Šopavasar bedru izraisīto auto bojājumu rekords - Ls 2500

 
29.marts 2012 13:58

Visbiežāk no bedru izraisītiem bojājumiem transporta līdzekļi cieš februārī un martā, kad sākas pavasaris un uz ceļa parādās arvien jauni seguma defekti.

Atskatoties uz šī gada bedru periodu, apdrošināšanas sabiedrība „Balta” ir novērojusi, ka, salīdzinot ar februāri, marts bijis par 30 procentiem bagātāks ar bedru izraisītiem apdrošināšanas pieteikumiem.

Apdrošināšanas sabiedrības „Balta” novērojumi liecina, ka diemžēl sliktā ceļu seguma dēļ KASKO pieteikumu skaits ik gadu pieaug, apliecinot, ka Latvijas autoceļu un pilsētas ielu stāvoklis neuzlabojas. Savukārt lielākais zaudējums, kas šī gada martā kompensēts par nekvalitatīva ceļa seguma izraisītiem bojājumiem, sasniedzis Ls 2500, kad transporta līdzeklim, iebraucot bedrē, bojāts priekšējais bamperis, lukturi un radiators. Šī summa pat pārsniedz pagājušā gada rekordu, kad tika fiksēts gadījums ar transporta līdzeklim nodarītiem bojājumiem Ls 2038 apmērā. Šajā gadījumā automašīnai ne tikai tika pārsistas riepas, bet arī bojāti abi bamperi.

„Analizējot atlīdzību pieteikumus, varam secināt, ka apmēram 50 procentos gadījumu no visiem nekvalitatīva ceļa nodarītajiem zaudējumiem marta mēnesī cietusi tieši transportlīdzekļu labā puse - viena vai abas riepas, diski, līdz pat spārnu bojājumiem. Tas skaidrojams ar to, ka asfaltbetonā tāpat kā jebkurā citā priekšmetā plaisas veidojas no malas. Savukārt uz ceļa asfaltbetons satiekas ar nomali, kur šis klājums ir birstošs. Šajā vietā ūdens vieglāk pakļūst zem seguma un laika apstākļu iedarbībā veic savus posta darbus, tāpēc, pārvietojoties pa asfalta segumu, autobraucējiem vairāk jāuzmanās tieši no bedrēm, kas izveidojušās brauktuves labajā pusē,” skaidro apdrošināšanas sabiedrības „Balta” atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Šī gada aktīvākajā bedru periodā – februāra beigās un marta sākumā, apsekojot autoceļus un vietas, kur biežāk notikuši negadījumi nekvalitatīva ceļu seguma vai bedru dēļ, konstatētas arī autobraucējiem kritiskākās vietas. Šajā laikā visvairāk atlīdzību pieteikumu saņemts par negadījumiem Rīgā, piemēram, Elizabetes, Braslas, Vaidavas, 13.janvāra, Krasta ielā un citur. Savukārt reģionos negadījumi visbiežāk reģistrēti pie Ropažiem, Valmieras un Ventspils.

Kopumā aizvadītajā gadā par nekvalitatīva ceļa izraisītiem bojājumiem apdrošināšanas sabiedrība “Balta” saņēma apmēram 300 negadījumu pieteikumus, kompensācijās izmaksājot Ls 58 700. Savukārt šogad līdz marta otrajai pusei pieteikti zaudējumi jau Ls 14 396 apmērā, un pieteikto atlīdzību skaits ir aptuveni 70. Visbiežāk tiek bojāti riteņu diski un riepas, bet atsevišķos gadījumos nodarīti ievērojami lielāki bojājumi auto ritošajai daļai vai pat virsbūvei.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti