Pasaules čempionāts Alūksnes ezerā

 
13.jūlijs 2013 9:45

Alūksnes ezerā no 12. līdz 14. jūlijam notiks starptautiskas sacensības ūdens motosportā - viens no četriem pasaules čempionāta posmiem Formula 4S klasē, Eiropas čempionāts S550 klasē un Latvijas atklātais čempionāts.

Vienlaikus tiks atzīmēta arī 55 gadu jubileja kopš Alūksnes ezerā sākušās ūdens motosporta tradīcijas.

Alūksnes ūdens motosporta ievērojamo jubileju atzīmēs jau piektdien, 12. jūlijā, kad uz tikšanos aicināti ūdens motosporta veterāni gan no Alūksnes, gan visas Latvijas. Alūksnes Jaunās pils Apaļajā tornī pulksten 16 tiks atvērta šai lielajai jubilejai veltīta izstāde, kuras tapšanā sadarbojas Alūksnes ūdens motosporta klubs „Nord Ost” un Alūksnes muzejs.

Izstādē būs apskatāmi dažādi materiāli, kas liecina par ūdens motosporta attīstības posmiem Alūksnes ezerā gan no Alūksnes muzeja, gan privātajiem arhīviem. Savās mājās rūpīgi glabātās relikvijas izstādei atvēlējuši gan bijušie sportisti veterāni, gan nu jau aizsaulē aizgājušo sportistu ģimenes locekļi. 55 ūdens motosporta tradīciju gadus Alūksnes ezerā izstādes apmeklētāji varēs iepazīt trīs posmos – no 1958. līdz 1970. gadam, no 1974. līdz 1990.gadam un no 2003. gada līdz šim laikam.

Publicitātes foto

Pēc izstādes atklāšanas ūdens motosporta veterāniem būs tikšanās Alūksnes muzeja konferenču zālē. Arī sestdien, 13. jūlijā seniori piedalīsies sacensību atklāšanas pasākumā.

Sportisti, kas piedalīsies sacensībās, Alūksnē ieradīsies jau piektdien, bet sacīkstes sāksies sestdien, 13. jūlijā. Pulksten 13 notiks sacensību atklāšanas ceremonija pie p/a „ALJA” ēkas Pilssalā, pēc kā sportisti savās ātrumlaivās dosies parādes aplī. Jau pusstundu pēc sacīkšu atklāšanas sāksies pirmie starti – pa trim braucieniem katrai starptautiskajai klasei, kā arī Latvijas čempionāts.

Savukārt svētdien, 14. jūlijā pulksten 11 sacensības sāksies ar Latvijas čempionāta dalībnieku startiem, bet pulksten 13.30 noslēgsies cīņa par godalgām starptautiskajās sacīkstēs un pēc tam jau sekos veiksmīgāko sportistu apbalvošanas ceremonija.

Atkarībā no laika apstākļiem, sacensību norisē var notikt izmaiņas, tādēļ lūdzam sekot aktuālajai informācijai sacensību norises centrā Pilssalā.

Gan sacensību atklāšana, gan apbalvošanas ceremonija notiks pie pašvaldības aģentūras „ALJA” ēkas Pilssalā. Jāpiebilst, ka sacensības šogad komentēs pazīstamais žurnālists Normunds Avotiņš.

Sagaidāms, ka sacensībās piedalīsies apmēram 70 - 80 ūdens motosportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas, Zviedrijas, Itālijas, kā arī Norvēģijas, Somijas, Krievijas, Ukrainas un Francijas. Lielākā konkurence solās būt tieši Pasaules čempionāta posmā Formula4S laivām, kur par godalgām cīnīsies ap 20 sportistu. Gandrīz tikpat liels dalībnieku skaits prognozējams arī Eiropas čempionātā, bet par Latvijas čempionāta godalgām sacentīsies ap 30 sportistu.

Sacensību dalībnieku vidū pasaules čempionāta posmā Formula4S klasē, protams, būs arī pieredzējušie Latvijas sportisti – mājinieks Ivo Egle no Alūksnes, Nikita Lijcs (Jūrmala), bet debijas sacensības šajā klasē tās būs Maksimilianam Tučkovam (Riga Powerboat Team), kura tēvs un treneris Genādijs Tučkovs ir pieredzējis Formula2 klases sportists.

Sacensību rīkošanā pašvaldība iegulda nopietnus līdzekļus, arī teritorija pēc sacensībām jāsakārto un jāuzkopj, tādēļ apmeklētājiem jārēķinās ar ieejas maksu. Ja gribēsiet skatīties sacensības no to centra – Pilssalas, tad ieejas maksa pieaugušajiem būs Ls 1, pensionāriem Ls 0,50, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam bez maksas. Ja izvēlēsieties skatīties tās no peldvietas „Vējiņš”, ieejas maksa būs 50 santīmi, jo arī šeit sacensību rīkotāji rūpēsies par to, lai skatītājiem būtu pieejami sacensību rezultāti, kā arī ēdināšanas pakalpojumi. Savukārt no Tempļakalna un no citām vietām muižas parkā, kur paveras skatu laukumi, sacensībām varat sekot pilnīgi bez maksas. Sestdien, 13. jūlijā pulksten 21 ikviens aicināts arī uz atpūtas vakaru kopā ar grupu „Jumprava” Pilssalas estrādē. Uz šo pasākumu būs atsevišķa ieeja maksa - pirmajiem 100 apmeklētājiem 3 lati, pārējiem – 4 lati.
Skatītājiem jāņem vērā, ka ikvienam jārūpējas par savu un it īpaši bērnu drošību sacensību norises laikā, lai nenotiktu nekādi negadījumi un nebūtu traucēta sacensību norise. Tas nozīmē, ka skatītāji nedrīkst atrasties ūdenī sacensību laikā, kā arī tiem jāievēro sacīkšu rīkotāju norādījumi par drošību un kārtību. Tāpat jāatceras, ka skatītāji sacensību dienās Pilssalā ar savu autotransportu iebraukt nevarēs.

Ierobežojumi būs arī tiem makšķerniekiem, kas iekšezerā gribēs pārvietoties ar laivām – gan sestdien, gan svētdien no pulksten 8 rītā līdz pulksten 20 sestdienā un līdz pulksten 18 svētdienā Alūksnes iekšezers sakarā ar sacensībām citiem ūdens transportlīdzekļiem būs slēgts.

Sacensības rīko Latvijas Ūdens motosporta federācija, Alūksnes novada pašvaldība un ūdens motosporta klubs „Nord Ost”.

Atbalsta iAuto.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti