Volvo Trucks flagmanis atzīmē jubileju ar 750 Zs dzinēju

 
14.septembris 2011 13:53

Volvo FH16 tagad ir pieejams ar 750 Z jaudu un 3550 Nm griezes momentu, kas ļauj tam tikt galā ar vissmagākajiem un vissarežģītākajiem transporta uzdevumiem.



Tas nonāks tirgū tieši vienlaikus ar 16 litru dzinēja 25. jubileju.

Volvo F16 ar Volvo pirmo 16 litru dzinēju, kas attīstīja 470 Zs jaudu tika prezentēts 1987. gadā. Kopš tā laika tirgus ir pieprasījis arvien jaudīgākas kravas automašīnas.

„Ar Volvo FH16 750 mēs varam piedāvāt klientiem kravas automašīnu ar absolūti nepārspētu veiktspēju, labu degvielas ekonomiju un ārkārtīgi zemu izmešu līmeni. Tā ir kombinācija, kas paredzēta vissmagākajiem un vissarežģītākajiem transporta uzdevumiem un nepieļauj nekādus kompromisus,” saka Stafans Džufors (Staffan Jufors), Volvo Trucks prezidents un izpilddirektors.

Veiktspēja, degvielas ekonomija un ekoloģija

Jaunā dzinēja pamatā ir pašreizējā 16 litru 700 ZS dīzeļa dzinējā izmantotā tehnoloģija – seši cilindri vienā rindā, augšējā sadales vārpsta, četri vārsti uz cilindru un sūkņiem sprauslām. Tas ir īpaši pilnveidots, lai attīstītu lielāku jaudu un griezes momentu, taču degvielas patēriņš nav mainījies. 750 Zs dzinējs ir pieejams divās versijās – Euro 5 un EEV (uzlabots videi draudzīgs transportlīdzeklis), kas sniedz vēl zemāku cietu daļiņu izmešu līmeni un mazāk dūmo.

Standartaprīkojumā uzstādītā Volvo I-Shift automatizētā pārnesumu pārslēgšanas sistēma ir pielāgota lielākai jaudai. Klienti var izvēlēties aizmugures tiltus, kas nodrošina pilnu masu līdz 250 tonnām. Ar lielu vidējo ātrumu veicamiem tāliem maršrutiem lieliski piemērots būs ekonomiskais RS1360 aizmugures tilts.

Braukšanas īpašības un produktivitāte

Pie 900 apgriezieniem minūtē jaunais 750 dzinējs attīsta 2800 Nm, bet pēc tam griezes momenta līkne strauji paaugstinās, sasniedzot maksimālos 3500 Nm pie 1050 apgr./min, un izlīdzinās līdz 1400 apgr./min. Tas ļauj saglabāt augstu vidējo ātrumu pat stāvos kalnu ceļos.

„Jo lielāka jauda ir Jūsu rīcībā pie zemiem apgriezieniem, uzsākot vilkt smagu kravu, jo mazāka ir slodze dzinējam un jo ekonomiskāka ir braukšana. Tas savukārt sniedz teicamas braukšanas īpašības,” saka Haiders Vokils (Hayder Vokil), Volvo Trucks produktu menedžeris.

Volvo FH16 750 ir paredzēts gan patiešām smagiem transporta uzdevumiem, gan pārvadājumiem, kur nepieciešams liels vidējais ātrums kalnainā vai pat ļoti kalnainā apvidū. 

„Lielākajai daļai FH16 pircēju rūp tas, kā pēc iespējas īsākā laikā pārvadāt pēc iespējas vairāk tonnu kravas. Tomēr ir arī klienti, kam ir jāpārvadā vērtīgas preces un svaigi produkti lielā attālumā ar mainīgu reljefu un vienmēr jāsasniedz galamērķis laikā,” skaidro Vokils.

Smagākas kravas – jaudīgākas kravas automašīnas

Pārvadājamajām kravām ir tendence kļūt arvien smagākām, tāpēc arī ir nepieciešamas jaudīgākas kravas automašīnas. Kopš Volvo F16 prezentācijas 1987. gadā un 470 Zs jaudīgā pirmās paaudzes 16 litru dzinēja jaudas līmenis ir audzis līdz ar tirgus attīstību un klientu prasībām. 1993. gadā jauda tika paaugstināta līdz 520 Zs. Pēc desmit gadiem parādījās pilnīgi jauns dzinējs ar 610 Zs. 2009. gadā Volvo bija pirmais ražotājs, kas sasniedza 700 Zs robežu, bet tagad ir pienācis laiks nākošajam solim – Volvo FH16 ar 750 Zs.

Volvo FH16 kravas automašīnu ar paaugstināto jaudu ražošana Eiropas tirgum tiks uzsākta 2012. gada sākumā. Papildus 750 Zs versijai Volvo 16 litru dzinējs ir pieejams arī ar 540, 600 un 700 Zs jaudu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti