Četri padomi radošu fotogrāfiju uzņemšanai

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 20.februāris 2019 13:17

Mūsdienu tehnoloģiju pasaulē attēla spēks arvien pieaug – fotogrāfijas stāsta mūsu personīgo dzīves stāstu un kalpo kā mūsu dzīves spogulis.

Lai uzņemtu atmiņā paliekošus fotoattēlus, svarīga ir ne tikai laba telefona kamera, bet arī radoša pieeja, tādēļ viedtālruņu ražotājs Huawei ir apkopojis četrus padomus, kas palīdzēs atraisīt radošumu fotografējot un uzņemt skaistas bildes.

                                                                                                                                  

Par to, cik svarīga ir iedvesma bilžu uzņemšanai, stāsta dziedātājs Markus Riva, kam sociālajā tīklā Instagram ir vairāk nekā 145 tūkstoši sekotāju: “Saturu, protams, nosaka notikumi manā karjerā – vai tā ir Supernova, vai X Faktors, vai dziesmu ieraksti Kijevā, vai koncerti Maskavā. Citreiz nejauši piefiksēti fotomirkļi veido jaunus konceptus un idejas dziesmām un video, tāpēc ir svarīgi uz pasauli lūkoties caur radošuma prizmu, jo mums apkārt ir daudz skaistu lietu, ko ikdienas steigā bieži nepamanām”.

Meklē izteiksmīgas krāsas, formas un līnijas

Košu krāsu iekļaušana fotogrāfijās nepārprotami piesaista uzmanību un palīdz izcelt detaļas. Taču svarīgi atgriezties pie krāsu teorijas pamatiem – siltās paletes krāsas kā, piemēram, oranža, sarkana un dzeltena, fotogrāfijā ir dominējošas, jo piesaista uzmanību vispirms. Ja vēlies fotogrāfijai piešķirt dziļumu, izmanto siltās krāsas uz vēso krāsu fona.

Tieši tāpat kā krāsas var izraisīt dažādas emocijas, arī formas un līnijas sniedz ieguldījumu kopējās fotoattēla sajūtas radīšanā. Tā, piemēram, noapaļotas formas rada kustības sajūtu, jo tām nav malu, savukārt kvadrāti un taisnstūri rada stabilitātes sajūtu, jo tiem ir taisnas malas un asi stūri. Neapjukt starp daudzajām krāsām un formām var palīdzēt arī laba kamera, kura ir atrodama jebkurā mūsdienīgā viedtālrunī. Īpaši parocīgi ir telefoni, kuri aprīkoti ar mākslīgā intelekta (MI) kamerām, tai skaitā arī Huawei P Smart 2019. Šī modeļa kamera ir spējīga atpazīt vairāk nekā 500 ainu tipus, tādējādi nodrošinot reāllaika attēla optimizāciju.

Fotografē no dažādiem leņķiem

Dažādu kameras leņķu izmantošana ir viens no ātrākajiem veidiem, kā padarīt attēlu vizuāli saistošu. Viens no kameras leņķiem, ar kuru var eksperimentēt, ir “skats no putna lidojuma”, kad kamera tiek novietota virs fotografējamā objekta un tās objektīvs vērsts tam virsū taisni uz leju. Savukārt, ja ir vēlme uzņemt ko personiskāku, var pielietot “aci pret aci” leņķi, novietojot kameru objekta acu līmenī. Šis ir arī lielisks leņķis portretu uzņemšanai. Zīmīgi, ka P Smart 2019 tālrunis aprīkots ar divām 13MP + 2MP aizmugurējām kamerām, kuras notvers mirkli jaunā kvalitātē. Izmantojot dziļuma informāciju, 2MP objektīvs attēlam var piemērot autentisku bokē efektu, izpludinot fonu un izceļot objektu, kas atrodas iepretim kamerai.

Izvēlies pareizu apgaismojumu

Apgaismojumam fotogrāfijā ir milzīga nozīme, tāpēc visdrošākais variants ir fotografēt objektus dabiskā apgaismojumā dienas pirmajā pusē, kad ir gaišs.

Rīta gaismai bez šaubām ir savs šarms, tāpēc no rīta uzņemtās fotogrāfijas ar savām maigajām krāsām spēs radīt miera un klusuma sajūtu. Taču arī nakts var būt lielisks iedvesmas avots. Lai gan šajā periodā jāsaskaras ar ierobežotu apgaismojumu, laba iekārta var nodrošināt kvalitatīva attēla iegūšanu. Arī šajā jomā viedtālruņu ražotāji nesnauž un jaunākajos telefonu modeļos ir pieejami profesionāli nakts režīmi. Salīdzinot ar f/2.2 plašo diafragmas atvērumu, f/1.8 apertūras atvērums ļauj P Smart 2019 viedtālrunim uzņemt līdz pat 50% vairāk gaismas, kas ir parocīgi tumšajā ziemas periodā. Vairs nav jāuztraucas arī par attēla izplūšanu, jo tālrunī ir iestrādāta MI stabilizēšanas funkcija, kas palīdz iemūžināt katru detaļu ar lielu precizitāti.

Pārsteidz ar neparastiem selfijiem

Kamēr lielākā daļa cilvēku selfijus uzņem vienkārši nofotografējot savu seju, ir iespējams uzņemt pašportretus, kas patiešām izceļas uz citu fona. Apkārt ir tik daudz virsmu, kas var sniegt lielisku iespēju uzņemt selfiju, piemēram, mašīnas spogulis, ēkas stikli vai pat rokaspulksteņa spīdīgā virsma.

Lai liktu apkārtējo elpai aizrauties, selfijos var iekļaut arī iespaidīgus fona skatus. Šādos gadījumos, kad aizvara taustiņš nav sasniedzams vai kad ierīce ir uzstādīta uz selfiju statīva bez tālvadības pults, īpaši noderīga var būt telefonā iestrādāta žestu kontroles funkcija, kas lietotājam ļauj izveidot atvērtu plaukstu žestu. Arī P Smart 2019 tālruni ir iespējams uzstādīt tā, lai ar plaukstas žestu brīdinātu kameru par fotoattēla uzņemšanu. Taču, ja ir vēlme pieturēties pie standarta portreta, ar MI nodrošināto 3D apgaismojuma iespēju selfijam var piešķirt dažādus efektus, piemēram, maigu apgaismojumu, skatuves apgaismojumu, sadalītu apgaismojumu un citus apgaismojuma veidus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti