Noteikti jaunā Pirelli kalendāra saņēmēji

 
19.februāris 2012 12:59

Domenikss Auto tirdzniecības centrā notikušajā 2012. gada Pirelli kalendāra prezentācijas pasākumā paziņoti un kalendārus saņēmuši tā jaunie īpašnieki.

Pateicoties tradīcijai, kuru pirms 9 gadiem uzsāka Pirelli oficiālais pārstāvis Latvijā – kompānija Latakko, 2012. gada kalendārs nonācis pie 16 slavenām Latvijas personībām.


Foto: Renārs Koris

Šogad Pirelli kalendāru saņēmuši 2011. gada labākie aktieri Andris Keišs un Inese Kučinska, un režisors Pēteris Krilovs, kā arī mūziķi Linda Leen, Olga Rajecka, Kārlis Lācis un grupa Instrumenti. Kalendāru arī saņēma sportisti Valdis Valters, Jānis Amoliņš un Andris Dambis un uzņēmēji Vlads Korjagins, Pēteris Šmidre un Andrejs Podgornijs.

Divi no saņēmējiem jau bija zināmi iepriekš, jo 2003. gadā Latakko ieviesa tradīciju – dāvināt vienu kalendāra eksemplāru valsts prezidentam, savukārt 2009. gadā katru nākamo izdevumu tika nolemts pasniegt arī komponistam Raimondam Paulam.

„Šogad uzņēmumam Latakko ir jubileja - jau 15 gadus mēs veiksmīgi sadarbojamies ar pasaules slaveno riepu ražotāju Pirelli, un ar katru gadu šī sadarbība attīstās un kļūst vēl ciešāka. Jau 9 gadus mums ir tas gods Pirelli kompānijas vārdā dāvināt unikālus kalendāra eksemplārus izcilākajām mūsu valsts personībām. Un mēs īpaši lepojamies ar to, ka par Pirelli kalendāra goda saņēmējiem ir kļuvuši visi no četriem Latvijas prezidentiem kopš neatkarības atgūšanas 1993. gadā", - norāda Latakko prezidents Jevgēnijs Kopilkovs.

Itāļu kompānijas Pirelli kalendārs ir visā pasaulē slavens kultūras notikums, kura veidošanā kopš tā pirmsākumiem 1964. gadā ir piedalījušies pasaulē izcilākie fotomākslas meistari. Pēdējo gadu laikā starp kalendāra autoriem bija Patriks Demaršeļjē, Pīteris Bērds, Terijs Ričardsons, un slavenais modes pasaules metrs Karls Lāgerfelds. Šogad pirmo reizi Pirelli kalendāra vēsturē tā autors ir itāļu izcelsmes fotogrāfs Mario Sorrenti. Sievietes ķermeņa skaistumu Sorrenti izvēlējās iemūžināt Korsikas salas kontrastainajā dabā, 25 spilgtāko mirkļu kolekciju nodēvējot par Ekstāzi. 18 melnbalti un 7 krāsu attēli ir apkopoti kā interaktīvs un izsmalcināts portfolio, tā piešķirot 2012. gada Pirelli Kalendāram formātu, kāds vēl nekad iepriekš nav izmantots.

Pirelli 2012 kalendāra izstāde būs apskatāma Domenikss Auto tirdzniecības centrā līdz 16. martam, lai visi interesanti varētu aplūkot Mario Sorrenti darbu.

2012. gada Pirelli kalendāra pasaules pirmizrāde notika 2011. gada 6.decembrī Ņujorkā. Kalendārs nav pieejams pārdošanā, tas tiek dāvināts, tostarp karalisko ģimeņu locekļiem, dažādu valstu vadītājiem un citām amatpersonām.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti