Aizvadīta gada iespaidīgākā seno spēkratu parāde «Rīga Retro 2012»

 
20.augusts 2012 13:38

Sestdien, Rīgas svētku ietvaros tika aizvadīta gada iespaidīgākā seno spēkratu parāde un izstāde Rīga Retro 2012. Tajā piedalījās vairāk nekā 150 senie automobīļi un motocikli no septiņām valstīm.

„Tik iespaidīga retro tehnikas brīvdabas izstāde un svētku brauciens Latvijā vēl nebija redzēts. Seno spēkratu vidū vēlētos izcelt vecāko automobili Nash (1922.g.) no Lietuvas un vecāko motociklu Douglas EW-350 (1926.g.) no Latvijas, savukārt tālākā ekipāža, kura savā gaitā veica 1080 km, bija GAZ 24 Volga (1974.g.) no Krievijas”, stāsta Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits. „Vienlaikus ar šo parādi tika atzīmēta arī Latvijas Antīko automobiļu klubu (AAK) 40 gadu jubileja. Prieks, ka pasākumā piedalījās arī retro tehnikas meistari, kuri tālajā 1972.gadā dibināja klubu un visus šos gadus ir aktīvi piedalījušos tā organizētajos pasākumos.”

„Retro tehnikas parādes un izstādes no vienas puses tiek organizētas, lai sabiedrībai parādītu kāds ir Latvijas un mūsu kaimiņvalstu kolēģu seno spēkratu parks. Bet no otras puses, tas ir līdzīgi domājošu cilvēku kopā būšanas pasākums, kur apmainīties domām, lai nākotnē tiktu realizētas vispārdrošākās idejas,” stāsta Rīgas Motormuzeja restaurators Gunārs Dortāns. „Tieši šādos pasākumos dzimst idejas, kādā virzienā vajadzētu darboties. Tā tapa ideja iegādāties un restaurēt kravas furgonu “Moskvič 401 – 422” jeb “koka Moskvičs”, kuru patlaban var aplūkot Rīgas Motormuzejā.”

Rīga Retro tradicionāli augusta mēnesī organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju un to atbalsta Rīgas Dome. Sestdien senie spēkrati pulcējās pie Rīgas Motormuzeja, lai veiktu divus goda apļus pa Biķernieku trasi un dotos parādes braucienā cauri Rīgai. Pirmā izstāde norisinājās Kalpaka bulvāri, pēc kuras Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs deva startu pārbraucienam uz Cēsīm. Otrā izstāde bija Cēsu vecpilsētā. Abas izstādes un pārādes braucienus vēroja un sajūsmas saucieniem pavadīja tūkstošiem interesentu.

Seno spēkratu parādes dalībnieki un viesi tika izvēlēti tā, lai pēc iespējas spilgtāk attainotu pagājušā gadsimta seno spēkratu attīstību Latvijā un pasaulē. Daudzi no pasākuma dalībniekiem bija īstas retro tehnikas „pērles”, kuras ikdienā netiek nodotas publikas apskatei, piemēram, motocikli Douglas EW-350 (1926.g.) un FN – Sport Special (1935.g.), kā arī automobīļi Oldsmobile 30A (1923.g.), Buick Six (1929.g.) un ZIS 101 (1939.g.).
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti