Reinim Nitišam starts finālā un 5. vieta Francijā

 

Foto: REINISNITISS.COM

RA Events | 4.septembris 2016 20:57

Šodien Francijas pilsētā Loeakā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Bretagne World RX of France.

31 dalībnieka konkurencē Supercar kvalifikāciju kopvērtējumā Reinis Nitišs ierindojās vienpadsmitajā pozīcijā un iekļuva sacensību pusfinālā, kur finišu sasniedza trešajā vietā, kvalificējoties pirmajam finālbraucienam 2016. gada sezonā! Tajā jēkabpilietis finiša līniju šķērsoja piektais.

Mainīgi laika apstākļi šodien radīja papildu intrigu braucējiem un skatītājiem. Dienas pirmajā braucienā (trešajā kvalifikācijā) Nitišs ierindojās 15. pozīcijā, bet jau mazliet žūstošā trasē ceturto kvalifikācijas kārtu noslēdza ar piekto ātrāko laiku, tādējādi izcīnot 11. vietu kopvērtējumā un iespēju startēt pusfinālā. Pirmā pusfināla pēdējā aplī Nitišam izdevās apsteigt Matiasu Ekstremu un ar trešo rezultātu kvalificēties finālbraucienam, kura startā pieredzētais auto dzinēja apgriezienu kritums liedza pakāpties augstāk par piekto vietu.

“Mums izdevās atrast optimālus regulējumus mainīgajiem laika apstākļiem un ar stabilu sniegumu spēju izcīnīt vietu pusfinālā. Rallijkrosa dinamiskā vide un "lielās likmes" pusfinālā izrādījās liktenīgas vairākiem sportistiem, taču, izvairoties no problēmsituācijām, nodrošināju vietu finālā.

Šīs ir emocijas, kuras bija nedaudz piemirsušās. Paldies visai komandai par darbu, par sadarbību un pašatdevi. Šis ir lielisks rezultāts, kas dos jaunu enerģijas lādiņu nākamajām sacensībām.

Tagad jāgatavojas Barselonas posmam, kurā startēšu ar savu agrāko auto Olsbergs MSE komandas sastāvā!" pēc sacensībām prieku neslēpj jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis trešajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja 13. rezultātu, bet pēdējā braucienā tehnisku problēmu dēļ nestartēja. Sacensību kopvērtējumā Baumanim 26. vieta.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem 1

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli". Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām Škoda Kodiaq plug-in hibrīdu (+ VIDEO)

Lādējamie hibrīdi palielinātas valsts subsīdijas dēļ kļuvuši tik aktuāli, ka bez tiem neiztiek vien retais mūsdienu SUV. Škoda Kodiaq iV 1,5 litru benzīna turbodzinējs savienots ar 85 kW elektromotoru. Sistēmas summārā jauda ir 204 ZS. Uzlādes ligzda ir kreisajā spārnā, bet virs tās vīd uzraksts “SportLine”. Lasīt vairāk

 

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 27

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Tagad netrafarētās Škoda fiksē arī OCTA apdrošināšanu un tehnisko apskati (+ VIDEO) 33

iAutolv apskata kā aprīkoti policijas transportlīdzekļi no ārpuses un iekšpuses, ko savās kamerās redz policisti un ko spēj fiksēt šajos transportlīdzekļos iebūvētā elektronika. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti