5 padomi satriecošu fotogrāfiju uzņemšanai vasarā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 30.aprīlis 2019 14:41

Vasara ir ceļojumu, festivālu, pārgājienu, ūdens sporta veidu un pludmales ballīšu laiks, tāpēc nav brīnums, ka tieši vasarā mēs fotogrāfijas uzņemam visaktīvāk.

Lai iegūtu atmiņā paliekošas bildes, viedtālruņu ražotājs Huawei sniedz 5 padomus fotogrāfiju uzņemšanai saulainajā vasaras laikā.

Esi festivāla koncertu epicentrā

Festivālos paveras lieliska iespēja iemūžināt enerģētiskus priekšnesumus, krāsainus tērpus un pasaulē pazīstamus mūziķus. Taču, diemžēl, ne visiem izdodas ieņemt vietas pie skatuves, lai piekļūtu tuvāk mūziķiem. Tas gan nenozīmē, ka savā īpašumā nevar iegūt lieliskas bildes, stāvot plecu pie pleca ar citiem faniem.

Tagad, lai iemūžinātu savus mīļākos mūziķus no liela attāluma, nav nepieciešami dārgi foto objektīvi, jo mūsdienu viedtālruņi spēj nodrošināt tikpat daudz dažādu fotografēšanas iespēju. Piemēram, jaunākais Huawei P30 Pro modelis ir aprīkots ar telefoto objektīvu, kas nodrošina vēl nebijušu optisko tālummaiņu, savukārt SuperZoom objektīvs piedāvā 10x hibrīda tālummaiņu. Stāvot fanu rindās, nu iespējams iemūžināt arī kvalitatīvus mūziķu priekšnesumus, jo kamera aprīkota arī 50-kārtīgu tālummaiņu, ļaujot lietotājam nokļūt karstāko notikumu epicentrā.

Iemūžini dabu tās pilnbriedā

Vasara ir laiks, kad dabā viss vēl zaļo, aug un plaukst –   arī cilvēki šajā smaržu reibinošajā laikā tiecas būt tuvāk dabai, aiztraucoties tālāk no pilsētas. Neatkarīgi no tā, vai fotografē dabas ainavas, kokus, ūdeni, augus vai dzīvniekus, dabas fotogrāfijas ir neticami pateicīgas.

Atrodoties īpaši skaistās vietās, piemēram, kalnu vai plašu lauku apvidū, bieži nākas saskarties ar problēmu, ka nav iespējams iemūžināt visu lielo kopbildi. Taču jaunākie telefonu modeļi sniedz iespēju fotogrāfijās iekļaut daudz plašākas ainavas, pateicoties īpašam platleņķa objektīvam. Tas palīdz izcelt kalnu ieleju un debesu plašumu, un atklāt dabas skaistumu no jaunas, daudz plašākas perspektīvas.

Izbaudi nakts pastaigas pludmalē

Pludmale daudziem ir atvaļinājuma sapņu galamērķis, neskatoties uz to, vai tās ir ģimenes brīvdienas, medusmēnesis vai laiska atpūta ar draudzenēm. Taču, kad saule jau norietējusi, nevar aizmirst arī par naksnīgām ballītēm.

Tumšākajā diennakts laikā parasti nākas samierināties ar domu, ka patīkamo atmosfēru un draugu kompāniju iemūžināt foto būs diezgan sarežģīti vai pat neiespējami. Taču modernākie viedtālruņi, tajā skaitā Huawei P30 Pro, sniedz iespēju iegūt kvalitatīvas bildes pat pilnīgā tumsā, jo Huawei SuperSpectrum sensors palīdz uzņemt līdz pat 40% vairāk gaismas. Pateicoties ISO 409,600 jutīgumam, ar tālruni  tagad var iemūžināt skaistus brīžus pat īpaši tumšā vidē, piemēram, nakts ballīti pludmalē vai jāņtārpiņu lidošanu naktī.

Ļaujies ūdens izklaidēm

Karstās vasaras dienas ir ideāli piemērotas, lai baudītu atpūtu pie ūdens –  tā var būt relaksējoša sauļošanās pludmalē, jautrs izbraukums ar laivu vai pat ekstrēms izbrauciens ar ūdensmotociklu. Taču šajā visā nevar aizmirst par dabu mums visapkārt, jo arī ūdens var kļūt par lielisku fotogrāfiju objektu, neskatoties uz to, vai tas ir dramatisks ūdenskritums, milzīgs okeāns vai strauja upe.

Šādos gadījumos, lai pilnībā iemūžinātu ūdens krāšņumu, nepieciešama laba telefona kamera. Tā, piemēram, aktivizējot Huawei P30 Pro AIS Long Exposure Shot funkciju, fotografēšanai tiek izmantota ilgstoša ekspozīcija, kas palīdz izpludināt fotogrāfijas kustīgos elementus, tādējādi padarot straujas upes vai nomierinošus okeānus par īstu mākslas darbu.

Noķer vasaras sauli savos selfijos

Tas gada laiks atkal ir pienācis - dienas ir patīkami siltas, cilvēki arvien vairāk laika pavada ārā un ikviena sociālie tīkli pamostas no ziemas miega. Vasaras saule nodrošina izcilu apgaismojumu pašportretiem, tāpēc vasaru var oficiāli pasludināt par selfiju sezonu.

Neskatoties uz to, ka dienas ir saulainas un gaišas, pareizā apgaismojuma noķeršana var būt apgrūtinoša, taču laba selfiju kamera var nodrošināt patiesi izcilus rezultātus. Ar mākslīgo intelektu (MI) aprīkotās selfiju kameras spēj uzņemt izcilus pašportretus, izceļot sejas kontūras un atrodot precīzu gaišumu un asumu. Analizējot vairākus tūkstošus dažādu fona apgaismojumu, MI novērtē vairākus kadrus un apvieno to labākās īpašības, lai gaisma un krāsa attēlā būtu sabalansēta, savukārt seja - nofokusēta.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he 1.maijs 2019 21:24
2 0 Atbildēt

emm... par ko īsti ir raksts?

Huawai telefona reklāma? Par padomiem īsti nevienu teikumu nevaru nosaukt...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti