Ideālās bildes noslēpumus atklāj fotogrāfe, modele un dziedātāja 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Marta Ciprusa | 11.oktobris 2018 10:04

Ir sācies zelta rudens – laiks, kad daudzi sociālajos tīklos publicē bildes no fotosesijām krāsainās rudens lapās.

Bet kā starp citiem izcelties ar kvalitatīviem foto, kuros redzamie cilvēki izskatās patiešām labi? Fotogrāfe Liene Pētersone, modele Diāna Kubasova un dziedātāja Samanta Tīna dalās ar saviem noslēpumiem, kā ar viedtālruni uzņemt izcilas bildes, kas ir līdzvērtīgas profesionālajām.

Fotogrāfei Lienei Pētersonei ir 10 gadu profesionālā pieredze dažādu pasākumu, privāto fotosesiju un dabas ainavu iemūžināšanā. “Fotografējot cilvēkus, ir vērts izvērtēt apkārt esošo gaismu, vai tā ir dienas gaisma vai mākslīgais apgaismojums, un spēt saredzēt pieejamās gaismas plusus un mīnusus katrā situācijā. Pareizi izmantots gaismas krišanas leņķis var būt loti pateicīgs modelim vai tieši pretēji – likt viņam izskatīties vecākam un izcelt detaļas, ko neviens nevēlas akcentēt. Protams, ir jāpārzina ierīces, ar ko fotografē, tehniskā puse, lai procesā būtu iespējams maksimāli koncentrēties uz modeļiem, nevis domāt par to, kā darbojas tehnika. Pašai, fotografējot ar Samsung Galaxy S9+, bildes uzņemšana ir kļuvusi arvien vieglāka,” atklāj L. Pētersone.

Liene uzsver, ka, fotografējot cilvēkus, būtiskas ir arī fotogrāfa attiecības ar modeli un emocionālā pieeja: “Lai modelis būtu pēc iespējas dabiskākas un viņa emocijas – ticamākas, fotogrāfam ir jābūt gan psihologam, gan draugam vienlaicīgi. Cilvēkus uzrunā un atbrīvo vienkāršība un pārliecība.”

Modele Diāna Kubasova atklāj, kā top patiesi skaistās bildes un kā tās iemūžināt: “Lai notvertu labākos brīžus, telefonam vienmēr ir jābūt "pie rokas". Ar Galaxy S9+ labus kadrus noķert ir ļoti viegli, jo pie kameras piekļūt var ļoti ātri un tas nekad nepieviļ, turklāt baterija nekad neizlādēsies dienas vidū, pat pie ļoti intensīvas telefona lietošanas!”

“Protams, lai cik laba ir kamera telefonā, tomēr ir jāzina pamatnoteikumi, kā fotografēties!” stāsta D. Kubasova. “Pirmkārt, svarīgākais ir sekot gaismai, ja mēs neievērosim, kur ir gaismas avots un nevērsīsim seju uz to, tad uz sejas kritīs neglītas ēnas, parādīsies “otrais deguns” vai kas cits. Tikai izkliedētā gaismā var fotografēties tā, lai gaismas avots ir aiz muguras, piemēram, saulrietā vai saullēktā. Otrkārt, modeļu skaisto selfiju noslēpums ir zināt savus labākos leņķus. Jebkura cilvēka sejai viena puse ir fotogēniskāka nekā otra. Ja modeļu bariņš mēģinās uztaisīt kopbildi, tad dzirdēsiet tādus saucienus kā “es šajā pusē, šī ir mana labā puse” vai “pagaidi, es aiziešu otrā pusē, šī ir mana sliktā puse”. Vislabākais veids, kā uzzināt, kuri ir mūsu skaistie leņķi, ir analizēt savas fotogrāfijas. Skatīties un mēģināt saprast, kāpēc bilde nav sanākusi tik laba, kā gribētos, vai kāpēc kādā bildē tieši izskatāmies labi. Treškārt, ir vērts ievērot, cik augstu ir kamera, un atcerēties nepacelt zodu ne par augstu, ne par zemu.”

Dziedātāja Samanta Tīna, kas bieži kāpj uz skatuves un uzstājas plašas auditorijas priekšā, atzīst, ka “foršākie brīži ir jāatver mirklī ar sajūtām – šeit un tagad! Nevajag gaidīt, jo, iespējams, šis brīdis vairs nekad neatkārtosies! Mans Samsung Gold man vienmēr ir līdzās, lai es tvertu pašus labākos savas dzīves zelta mirkļus! Mans ieteikums, lai bilde izdotos izcila – plati jāsmaida un acīs jābūt dzirkstelītei.”

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.oktobris 2018 18:36
6 7 Atbildēt

Tik ilgi rakstīja par skaistān bildēm, modeļiem, bet mana 8 gadīgā meita fotografē skaistāk.

Kaut modeles varēja paņemt smukākas. Skaista modele var kompensēt sliktu fotogrāfu.

citsexperc 11.oktobris 2018 22:33
6 0 Atbildēt

Ja tava meita ir līdzīga tev, tad tur neko nevar kompensēt, ne ar labu fotogrāfu, ne ar labu fotoaparātu un pat ne ar labu fotošopu

Pļurkt 12.oktobris 2018 10:36
2 2 Atbildēt

Fotografē ar mobīlo!!! Ar to ir viss izteikts!!

Vismaz pēdējā bilde ir totāla miglubilde ar šķībām kolonnām, kuras dabā diez vai ir tik šķības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti