Zināmi «1000km Grand Prix Riga» dalībnieki 1

 
1.septembris 2011 9:37

Izturības sacensības Biķernieku trasē, norisināsies jau 3.septembrī un savus pieteikumus izturības sacensībām „1000km Grand Prix Riga” iesniegušas 20 komandas.

Zināmi kļuvuši arī provizoriskie dalībnieku sastāvi šovu sacensībām, kas norisināsies Biķernieku rallijkrosa trasē.

Teju puse, jeb deviņas no visām komandām, ir pieteikušas dalību klasē automobiļiem ar dzinēja tilpumu virs diviem litriem. Tieši šīs klases pārstāvji pērn izcīnīja pirmās vietas absolūtajā vērtējumā. Šajā klasē arī šogad pietikusies pagājušā gada uzvarētāju komanda „Rimo” no Lietuvas, kā arī „DFDSDHR.com” komanda no Anglijas, kas jauno sacīkšu auto Rīgā iemēģināja jau pagājušajā nedēļā.

Arī vietējie sportisti ir nopietni gatavojušies sacensībām. Jaunu auto sacensībām sagatavojusi „HGK Motorsport” komanda, savukārt „TVA Racing” plāno startēt ar trim automašīnām. Spēkus nolēmušas iemēģināt ar jaunas komandas – „3S&L Racing Team” un „AD Racing Team”, kurām šīs būs pirmās šāda līmeņa auto šosejas sacensības.

„Šogad dalībnieku interese par izturības sacensībām ir augusi, un tas liecina, ka esam uz pareizā attīstības ceļa. Vēl ir nepieciešams laiks un neatlaidīgs darbs, lai „1000km Grand Prix Riga” kļūtu par atpazīstamām sacensībām plašākā reģionā, taču pateicoties mūsu atbalstītājiem, kā arī ģenerālsponsoram „Latvijas Krājbanka”, šis mērķis kļūst arvien reālāks,” stāsta „1000km Grand Prix Riga” organizators Raimonds Strokšs.

Paralēli izturības sacensībām, Biķernieku rallijkrosa trasē, norisināsies dažādu motoru sportu paraugdemonstrējumi, kuros savu dalību apstiprinājuši daudzi Latvijā labi pazīstami sportisti.

Rallija paraugdemonstrējumos skatītājiem būs iespēja vērot aizraujošas cīņas starp Andi Neikšānu, kurš tikko kļuvis par 2011. gada Rallia Čempionu, un Aivi Egli, Mārtiņu Svili, Deivu Hollandu, Mārtiņu Skakauski, Valtu Zvaigzni un Ingu Panteli.

Arī Drifta šovā skatītājus iepriecināt sola vairāki spēcīgi sānslīžu meistari – Jānis Lamberts, Kristaps Blušs, Raimonds Tihonovs, Edijs Ļaksa un Gvido Elksnis, turklāt drifteriem savu meistarību nāksies pierādīt ne vien individuālā braucienā, bet arī startējot pa pāriem.

Folkreisa sacensībās uz starta stāsies jau pieredzējuši šī sporta veida pārstāvji Mareks Dainis, Mārtiņš Starks, Edgars Brēde, Jānis Nikels, Normunds Tūtars un Agris Kalvišs, kā arī Jānis Mētra, kuram šī būs iesildīšanās sacīkstes pirms karjeras uzsākšanas Latvijas čempionātā posmos.

Supermoto sacensībās gaidāmi ne tikai vietējie braucēji, bet arī viesi no kaimiņvalstīm un dalībnieku sarakstā būs visu trīs Baltijas valstu čempioni – latvietis Agris Ļitvinovs, lietuvietis Aurelius Tamonis un igaunis Taavi Nassar, savukārt Streetbike Freestyle paraugdemonstrējumus sniegs viens no Latvijas labākajiem moto kaskadieriem Jānis Rozītis.

Plašāka informācija par sacensībām, to norisi un dalībniekiem atrodama www.1000km.lv.

„1000km Grand Prix Riga” ģenerālsponsors ir „Latvijas Krājbanka”. Sponsorē: „Ramirent”. Atbalsta: „Ape Motors”, „Torley”, „R1 Riepu Serviss”. Ātrumu nodrošina „Ātruma Cilts”. Oficiālais ziņu portāls „Delfi.lv”. Oficiālais foto „Go4Speed”. Par drošību rūpējas „Secure”. Informatīvi atbalsta: „TV6”, „Radio StarFM”, „Sporta Avīze”, „Draugiem.lv” un „Sportacentrs.com”.
 

 
Visi komentāri
 
283815. viesis 1.septembris 2011 11:50
0 0 Atbildēt

Tiks apdāvināti laureāti ar Carplan, STP, Ring, Carlube no TSC Auto puses.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti