Latvijas jaunu auto tirgū cerīga izaugsme 2

 
Auto Asociācija | 28.novembris 2013 11:45

Šī gada oktobrī Latvijā ir reģistrēti par +19% (1425) vairāk automobiļu (pasažieru un vieglais komerctransports līdz 3,5t) nekā pērn oktobrī (1202): pasažieru automašīnas oktobrī pirmreizēji reģistrētas par +16% (1161) vairāk, bet vieglais komerciālais transports par +31% (264) vairāk.

Foto: iAuto.lv

Privātpersonas ir iegādājušās 22% (309) no kopējā oktobrī realizēto jaunu automobiļu skaita no kurām vairāk kā puse (55%) ir iegūtas izmantojot līzinga kompāniju sniegto finansējumu. Savukārt juridiskās personas ar līzinga kompāniju starpniecību ir iegādājušās 466 automobiļus.

24% jeb 337 auto ir iegādāti koroporatīvajos vairumiepirkumos (3 un vairāk auto vienā darījumā): 51 automašīna (Dacia, Nissan, Renault, Toyota) kalpos AS „Latvijas Valsts meži”, 17 Hyundai marku automašīnas – Valsts vides dienestam, 15 (Volkswagen, Subaru) – SIA „Latvijas Mobilais Telefons”, 10 (Toyota, Skoda) – SIA „Eugesta un Partneri”, 10 Hyundai – SIA „Lattelecom” vajadzībām.

Oktobrī visbiežāk reģistrētas ir kompaktās klases (35,7%), mazās apvidus klases (16%) un apvidus klases (12,6%) automašīnas. Populārākās kompaktās klases automašīnas bijušas Volkswagen Golf/Plus (44), Toyota Auris (38) un Opel Astra (26), mazās apvidus klases - Nissan Juke (18), Skoda Yeti (98), Nissan Qashqai (30), no apvidus klases - Toyota RAV4 (22), Honda CR-V (22), Volkswagen Tiguan (11).

Arī Eiropā jaunu auto realizācijas apjomi šogad oktobrī ir pieauguši par +4,7% (1 004 935) salīdzinājumā ar 2012.gada oktobri. Eiropā jaunu auto tirgū situācija, kad divus mēnešus pēc kārtas ir jaunu auto realizācijas pieaugums, nav bijusi kopš 2011.gada septembra.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 28.novembris 2013 14:57
0 1 Atbildēt

Būtībā, par to tikai jāpriecājas. Autoparks ir jāatjauno, nav vairs 90-tie, kad daudzi sajūsmā ģība ieraugot volviķi 740...Bija tādi laiki. Katram autovadītājam novēlu izbaudīt to prieka mirkli - iekāpt autosalonā pilnīgi jaunā auto un aizbraukt ar to uz mājām. Kaut tas ir dārgs prieks un līzes nasta jāvelk 5-7gadus, nepazīstu nevienu, kas to procesu pēc tam būtu nožēlojis. Labāk tā, nekā X gadus ieguldīt lielas remontu naudas kādā nodzītā un leišu sakombinētā šrotvāgenā.

GB12 28.novembris 2013 17:57
0 0 Atbildēt

Vai visi lietotie auto ir nodzīti un leišu sakombinēti? Ehh, aizspriedumi, aizspriedumi... :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti