Policija aicina neizplatīt baumas! 1

 

Valsts policija Foto: iAuto.lv

Valsts policija | 7.marts 2017 12:06

Policija noliedz Latvijas radio sižetā izskanējušo ziņu, ka kāda zēna pašnāvības mēģinājums būtu saistīts ar izaicinājuma spēli un aicina sabiedrību neizplatīt nepatiesu informāciju, necelt paniku, neidentificēt ne bērnu, ne viņa skolu un respektēt šīs ģimenes tiesības uz privātumu.

Lai nerastos pārpratumi – policijā ir uzsākts viens kriminālprocess par gadījumu, kad mazgadīgs bērns tīši vai netīšām nokļuvis situācijā, kas beidzās ar nogādāšanu slimnīcā.  Tomēr notikušajam šobrīd nav nekādas saistības ar kādu trešo personu iejaukšanos, izaicinājuma spēlēm vai kaut ko tamlīdzīgu. Diemžēl, gadījumi, kad pusaudži un pat mazgadīgi bērni mēģina izdarīt pašnāvības Latvijā notiek. Tāpat kā notiek pasaulē.  Diemžēl tikpat izplatīti ir nelaimes gadījumi, kad bērni spēlējoties vai pavisam nejauši nonāk situācijā, kas varētu tikt pielīdzināta pašnāvībai vai pašnāvības mēģinājumam.

Šīs situācijas ir briesmīgas un traumējošas gan ģimenei, gan sabiedrībai. Tomēr sabiedrībai būtu jāapzinās, ka katrs konkrētais gadījums ir šīs ģimenes privāta traģēdija un sabiedrībai nav tiesību uz personīgām detaļām.

Policija aicina respektēt ģimenes privātumu un tiesības uz personas identitātes aizsardzību publiskajā telpā, vēlreiz atgādinot, ka šim konkrētajam gadījumam nav nekāda sakara ar izaicinājuma spēlēm vai citiem draudiem sabiedrībai. Tā ir individuāla traģēdija. 

 
Visi komentāri
 
Shamejais 7.marts 2017 18:53
0 0 Atbildēt

Nezinu par ko iet runa, un jūtu līdzi. Tomēr, ļoti labu iespaidu atstāja POLICIJAS TAKTISKUMS - vai tiešām, arī šinī valstī, sākam tuvoties tādam līmenim, ko policijas darbinieki piekopj attīstītās valstīs?!?!?! Ceru ka jā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti