofs, bet otrajā - Herlingss. 

Tikmēr trešais ar 38 punktiem bija šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš iekrāja tikpat punktu, cik ceturto vietu ieņēmušais pasaules čempions Tims Gajsers no Slovēnijas.

Jonass pirmajā braucienā vienubrīd bija ceturtais, tomēr lielāko daļu sacīkstes, tajā skaitā pēdējos apļos, bija piektajā pozīcijā. Otrajā braucienā viņam no sestās vietas izdevās pakāpties uz piekto, taču sacensību gaitā divas pozīcijas tika zaudētas un nācās samierināties ar septīto vietu. Lai sezonu noslēgtu kopvērtējuma piektajā vietā,Jonasam bija jāfinišē pirmajā četriniekā.

Jonass šosezon sešas reizes braucienos tika pirmajā trjniekā, taču līdz pirmajai uzvarai vēl jāgaida.

Kopvērtējumā ar 782 punktiem triumfēja Gajsers. Otrais ar 580 punktiem bija Sīvers, bet trešo vietu ar 535 punktiem sezonas beigās izrāva Koldenhofs. Tikmēr Jonass iekrāja 458 punktus un bija sestais, pirmajam pieciniekam zaudējot piecus punktus. Par 16 punktiem viņš apsteidza savu komandas biedru Armīnu Jasikoni no Lietuvas.

Traumu dēļ MXGP klasē sezonas otrajā pusē nestartēja KTM rūpnīcas komandas braucējs, itālis Antonio Kairoli.

Pēc sezonas pēdējā posma sportisti vēl piedalīsies Nāciju kausā.

Jonasam šī bija debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā bija 18 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

Jau ziņots, ka MX2 klasē par čempionu tika kronēts Jonasa bijušais komandas biedrs Horhe Prado, kuram tas bija otrais tituls pēc kārtas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti