Ekorallija «Pozitīvais ekoceļš» labākais rezultāts – 2.2 l degvielas uz 100km 3

 
20.jūlijs 2011 8:03

Ekorallija “Pozitīvais ekoceļš” uzvarētāji – Matīss Muižnieks, Jānis Strēlis, Anta Jansone un Kristians Kārkliņš – pēc sacensībām ir pozitīvi uzlādēti un gatavi piedalīties nākamajās.

Ekorallija absolūtais uzvarētājs Matīss Muižnieks, kurš maršrutu Rīga – Salacgrīva veicis ar viszemāko degvielas patēriņu, tika apbalvots ar iespēju izmantot kādu no Audi dīlera Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta piedāvātajiem jaunajiem Audi automobiļiem uz nedēļas nogali ekobraukšanas treniņam. Turpretim pārējie kā balvu par labāko sniegumu sacensībās saņēma apmācības ekonomiskā braukšanā DBS instruktoru vadībā. Drošas Braukšanas Skolas (DBS) ekspertu komanda autobraucēju sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi un ekoralliju sola organizēt atkal.

“Jau iepriekš biju piedalījies līdzīgās sacensībās, tādēļ zināju, kā gatavoties un tieši kam pievērst uzmanību. Pirms sacensībām pārlasīju DBS ekobraukšanas padomus, piepumpēju riepas, atbrīvojos no liekiem smagumiem automobīlī,” stāsta sacensību absolūtais uzvarētājs, Audi vadītājs Matīss Muižnieks. “Sacensību maršrutu – gandrīz 190 km – veicām apmēram 4 stundās ar vidējo ātrumu 70-75 km/h, īpašu uzmanību pievēršot ceļa relfjefam, kā arī citu satiksmes dalībnieku braukšanas stilam. Arī ikdienā cenšos braukt ekonomiski, tomēr pilsētā sastrēgumu dēļ, kā arī domājot par laiku, kas pavadīts ceļā, vidējais degvielas patēriņš ir lielāks.” Matīss, kurš sacensībās startēja ar Audi A2 (dīzeļdegviela), vidēji uz 100 km patērēja 2.209 litrus degvielas. Tomēr, lai arī kļūdas dēļ viņš dabūja vienu soda punktu, ekorallija rezultātu tabulā Matīss tik un tā ierindojās pirmajā pozīcijā ar rezultātu 2.609 l/100km.

Savukārt Jānis Strēlis, kurš ar savu automašīnu Škoda Octavia uzstādīja rezultātu 3.340 litri uz 100 km, komentē: “Ir forši piedalīties šādās sacensībās, tas lika atcerēties par ikdienā bieži piemirstiem, tomēr tik elementāriem ekonomiskas braukšanas nosacījumiem. Izslēdzām kondicionieri, neslēdzām iekšā radio, logus arī turējām ciet, lai nebūtu papildus vēja pretestības. Tomēr arī mēs vienā no ekorallija maršruta kontrolpunktiem dabūjām soda punktu, tādēļ gala rezultāts bija 3.740 litri uz 100 kilometriem. Uzskatu, ka kopumā startējām labi un zinu, ka noteikti piedalīsimies arī nākamajās sacensībās!”

Antas Jansones pārstāvis Konstantīns Petkevičs, kura komanda brauca ar Lexus CT 200h, stāsta, ka šādās sacensībās piedalījušies pirmo reizi un noteikti vēlētos to atkārtot, pārspējot uzstādīto gala rezultātu 4.775 litri uz 100 km. Sacensībās piedaloties, ticis izslēgts kondicionieris un īpaša vērība pievērsta ātrumam, tomēr kopumā komanda braukusi tāpat kā ikdienā – prātīgi.

DBS eksperts Andris Pļavenieks norāda, ka dalībnieku uzstādītie rezultāti kopumā ir vērtējami pozitīvi, tomēr tos būtu iespējams uzlabot. DBS instruktors skaidro, ka vairums dalībnieku ir eksperimentējuši, nevis savu rīcību balstījuši uz priekšzināšanām. Tomēr Andris Pļavenieks apsveic visus dalībniekus, jo īpaši uzvarētājus, jo ikkatrs bija centies pievērst pastiprinātu uzmanību savam braukšanas stilam, kas arī bijis sacensību galvenais uzdevums.

Ekorallijs „Pozitīvais ekoceļš: Rīga – Salacgrīva” ir daļa no akcijas „Ar auto pa Latviju”, kuras mērķis ir mudināt cilvēkus izbaudīt vasaru autoceļojumos, vienlaicīgi atceroties par ekonomisku un drošu braukšanu. Ekorallijs tiek rīkots ekonomiskas braukšanas kustības ietvaros, to atbalsta DBS, SIA EKO Braukšana, SIA Latvija Statoil, kā arī Audi dīleris Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta un portāls Delfi.

 
Visi komentāri
 
283425. viesis 21.jūlijs 2011 10:57
0 0 Atbildēt

cik nu mana pensionētā skolotāja skolā man mācīja matemātiku...

man nesienās kopā šitie cipari

"gandrīz 190 km – veicām apmēram 4 stundās ar vidējo ātrumu 70-75"

283426. viesis 21.jūlijs 2011 16:19
0 0 Atbildēt

//Izslēdzām kondicionieri, neslēdzām iekšā radio, logus arī turējām ciet, lai nebūtu papildus vēja pretestības//

Iekšā laikam bija normāla pirts :)

--------------------------------------

Visi Latvijas autoservisi

www.autoserviss24.lv

283434. viesis 23.jūlijs 2011 0:39
0 0 Atbildēt

“Sacensību maršrutu – gandrīz 190 km – veicām apmēram 4 stundās ar vidējo ātrumu 70-75 km/h,

man ar tā aprēķina formula nepielec...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti