Četri latviešu braucēji dodas uz prestižajām Legend World Finals sacīkstēm Somijā

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 13.septembris 2017 16:45

Botniaring trasē Somijā šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. septembrim, par godu valsts simtgadei norisināsies vērienīgās „Legend World Finals” sacensības. 77 dalībnieku vidū arī četri mūsu sportisti – Uldis Timaks, Jānis Horeliks, Garijs Rožkalns un Valters Zviedris.

Legends Car pasaules fināls tradicionāli norisinās Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), bet šogad pirmo reizi prestižās sacīkstes norisināsies Somijā. 2016. gadā ASV par čempionu kļuva Emīls Pērsons no Zviedrijas. Arī šoreiz zviedru un somu braucēji būs galvenie pretendenti cīņā par pasaules labākā Legend Car braucēja titulu.

Kopumā sacensībām pieteikušies dalībnieki no septiņām valstīm - Somijas, Zviedrijas, Latvijas, Itālijas, Krievijas, bet vistālāko ceļu uz pasaules fināla sacensībām mēros ”Legend Car” sportisti no ASV un Dienvidāfrikas. Visi dalībnieki iedalīti četrās dažādās klasēs, kur Valters Zviedris un Garijs Rožkalns startēs “Semi-Pro” iesācēju klasē 22 sportistu konkurencē.

Prestižākajā “Pro” klasē kopā ar vēl 27 sportistiem uz starta stāsies pieredzējušais Uldis Timaks, kurš šosezon Latvijas „Legend Car” čempionātā izcīnija trešo vietu. Savukārt Latvijas autosporta leģenda Jānis Horeliks startēs “Masters” klasē, kurā startē sportisti vecumā virs 40 gadiem.

Vairāk ar sacensību norisi un dalībniekiem var iepazīties mājas lapā: http://www.aprcompetition.fi/en/world-finals-2017/

Par Legend Car
Legend automašīnas tiek ražotas ASV kopš 1992. gada. To virsbūvēm par prototipu tiek izmantotas ASV pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ražotās “Ford Sedan”, “Chevrolet Coupe” un “Dodge Sedan” automašīnas, kas aprīkotas ar Yamaha 140 Zs (100kw) motocikla dzinējiem.

Pateicoties nelielajam svaram, kuram kopā ar braucēju jābūt ne mazākam kā 590 kg, šīs mazās sporta automašīnas ir ļoti dinamiskas un ātras. To maksimālais ātrums ir līdz pat 200km/h un līdz 100 km/h tās paātrinās 4 sekunžu laikā.

“Legend Cars” seriāli ir populāri visā pasaulē, tie tiek organizēti ne tikai ASV, bet arī Francijā, Beļģijā, Anglijā, Austrālijā, Dienvidāfrikā un tepat kaimiņos Zviedrijā un Somijā, kur uz sacīkšu starta parasti ir vairāk nekā 30 automašīnas. Arī Latvijā Legend Car seriāls strauji attīstās un šajā klasē pēdējos gados ir startējuši vairāk nekā 10 Latvijas autosportisti.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Automašīnu lietošanas nodokli cels par 10% un prasīs samaksāt katru gadu 10

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%. Lasīt vairāk

 

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 17

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Tagad netrafarētās Škoda fiksē arī OCTA apdrošināšanu un tehnisko apskati (+ VIDEO) 33

iAutolv apskata kā aprīkoti policijas transportlīdzekļi no ārpuses un iekšpuses, ko savās kamerās redz policisti un ko spēj fiksēt šajos transportlīdzekļos iebūvētā elektronika. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 7

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti