"Ņiva" pārbiedē gājējas jeb bremzes bez ABS (+ video) 19

 
iAuto | 27.janvāris 2016 16:33

Video labi redzams, kā bremzē mūsdienīgs automobilis ar ABS (aizmugurē) un padomjlaiku "Ņiva," kuras ātrums praktiski nemainās.

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 27.janvāris 2016 17:54
9 3 Atbildēt

Pričom te padomjlaiki - tā uzvedās visi auto ar īsu riteņu bāzi,

gan vecās Vitaras un Samuraji, vecie Wrangleri - divdurvnieki

vispār ziemā bija šausmas. Vienkārši jāņem vērā, ar ko brauc,

attiecīgi arī jābrauc. :-)))))))

777 27.janvāris 2016 17:58
1 0 Atbildēt

pritom, kā video tu redzi Ņivu - padomjlaiku Ņivu nevis Samuraju vai Wrangleri. Kstaķi - gājējam ir jāuzmanās vienmēr neatkarīgi no tā, kāds auto tuvojas

rt 27.janvāris 2016 18:52
2 2 Atbildēt

Nesen bija video, kur audi līdzīgi izpildījās, kamēr ielika stabā. Tā kā padlaiki un Ņiva te ņe pričom!

sviesc 27.janvāris 2016 21:46
8 1 Atbildēt

bulja kaka. njiva brauca par aatru un par veelu attapaas. otrs auto vienk brauca leenaak un laiciigaak bremzeeja jo redzeeja njivas piruetus. abs apstaashanaas celjsh ir garaaks nekaa bez abs. starpiiba: ar abs vadaams, bez abs nevadaams.

Palaidniex 28.janvāris 2016 8:24
18 0 Atbildēt

spilgts piemērs, kas notiek, ja izvēlēts ātrums, kas nenodrošina drošu braukšanu atbilstošu ceļa stāvoklim un laika apstākļiem...

Un tad nu slimākie šoferi šādā situācijā sāk braukt augumā "priekšā esošajiem" par kā tur negarantēšanu...

Vernons 28.janvāris 2016 9:21
1 14 Atbildēt

Priekšā esošam, gājējam, aizliegts iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports!

Ar noķīlējušiem bremžu cilindriem nevajag turpināt braukšanu. Jābrauc uz servisu un jāsakārto bremzes.

Krievu Ladām Eiropā uzstāda Boša sistēmas bremzes!

Palaidniex 28.janvāris 2016 13:10
5 0 Atbildēt

Tev nešķiet, ka, ja ir šādi bojātas bremzes, varbūt tomēr nav jāpiedalās koplietošanas satiksmē vispār un uz servisu šādam lūznim jādodas uz evakuatora, lai garantētu drošību citiem satiksmes dalībniekiem?

Un tomēr - kā tad paliek ar paša "vadīāja" spēju izvērtēt ātruma atbilstību ierobežojumiem, laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim?

Un tad jautājums par slimāko daļu - gājējiem, redz šitādi dorņi ir jālaiž, nevis dorņiem jābrauc tā, lai spētu palaist gājējus. Un kā ieteiksi rīkoties lokomotīves mašīnistam uz pārbrauktuves vai kravas auto/autobusam, kurai no mazāk svarīga ceļa šitāds paraugkurinātājs ar bojātām bremzēm vai smadzenēm šļūc virsū?

Tiem arī ir jāizvērtē nepieciešamība izbraukt uz pārbrauktuves vai ikreiz jāpārliecinās braucot pa galveno/pie zaļās gaismas, vai tik kāds vernons nešļūc?

Vernons 28.janvāris 2016 13:34
0 0 Atbildēt
Palaidniex 28.janvāris 2016 13:59
1 0 Atbildēt

Un?

Ja visi redz, ka kaut kas nav labi - spītīgi ir jāturpina piedalīties satiksmē?

Tas ir kāds attaisnojums?

Un kāds tam video sakars ar, pasvītroju - VADĪTĀJA (automašīnas vadīšanas procesa menedžera), atbildīga cilvēka, kurš visu laiku grib būt lietas kursā par procesiem, kas saistīti ar viņa vadīto transportlīdzekli un nejaušības un pārsteigumi gadīsies ļoti reti, savukārt "kurinātājam" visi citi būs vainīgi un uzņemties atbildību par paša kurinātā transportlīdzerkļu uzkurināšanu līdz bīstamam vai nevadāmam ātrumam mēģinās uzkraut citiem!

Vēlreiz atkārtoju jautajumu - vai lokomotīves mašīnistam arī ir jāpārliecinās par to vai netuvojas "kurinātājs" pirms braukt dzelzceļa pārbrauktuvē?

Vernons 28.janvāris 2016 14:23
0 0 Atbildēt

Tāpēc priekšā esošam jāpadomā vai ir vērts lokomotīvei nedot ceļu!

Palaidniex 28.janvāris 2016 14:44
1 0 Atbildēt

Divi jautājumi - kas ir priekšā esošais? Kad reiz to definīciju izlasīsim? Un kāpēc lokomotīve vai tās vilktie vagoni nevar skaitīties priekšā esošie? Šitādi mutaki tak var ne tikai dabūt lokomotīvi sānā, bet arī paši iebraukt ar purnu lokomotīvei sānā...

Un otrs jautājums - kur CSN atrakstīs ka brutāla ņemšana uz massu ir attaisnojums cūcībai un nihilismam koplietošanas satiksme?

Palaidniex 28.janvāris 2016 14:45
0 0 Atbildēt

p.s. Tātad sludini, ka gājējam nav vērts dot ceļu... Es pareizi sapratu, vernon?

Vernons 28.janvāris 2016 15:22
1 0 Atbildēt

Izskatās ka Tu no dzimšanas esi apdalīts. Ar uztveri un saprašanu Tev iet gaužām švaki. Un dēļ tādiem kā Tu Latvija ir pēdējā vietā kustības drošībā ES!

Ar situācijas novērtējumu Tu nevari lepoties! Ar situācijas uztveri arī.

Un tā, gājējiem aizliegts iziet uz brauktuves no šķēršļa. Sniegu tīrot radīja sniega kaudzes aiz kurām braucējam gājēji nav redzami. Pirms sperties ārā uz brauktuves gājējiem ir jāapstājas un jāpārliecinās par savu un citu drošību.

Katram satiksmes dalībniekam ir jāpilda Noteikumi! Man, kā braucējam, ir jāciena gājēji. Es sludinu, kad katram ar savu rīcību ir jāgarantē drošība. Bet Tu vēlies atbildību no braucēja, ne viss no gājēja!

Palaidniex 28.janvāris 2016 15:53
4 0 Atbildēt

Vernon, es tevi pareizi sapratu, ka CSN tavuprāt ir balstīts uz to, ka slīcēju glābšana ir pašu slīcēju rokās?

Ka nevis visi var paāļuties uz drošību un to, ka ikkatrs garantēs drošību ievērojot CSN, bet ka katrs otrais var neievērot un likt p[ārējiem mukt un slēpties viņu pašu dzīvības briesmu dēļ...

aansis 28.janvāris 2016 8:45
3 0 Atbildēt

Notiekti, ka Ņivai riepas bija pat labākas, nekā mūsdienīgajam auto, bet pie vainas neapšaubāmi ir ABS trūkums.

Crankshaft 28.janvāris 2016 10:21
1 0 Atbildēt

777

pritom, kā video tu redzi Ņivu - padomjlaiku Ņivu nevis Samuraju vai Wrangleri

================

Tev ir problēmas ar uztveri! Es runāju par automobiļiem ar

salīdzinoši īsu garenbāzi un relatīvi lielu šķērsbāzi (špūri).

Varbūt esi dzirdējis par tādu auto, kā Lancia Delta Integrale. Tai riteņi bezmaz "kvadrātā" bija izvietoti. Vadāmības ziņā nu ļoooooti specifisks auto. Bet...kurš

iemācījās izmantot tās īpatnības, bija uzvarētājs. :-))))

Piekasīgais 28.janvāris 2016 12:16
2 0 Atbildēt

Maldīgs video.

Starpību veido nevis abs trūkums, bet

1. Sliktākas riepas.

2. Stipri atšķirīgs bremzēšanas spēks uz katru riteni.

3. Vienkārši dranķīga bremzēšanas sistēma kopumā.

ABS priekšrocība nav tik daudz īsāks bremzēšanas ceļš, bet iespēja nepazaudēt auto vadību. Tīri no bremzēšanas ceļa viedokļa - bez abs uz daudziem segumiem tas ir mazāks kā ar abs.

Vernons 28.janvāris 2016 15:31
0 0 Atbildēt

Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzskata: «Satiksmes drošības aktualitāšu iekļaušana Davosas Pasaules ekonomikas foruma oficiālajā darba kārtībā un ceļa kartes izstrāde augsta līmeņa satiksmes drošības darba grupā ir īpaši svarīga Latvijai, jo šobrīd esam pēdējā vietā ES bojāgājušo skaita ziņā uz vienu miljonu iedzīvotāju.»

Nu kaut kas nav kārtībā ar uztveri, apmācības sistēmu un satiksmes organizāciju.

Palaidniex 28.janvāris 2016 16:42
0 0 Atbildēt

Kamēr spēlēt ar jaunākā modeļa SETRU ķegļus ar gājējiem uz pārejas ignorējot CSN prasību dot tiem ceļu un pamukt malā, kad kārtējais lidotājs dulburs kurina ir norma, nekas, absolūti nekas nemainīsies...

P.S.

Kāpēc šimpus Igaunijas robežas gan vietējie gan igauņu vadītāji izpildās kā dorņi, bet taipus robežai - pēkšņi atkal māk braukt +/- pēc noteikumiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti