Neste Oil DUS Ķekavā samazināts elektroenerģijas patēriņš 4

 
22.novembris 2011 12:11

Pateicoties modernām tehnoloģijām elektroenerģijas patēriņš jaunajā Neste Oil degvielas uzpildes stacijā sarucis par 58%, salīdzinot ar līdzīga lieluma Neste staciju.

Jau tika ziņots, ka 23.septembrī SIA Neste Latvija uzsāka zīmola maiņu uz Neste Oil zīmolu, atklājot pirmo jaunā koncepta degvielas uzpildes staciju (DUS) Ķekavā. Tajā ievēroti visi augstākie drošības un vides aizsardzības standarti, tajā skaitā uzstādītas modernas un taupīgas LED diožu lampas.

Salīdzinot oktobra mēneša elektroenerģijas patēriņu jaunā koncepta Neste Oil stacijai Ķekavā un līdzīga lieluma Neste stacijai Ādažos, elektroenerģijas patēriņš ir par 58% mazāks. Pēc pārējo 52 Neste DUS pārbūves vidēji elektroenerģijas patēriņš varētu samazināties par 1,5 miljoniem kWh gadā.

“Jaunais Neste Oil DUS koncepts paredz ne tikai svaigāku un tīrāku izskatu, bet katrā sīkumā atspoguļo Neste Oil filozofiju rūpēties par apkārtējo vidi un drošību. Īpaši lepojamies ar jaunākās paaudzes LED diožu lampām, kas samazinās elektronenerģijas patēriņu vairāk nekā uz pusi,” turpina Andris Matisons, SIA Neste Latvija mazumtirdzniecības vadītājs.

Jaunās LED diožu lampas darbojas ar sensoriem un pielāgo apgaismojumu atkarībā no tā, cik ārā ir tumšs. Lampu derīguma termiņš ir līdz pat 50 gadiem, bet solītais elektroenerģjas patēriņš – uz pusi mazāks nekā līdzīga lieluma stacijās.

Līdz 2012.gada beigām plānots pārveidot visas Neste DUS Latvijā atbilstoši jaunajam Neste Oil DUS konceptam. Šobrīd būvniecības stadijā ir Neste Oil degvielas uzpildes stacija Liepājā, kas būs jau trešā šajā pilsētā un 54. Latvijā.


Par SIA “Neste Latvija”
SIA “Neste Latvija” ir Somijas naftas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmuma “Neste Oil” Oy meitas uzņēmums, kas Latvijā strādā jau 20 gadus. 50.1% “Neste Oil” akciju turētājs ir Somijas valsts. SIA “Neste Latvija” ir viens no mūsdienīgu degvielas tirdzniecības standartu aizsācējiem Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar Neste Oil ražotās degvielas mazumtirdzniecību, degvielas un šķīdinātāju vairumtirdzniecību, kā arī naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu Rīgas terminālī. Kopš darbības uzsākšanas uzņēmums Latvijā ir investējis vairāk nekā 40 miljonus latu. Neste A24 DUS tīklu Latvijā veido 53 stacijas visā valstī.

 

 
Visi komentāri
 
284378. viesis 22.novembris 2011 21:27
0 0 Atbildēt

nu forši, ceru ka ietaupītā nauda atspoguļosies degvielas cenā Neste tankos.

Jo patreiz es nekādi nespēju saprast, kā tas var būt: degvielas cenas starpība starp Statoil un Neste ir tikai ~1.5 santīmi.(neesmu gan dzirdējis, ka statoils taisītos kaut ko modernizēt lai ietaupītu) Tajā pašā laikā, konkrēti, Rīgā uz vienas Satekles ielas degvielas cenas atšķiras ČETROS dažādu firmu tankos no pārējās Rīgas daļas par vēl ~1.5 santīmi.

284379. viesis 23.novembris 2011 0:11
0 0 Atbildēt

Tie nav "tikai" 1,5 sant.,ja ņem vērā,ka no litra tīrā peļņa ir ne vairāk kā 5sant.(pilna servisa DUS).Un Satekles iela-CENTRS!

284399. viesis 24.novembris 2011 14:29
0 0 Atbildēt

Kā Kogans nomira, tā arī Lukoils pietuvojies Statoil cenām. Visu laiku bija čotks 2-3 santīmi litrā lētāk. Koganam pietika ar 3. sant. no litra, jaunajam šefam laikam nē...

284427. viesis 28.novembris 2011 9:08
0 0 Atbildēt

284399

Kā Kogans nomira, tā arī Lukoils pietuvojies Statoil cenām. Visu laiku bija čotks 2-3 santīmi litrā lētāk. Koganam pietika ar 3. sant. no litra, jaunajam šefam laikam nē...

---------------------------------

Kā kurš prot sarunāt par cenām, tā beigu cena arī sanāk :-) Lukoil no Krievijas

ved TIKAI ziemas DD, Arktik, viss pārējais tāpat nāk no poļu Orlen (Mažeiķi).

Par Lukoil un Orlen dzimumattiecībām laikam tev jāstāsta nebūs ... :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti