Pieci padomi nevainojamu fotogrāfiju uzņemšanai ceļojumā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 14.marts 2019 10:26

Līdz ar gada siltāko mēnešu tuvošanos, arvien vairāk cilvēku plāno ceļojumus uz tuvākām un tālākām zemēm. Telefona kamera kalpo kā viens no rīkiem, kas palīdz iemūžināt ceļojuma laikā piedzīvoto, tādēļ viedtālruņu ražotājs Huawei piedāvā pāris vienkāršus padomus skaistu atmiņu iemūžināšanai fotoattēlos.

Notver īpašo apgaismojumu no rīta vai vēlu vakarā

Lai gan brīvdienās lielākā daļa izbauda iespēju izgulēties, fotografēšanas entuziastiem nāksies ziedot pāris stundas miega, lai varētu tikt pie elpu aizraujošām fotogrāfijām. Ceļoties agri no rīta, pavērsies iespēja tikt pie saullēkta bildēm, un attēlā varēs piefiksēt garākas ēnas un maigākas gaismas. Tāpat tik agrā rīta stundā arī apkārt gandrīz neviena cita cilvēka nebūs, un tas sniegs pavisam jaunu, unikālu perspektīvu. Savukārt, fotografējot saulrieta laikā, būs iespēja tikt pie noslēpumainām siluetu bildēm, kas uzņemtas zema apgaismojuma apstākļos.

Gan agri no rīta, gan vakarā nākas saskarties ar ierobežotu gaismas daudzumu, taču laba iekārta spēs nodrošināt kvalitatīva attēla iegūšanu. Salīdzinot ar f/2.2 plašo diafragmas atvērumu, f/1.8 apertūras atvērums ļauj Huawei P Smart 2019 viedtālrunim uzņemt līdz pat 50% vairāk gaismas, kas ir īpaši parocīgi šajos dienas posmos.

Iemūžini vietējos iedzīvotājus skaistos portretos

Komunikācija ar vietējiem iedzīvotājiem ārvalstīs daudziem šķiet diezgan neveikls process, taču tieši saruna ar vietējiem var pavērt jaunus fotogrāfijas horizontus. Dodoties ceļojumā uz eksotiskām valstīm, portretfoto ar vietējiem iedzīvotājiem var sanākt ļoti unikāli un neparasti. Pats galvenais ir uzsākt sarunu, sasveicināties, izteikt komplimentu vai nopirkt kādu suvenīru. Atvēli piecas minūtes sava laika, lai vietējā valodā iemācītos pajautāt “Vai es varu uzņemt Jūsu fotogrāfiju?” - tas ir žests, ko uzrunātie iedzīvotāji noteikti novērtēs.

Mūsdienu telefonos atrodami vairāki efekti, kas portretiem piešķir pavisam jaunu dimensiju. Piemēram, izmantojot bokeh efektu, kamera izpludina fonu un izceļ priekšmetu vai personu, kas atrodas kameras priekšplānā. Arī Huawei P Smart kamera izmanto bokeh efektu, kas palīdz iegūt unikālas un radošas bildes.

Pievērs uzmanību detaļām

Pastaigājoties pa ceļojuma galamērķi, esi vērīgs un piefiksē jebkādus unikālus objektus, lietas un vietas, kas reprezentē vietējo kultūru. Fokusējoties uz lielo bildi, dažreiz piemirstam par detaļām, taču tieši tās bieži vien pārsteidz un paliek atmiņā visilgāk. Lai iegūtu unikālas bildes, dodies tuvāk fotogrāfijas objektam. Pat tad, ja domā, ka esi tam piegājis pietiekami tuvu, pietuvinies vēl! Būsi pārsteigts par to, cik ļoti emocionālāka un aizraujošāka kļūs bilde.

Lai iegūtu augstas izšķirtspējas attēlus, nepieciešama vien laba telefona kamera. Jaunais P Smart 2019 tālrunis ir aprīkots ar divām 13MP + 2MP aizmugurējām kamerām, kuras notvers ceļojuma mirkli jaunā kvalitātē, nodrošinot spilgtas, detalizētas un realitātei pietuvinātas fotogrāfijas.

Uzņem neparastus selfijus

Ceļojumos noteikti neiztikt bez pašportretiem, taču tas nenozīmē, ka vajag aprobežoties ar selfijiem lidmašīnā vai viesnīcas numuriņā. Lai padarītu selfijus patiesi iespaidīgus, noteikti izvēlies fonu, kurā redzamas lielas, iespaidīgas celtnes vai kāds unikāls dabas skats. Tādējādi varēsi iemūžināt gan sevi, gan ceļojuma laikā redzēto.

Gadījumos, kad fotogrāfijas uzņemšanas taustiņš nav sasniedzams vai ierīce ir uzstādīta uz selfiju statīva bez tālvadības pults, īpaši noderīga var būt telefonā iestrādāta žestu kontroles funkcija, kas lietotājam ļauj izveidot atvērtu plaukstu žestu. Arī P Smart 2019 tālrunī ir iespējams uzstādīt konkrēto funkciju, lai ar plaukstas žestu brīdinātu kameru par fotoattēla uzņemšanu.

Eksperimentē ar kompozīcijām

Lai tiktu pie lieliskas foto kompozīcijas, atliek ļaut vaļu iztēlei. Pirmo kadru var uzņemt stāvot kājās, nākamajā kadrā var pieliekties, bet pēc tam kaut kur pakāpties un uzņemt fotogrāfiju no augstāka leņķa. Līdz ar dažādiem leņķiem var fotografēt arī dažādus attālumus – plašu skatu, vidēju diapazonu un tuvplānus. Fotogrāfijās iekļauj spēcīgu priekšplānu, viduspunktus un fona elementus. Ja objekts, piemēram, ir kalna apgabals, atrodi ziedus, upi, dzīvniekus vai interesantas klintis, ko iekļaut priekšplānā. Tas attēlam nodrošinās trīsdimensiju izskatu un palīdzēs vieglāk uztvert mērogu.

Lai padarītu attēlu pēc iespējas kvalitatīvāku, dažādām krāsām un gaismām jāpiemeklē vispiemērotākais efekts - tā, piemēram, Huawei P Smart 2019 viedtālrunī iestrādātā mākslīgā intelekta (MI) sistēma spēj atpazīt līdz pat 500 dažādām ainavām un veikt reāllaika attēla optimizāciju, nodrošinot pēc iespējas labāka attēla iegūšanu.

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 14.marts 2019 17:20
1 0 Atbildēt

Ja grib skaistas fotogrāfijas, tad nav vajadzība fotografēt to metāllūzni attēlā. Manuprāt, pat tīri estētiskāki būs augstsprieguma elektrolīniju stabi. Tie ir 1:1 ar eifeļa šausmoni, plus, tos savieno skaisti vadi, kuri dūc.

Ja grib skaistas bildes nēģeru zemē, tad jābrauc uz Francijas Dienvidiem, mazajiem ciematiņiem pie Vidusjūras, vai Korsikas salu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti