Ne tikai soda nauda, bet arī soda punkti (+ VIDEO) 34

 
iAuto | 10.oktobris 2019 10:12

Nepiesprādzējušies pasažieri, iebraukšana krustojumā sastrēguma laikā un telefona lietošana braucot – par to visu nu var tikt ne tikai pie soda naudas, bet arī pie soda punktiem.

 
Visi komentāri
 
650 10.oktobris 2019 14:58
10 15 Atbildēt

Tas, ka nevajag iebraukt krustojumā un tur palikt, tas sen skaidrs.Tas, ka pagājušogad sodīti 40, bet šogad 280- tas ir nevis uzvaras situācija, bet gan pierādījums tam, ka cp nodarbojas ar fufeli un "iepriekš" par šādu problēmu viņi vienkārši "nezināja".Neviens dezinformātors nebij viņiem to speciāli atnesis, nebij iedzīvotāju iesniegumu, tāteikt.Kā tajā vecajā krievu anekdotē- ja nav, nu tad nav.

Ja būtu kāds pie pilna prāta esošs kinooperātors- es iesaku tepat uz Lācplēša/Dzirnavu pavērot.Kā (nu KĀ??) tur vispār var paspēt centra virzienā braucot,pa kreisi uz Dzirnaveni nogriezties ? Tur viena zaļā laikā pēc Likuma labi (labi ja..) pats pirmais rindā stāvošais paspēs pagriezties.Bet kārotāju rinda ir citreiz desmit vai padsmit auto.Sen tur nav redzēts zem dzelzceļa viadukta noslēpies milicis ar videokameru..

Mēs ļoti gribam, lai braucējs/parastais maksātu par visu.Ko vien varam, to uz viņu noveļam un uz viņa uzkarinam.Kaut gan īstie Lohi vairumā gadījumu ir tieši paši tie satiksmes organizētāji un iedvesmotāji.

650 10.oktobris 2019 15:05
3 14 Atbildēt

Es atvainojos,ātrumā pārrakstījos, filmēt biju domājis tieši Dzirnavu/Satekles krustojumu.Ja uz Lācplēša/Satekles ir vismaz kaut/kāds risinājums pa/kreisi griezējiem (paildzināts Zaļais) nu tad turpat nākamajā tajā Satekles/Dzirnavu krustā šāda līdzīga risinājuma (nezkāpēc?) nav gadiem ilgi.Kaut vai uz 6sek paildzinātu zaļo,lai civēki paspēj.Bet nee.Ja pārāk daudzi paspēs- sastrēgums būs jau zem dzelzceļa,jo tur taču mums viena rinda un velo josla..

... 10.oktobris 2019 15:31
6 2 Atbildēt

Struktoru/Brīvības; Zemgala/Brīvības

šajos krustos palikt ir stulbums + doma ka kaut kur tālāk aizbrauksi...

Tur neredzu problēmu saprast - kad var un kad vairs nevar ielīst krustā - neesi pārliecināts - nelien, bet ja palicis esi otrajā joslā - DRĪKST izvākties no krustojuma pa labi uz tukšo pirmo joslu.

Tur derētu kameru, kas sāk dalīt piemiņas foto ar rēķinu, sākot kaut ar 4 sekundi PĒC tam kā darkanais jau deg.

Automātiskā kamera, da kaut ar 10 s

JanJan 11.oktobris 2019 8:34
0 0 Atbildēt

Ne velti šajos krustos policija regulē satiksmi, tur tā bija izteikta problēma. No struktoru ielas trolejbuss var gaidīt kaut vai 10 zaļos un netikt ārā uz brīvības ielas, jo pimpji uz brīvībenes nobloķē izbraukšanu. Trolejbuss tomēr nav mazs auto, kas izlavierēs pa maliņu un izlīdīs...

Palaidniex 11.oktobris 2019 12:17
22 0 Atbildēt

Ejam un tajā krustā pastāvam no rīta! Un redzēsi, cik tālu no patiesības ir šie apgalvojumi.

No Struktoru ielas uz Brīvībeni pa 2 joslām izbrauc 7 pāri vieglo, bet pa pašu brīvībeni tikai 2-3 pāri.

Pie kam pēdējie no Struktorenes ielien jau brutāli uz sarkano! Tipa "maz no šīs ieliņas jau tā izbrauca" un paliek bloķējot Brīvības ielu. Ja kā pēdējais izbrauc trolejbuss, tad pa brīvībeni netiek neviens un pat tiek būtiski apgrūtināta itkā pavisam nenoslogotais virziens uz Juglu. Nebūs lieki piebilst, ka visu krustojumu ar savu nesaturēšanu nosprostojušais trolejbuss nobloķē visu zaļā signāla laiku, kas domāts Brīvības ielai un novācās no krustojuma tikai tad, kad jau atkal Struktorenē ir zaļais. Līdz ar to - MIERĪGI VARĒJA NEBĀZTIES KRUSTOJUMĀ, kurā nav vietas. Vieglie dara tāpat, tikai dēļ sava izmēra bloķē krustojumu mazliet mazāk.

feciic 10.oktobris 2019 15:44
5 1 Atbildēt

Stāsts jau nav par tiem kuri iebrauc krustojumā un nostāv visu zaļo un pie dzeltenā/sarkanā pabeidz manevru, bet gan par tiem kuri arī pēc sarkanā paliek stāvot un bloķējot krustojumu.

Miezis_69 10.oktobris 2019 16:45
4 1 Atbildēt

Bet nedrīkst iebraukt krustojumā, ja var skaidri redzēt, ka netiksi pāri. Un tādi atrodas katrā otrajā krustojumā. Tāpēc jau arī nekur nevar aizbraukt, ja visur viss nobloķējas.

uupis 10.oktobris 2019 17:25
0 2 Atbildēt

Paga paga paga.

Es kaut ko nesapratu – tu teici ka autovadītāji nepārkāpj. Galvenais drauds satiksmes drošībai esot skūteri, gājēji un velosipēdisti.

Kaut kas tavā vērtību skalā ir mainījies?

Miezis_69 10.oktobris 2019 16:42
10 1 Atbildēt

Brīvības/Zemgala jau kādus 2 mēnešus regulāri stāv menti. Viens pa rāciju ziņo pārkāpēju numurus, cits pa to laiku fočē un trešais pieraksta un piestāda rēķinu. Pac tādu saņēmu!

anoagask 10.oktobris 2019 19:18
20 0 Atbildēt

nesaprotu, kāda no drošības viedokļa ir atšķirība - bakstīt oem audiosistēmas ekrānu, aftermarket maģi-planšeti vai pie paneļa nostiprinātu telefonu, kurā ieslēgta android auto aplikācija.

Starp citu, visi aftermarket android maģu lietotāji arī var atrauties soda punktu - tā arī ir viedierīce, un likumā nav atruna, ka stacionāras viedierīces drīkst lietot.

Par paskatīšanos uz smartwatch arī sodapunkts.

650 10.oktobris 2019 19:18
2 15 Atbildēt

Skaidrs.Ļoti noderētu instruktāža- kā ir Pareizi.

Vēlreiz: braucam pa Satekles,vajag uz salinieku,redzam pirms Lāčplēša uz kreiso stāv(guļ) Rinda- apm līdz statoilam vai līdz ķīm tīrītavai.

Pofig, cerīgi/lepni maucam garām,sipam taisni līdz nākamajam krustam,Satekles/Dzirnavu.Jā,ļooti pareizs Lēmums,ir ok,tur reku tikai kādi 7gab stāv rindā uz Kreiso.Iekārtojamies, ieslēdzam virzienu (sorrī, otrādā secībā,virzienrādi Visupirms)), sasprindzinam sēdvietu,bailīgi vērojam (savu)spoguli(...),stāvam/gaidam.

Kas notiek: iedegas Zaļais, pēc krietnām 6sek kādi 2gab priekšējie gaidītāji ir veiksmīgi sataustījuši sev visas Vadības Ierīces un izkustas und laiski iebrauc krustā.

Bet tur (izrādās,jau...) stāv gan pretējā rinda pa/kreisi gribošie, gan (jau) no stacijas pa/labi zem dzelzceļa izbraukt tīkotāji (gājējus laizdami, gulēdami, pakaļurubinādami, etcc), gan (citreiz) vēl arī aste no "īpaši gudrajiem",kuri vēlas (vēlē-jās) no stacijas taisni- bet tiem maisa viss uzskaitītais,plus vēl viņi lavierē starp tiem pa labi/kreisi gribošajiem.Pilnīgi Visi stāv un sūkā ledu....

-pa to laiku zaļais cikls sen jau ķuķūū,un pat tas Pirmais krustojumā likumīgi uz/savu/zaļo iebraukušais NEspēj pabeigt savu iecerēto- sen jau Srakanais ir iededzies...

Rezultātā, ja zem dzelzceļa stāv kinooperātors- "sodāms" ir gan tas (pirmais), gan vēl divi nākamie (kuri jau apzināti mauc uz Sarkano).Ja viņi "apzināti" nemauktu uz to Sarkano- tā nogriezties gribētāju 7 mašīnu rinda tur stāvētu padsmit minūtes (kas arī citureiz tā arī notiek...).

Rezultāts skaidrs- viss plūsmas "ātrums" atkarīgs tieši no tiem, kuri vai nu rīkojas zibenīgi, vai nu apzināti mauc (savu kreiso pabeidz) uz to sarkano.Vismaz 4/5 braucēju tur (tāpat kā citur..) ir "sodāmo" kategorijā.Izejas nav, atliek tikai riskēt un/vai gudri muldēt un visādi citam citu iebiedēt un radīt haosu un vainas sajūtu...

ps.- Ulmaņa/Vienības,salinieku pārvarējušie ierindas cilvēki (pagalmus nepārzinošie) stāv rindā uz kreiso, tiem baigi vajg uz Jelgavu.Pirmais no tiem jau iebraucis krustā,purnu žēli/lūdzoši pabāzis, pazemīgi vēro no dzelzceļa pārvada lejuptraucošo Nebeidzamo Rindu (Divas!).Jau iedegas Dzeltenais.KO tās taisni/maucošās 2rindas dara? Vai pieklājīgi apstājas,cienot tos uz/jelgavu tīkotājus, (vismaz nu 2-3 Pirmos..)? Fig tev! Viņi brauks pāri vienībenei gan uz to dzelteno, gan vēl viens otrs uz sarkano "paspēs". KO darīt, kā likumīgi tikt no salinieka uz jelgavu?? Gadiem ilgi tur tas tā ir, aber pofig.Kiberlaikmetā pakārtot tur kkādu zaļā cikla ilgumu vai ko tml, nee, mums ir pie D...

Visdrīzāk filmēs un sodīs tos nabaga kreisā pagr tīkotājus, uz pussarkano taisni/pārbraukušos neviens te nevajās- jo tas taču bez šaujamieroču pielietošanas nav tehniski iespējams.Ieviesīs srakanās gaismas kameras- maksās visi un par visu.Pat nezinot par ko,par katriem 15cm.Būs kā krievijā (acīmredzot, tas arī ir tas Tuvākais Mērķis)...

ezis71 10.oktobris 2019 19:18
1 1 Atbildēt

Vecas ziņas.

Conqueror 10.oktobris 2019 19:22
30 0 Atbildēt

Nu tie mobiļņiku vergi pie stūres ir bīstami!

msh 10.oktobris 2019 19:28
3 1 Atbildēt

A ko darīt mašīnā ar automātu pie stūres? Motora apgriezieniem jāseko līdzi nav, robi jāslēdz nav - labā roka reāli ir neizmantota un pusi laika nav ko darīt - kā reiz var ar to labo roku telefonu spaidīt...

Vernons 10.oktobris 2019 19:50
21 5 Atbildēt

Katrā autobusā pa policistam! Droši vien tā arī būs!

imzz 10.oktobris 2019 20:24
121 0 Atbildēt

Tādu krustojumu, kurus pārapzinīgs vadītājs nevarētu šķērsot vispār, jo, kamēr gaidītu, kad tas atbrīvojas, viņam pašam atkal ieslēgtos aizliedzošais signāls, Rīgā ir vismaz vairāki desmiti , katrs autovadītājs zina vismaz vairākus piemērus dažādās vietās.

Vēl ir iespējama situācija, kad transports virzās, vieglā vadītājs brauc aiz kāda lielāka transporta , nekā daudz priekšā neredz, iebrauc krustojumā , bet pēkšņi kāds priekšā nobremzē, izveidojas "sastrēgums" un transporta līdzekļi paliek krustojumā, to vadītājiem automātiski kļūstot par "pārkāpējiem".

650 10.oktobris 2019 20:43
4 14 Atbildēt

-galvenais ir izplatīt suudu un radīt ikkatrā vadītājā vainas sajūtu par stāvokl pilsētā un valstī un pasaulē.

Kā ir pat teorētiski iespējams relatīvi blīvas satiksmes apstākļos nodrošināt likumīgi/zaļu kreiso pagriezienu, ja Zaļais deg vienādi ilgi gan nogriezties gribošajiem, gan taisnibraucējiem? Nu tā tīri teorētiski, nerunājot par kādu tur ļaunprātību ? Starpstāvokļa nav- vieni sip taisni, otri žēli gaida...?

Nākamais ir izdomāt, kā varētu panākt, ka absolūt visi par kko maksātu.Godīgos un apdomīgos ieskaitot.Pirms tam vajag sataisīt jucekli- tā lai Lohi nezinātu vairs kur sprukt un vispār visi labprātīgi maksātu tikko knapi uz ielas izbraukuši.

Vernons 10.oktobris 2019 21:37
51 16 Atbildēt

Ar mani četri miliči padomju laikā netika galā, tagad vēl jo vairāk!

Ranķa dambis, pa kreisi Uzvaras bulvārī, tur jau tāds eksperiments bija, policija aplauzās, jo apturēja autobusu! Līdz tiesai nonāca! Pirms pie kaut kā ķerties izlasiet CSN! Tur vis ir skaisti uzrakstīts, aizliegts iebraukt krustojumā, pie zaļā, ja tas ir aizņemts! Kaut ko izlaidu, lai nebūtu garlaicīgi.

650 10.oktobris 2019 23:13
3 9 Atbildēt

Īpašs sveiciens tam,kurš te šos mīnusus producē.Pagaid tu man,draudziņ.. ;P

CSN nav rakstīts itin nekas par specifiskām situācijām.Ir tikai šīs pāris lietas:

125. Aizliegts iebraukt krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā, ja izveidojies sastrēgums, kas transportlīdzekļa vadītāju var piespiest apturēt trans­portlīdzekli krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā un traucēt braukt citiem transportlīdzekļiem.

130. Kad luksoforā iedegas atļaujošais signāls, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš to transportlīdzekļu vadītājiem, kas iebraukuši krustojumā, kad viņiem to atļāva luksofora signāls, kā arī gājējiem, kas nav paguvuši šķērsot brauktuvi.(c)

---Viss, vairāk nekā "konkrēta" nav.Toties, visādi loh/iztulkojumi te var būt bezgalīgi.

Pirmais stāvošais pie tobrīd tukša krustojuma,tajā pilntiesīgi drīkst iebraukt vienmēr,ieskaitot gadījumu, kad viņam krustojuma vidū būs jāstāv kaut vai visu zaļo ciklu un jālaiž nemitīgie pretim taisni/braucēji un jāpabeidz savu kreiso manevru jau uz aizliedzošo signālu.

Savukārt, Otrais (vai 3-4tais..) kreisā pagrieziena tīkotājs nu nekādi nevar paredzēt nedz pretimbraucēju rindas garumu, nedz arī tā Pirmā pirms viņa iebraukušā luņa izveicību.

Baidoties no savas ēnas- iznāk, ka "likumīgs" ir tikai Pirmais iebraucējs.Pārējie,aiz viņa iebraukušie drosminieki, jau spēlē loteriju. Tātad,mums vajadzētu "panākt",ka uz visu Zaļo krustojumā iebrauc un pie pussarkanā savu kreiso pagriezienu pabeidz tikai šis te Viens/Pirmais pretendents.

Paskatīsimies uz iznākumu- kad šī te iebiedēšanas un idiotisma producēšanas kampaņa panāks to, ka uz katru zaļo ciklu katrā krustojumā kreiso pagriezienu izdarīs tikai Viens transportlīdzeklis.

Paskatīsimies nevis no konteksta izrautus un demagogu inspirētus gadījumus, bet gan TOS, kur reāli uz kreiso pagriezienu gaida nevis 2-3, bet gan atsevišķās stundās padsmit vai pat vairāk braucēju.

Jo NAV pagaidām ne mazākās skaidrības par kreisā pagrieziena veikšanas likumību un kārtību un ētiku.Šobrīd pa visurieni izbazūnētā taisnvirziena braucēju sastāšanās rindā ar vispārēju krustojuma nobloķēšanu- tas ir pavisam cita- prasta,sena un idejiski atšķirīga "tēma".Tā ir tika daļa no vispārējās raitas satiksmes problēmas.

Skaidrojumu un ieteikumu nav un nebūs, tapc ka "vadošie speciālisti" tup ar kājstarpē ierautu asti, tas uz viņiem nekādi neattiecas.Ir tikai LLP, katrs L lai sev izdomā pats savu patiesību.SpecĀlistu "uzdevums" tagad ir klusiņām izdomāt iemeslu un mehānismu- kā varētu piespiest tos lohus par kaut/ko samaksāt.

:-) 11.oktobris 2019 9:20
9 451 Atbildēt

Tu tāpat kā Kiesners lasīt nemāki un pats sevi slavini!

125. Aizliegts iebraukt krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā, ja izveidojies sastrēgums, kas transportlīdzekļa vadītāju var piespiest apturēt transportlīdzekli krustojumā vai brauktuvju krustošanās vietā un traucēt braukt citiem transportlīdzekļiem.

Nozīmē, ka tu nemaz krustojumā iebraukt nevari, ja nespēsi beigt manevru krustojumu neaizšķērsojot citiem satiksmes dalībniekiem. Šo regulāri pārkāpj autobusi.

650 11.oktobris 2019 13:56
1 8 Atbildēt

Tu ākst, vispirms ar to savu identitāti te pieraksties, nevis zaglīgi slapsties kā tāds pussprādzis suns.Izlasi ko tev saka, nevis gadiem ilgi te fufeli un demagoģiju bīdi zem desmit dažādiem pseidonīmiem.Tev stāstīja par KREISĀ PAGRIEZIENA izpildīšanu, nevis par Lohu piekopto iebraukšanu un krustojuma nobloķēšanu.

Tādi papuassi kāreiz arī ir par cēloni visam "labajam"- viņi nedz māk izlasīt ,nedz arī māk iebraukt.Kur nu vēl izbraukt.

Palaidniex 11.oktobris 2019 19:30
1 0 Atbildēt

Kādam jābūt cirvim, lai veicot kreiso pagriezienu pamanītos nobloķēt krustojumu?

Jā izbraukt no tā sanāks pie sarkanā, bet ja nespēj izvākt savu lamatu no krustojuma - tad, piedodiet...

650 12.oktobris 2019 1:39
0 1 Atbildēt

Ko,par ko piedodiet? Tu te pats ar sevi runā, vai kā? Runa bija par kreisā pagrieziena veikšanas ētiku un satiksmes kavēšanu,veicot šo te paaugstinātās sarežģītības izdarību.

Par krustojuma bloķēšanu pie taisnvirziena kustības vai pie apzinātas izgriešanās uz acīmredzami aizņemtu brauktuves daļu ir jārunā cita saruna.Vēlams ar to dalbaluņu piedalīšanos,kuri to piekopj.Normāls braucējs to nedara.Ja tas gadās neparedzēti,arī tad normāls vadītājs nesēdēs ar trulu seju,izliekoties ka tas uz viņu neattiecas.Tā darīja uz rīgu atbraukušie salūta skatītāji- jo neviens tiem nebija atgādinājis par cilvēcīgas uzvedības priekšrocībām.Šiem te puspensionētajiem ākstiem un sirdī aizvainotajiem "lietpratējiem" nebij laika paskaidrot.Jo nav jau ko,visa enerģija aiziet priekš trulas kasīšanās un tās nemitīgās viedokļu sadursmes.Normālie vadītāji te šajā "auto" vietnē neies savu auru bojāt.

Palaidniex 12.oktobris 2019 7:39
1 0 Atbildēt

Turpini vien savus palagus un visus lamāt, pamuks pēdējie.

Ja nesaprati par ko dod puntutus - man žēl...

:-) 11.oktobris 2019 9:23
0 111 Atbildēt

Un kā vel tiek galā! 90 % gadījumu poliču un tiesu labā. Vel neesi atvainojies tiem lētticīgajiem, kas tevi paklausījuši un gājuši uz absurdām tiesām, tērējuši laiku, līdzekļus.

Vernons 11.oktobris 2019 8:28
52 6 Atbildēt

Nekur nav teikts, ka krustojumā, pa kreisi, drīkst iebraukt viena, vai vienpadsmit auto!

Logiski izskaidrots "uupja" vietā!

Migla 11.oktobris 2019 8:47
31 0 Atbildēt

Būs interesanti, ka visi autovadītāji pie krustojuma apstāsies un gaidīs kamēr pirmā mašīna aizbrauks ????. Jo aiz smagā tev nav redzams, iedegas zaļais tu stāvēsi uz vietas, kamēr smagais aizbrauks, tad pats kustēsies no vietas. Krustojums maksimums trīs mašīnas taisni. Būs ok.

Vai tiešām nav neviena domājoša policista vai deputāta, kas atrisina, atvieglo to problēmu?

Uzstādām displeju ar informāciju, lai autovadītājs informēts.

Ļoti liela problēma Brīvības gatve pie Elkor.

Policisti tikai tusee un raksta, tā vietā regulētu nepareizi organizēto krustojumu.

... 11.oktobris 2019 9:44
31 0 Atbildēt

Daudzos krutojumos korķus rada satiksmes organizācija. It sevišķi, ja aiz plata krustojuma ir "pudeles korķis" vai nākamais krustojums kurš arī veido šos sastrēgumu. Reāli tas nozīmē, ka dažos virzienos NEVIENA mašīna nevar legāli iebraukt krustojumā. Kā parasti vainīgs ir gala lietotājs (vadītājs), nevis sat. departaments, kurš gadiem nejēdz sakārtot situāciju...

WALA 11.oktobris 2019 11:58
1 0 Atbildēt

Dīvains pats fakts ka soda punktus sola, laikam jau kļuvusi par satiksmes drošības problēmu, jo citādi jau pie mums ka tik vairāk iekasēt "plānajam budžetiņam".

Un par to Brīvibas/Zemgala krustu un sekojošajiem sviestiem man ar būtu ko teikt satiksmes organizācjas sakarā.

Palaidniex 11.oktobris 2019 12:29
13 1 Atbildēt

Risinājums - ir pārbūvēt architektūras šedevru VEF satiksmes pārvadu - nojaukt to "taupāmo architektūras šedevru un aizstāt ar modernu, jaunu satiksmes pārvadu ar 4+ joslām!

Tam vajag tikai politisko gribu un daudz $$$.

Bet šī gada sastrēgumi tur ir vēl lielāki, jo Pati labākā rīgas politiskā vadība, ar savu naudas šķiešanu populismā ir pamanījusies panākt, ka ir apgrūtināta dzelzceļa šķērsošana pa Deglava pārvadu un likvidēta centra virzienā pār Brasas pārvadu. Piesolītā populisma vietā - pārbrauktuve pie brasas stacijas pārvada vietā nepietika laika un enerģijas, jo bija jācīnās par mēra krēslu!

Lai tranzīta cilvēki vispār nebāztos centrā nav ne par matu pavirzījies Ziemeļu maģistrāles projekts, nav risināts Zemgala/Braslas savienojums, nav pavirzījies Tvaika/Viestura prospekta savienojums, nav Daugavas šķērsojuma ~Hanzas iela/Pārdaugava, Nav sen atpakaļ sasolītā prāmja Vecmīlgrāvis/Kundziņsala -> Bolderāja/Voleri...

Freijers 11.oktobris 2019 14:51
1 0 Atbildēt

Tak visur tur visādi a ļa ekopilsētnieku kviecēji biezā slānī saradīsies, kad sāks runāt par tā pārvada (kam ir vieta antikvariātā) pārbuvi atbilstoši šodienas vajadzībām, nerunājot par tāda vitāli svarīga pārvada, kā Z koridors izveidi Rīgā...viņiem divriteņi un to joslas visu "risina".

Diemžēl Rīgā ir satiksmes dabīgi korķi - Daugava un dzelzceļa loks...ja pirmajā gadījumā ar D tiltu kādas problēmas ir atrisinātas, tad otrā šķērsošanas iespējas ir palikušas krasi sliktākas.

Palaidniex 11.oktobris 2019 16:26
2 0 Atbildēt

Mums te piķo normālu kāpi kaut kādam dānim, kurš nu betonē kādas tik gājēju alejas un velojoslas rīgā nevajag, apzināti noklusējot ka Kopenhāgenai cauri iet visai nopietnas transīta maģistrāles, kuru rīgā - faktiski NAV!

Freijers 11.oktobris 2019 14:46
3 0 Atbildēt

Par tiem štopētajiem krustojumiem, vismaz kur var veikt kreisos - vienā daļā ir pamatīgs akmens plānotājiem un viņu sū.. plānojumiem - kā jau 650 pareizi minēja dzirnavene ar satekles ielu...bet ne tikai Ulmaņa/Liepājas, Lielvārdes/Biķernieku, utt. visas tās vietas, kur "žēlīgi'' paredzēts nogriezt pa kreisi uz mirgojošā, bet to sačakarē švimpji, kam vēl vajag uz sarkanā izskriet un tādu nav mazums...tad nu lieciet savas sarkanā kameras un paildziniet laiku, manevra veikšanai - jo krustojumi, kur spēj izbraukt 3 auto uz signāla periodu nav normāli un veicina visāda veida cūcības uz ceļa.

Bet mums, kā jau vienmēr visas soda akcijas sākās no apakšas nevis augšas (rdsd "ģēnijiem" šajā gadījumā).

P.S.Tas, ka RS kastes mīl uz dzletenā aizštopēt krustojumus diemžēl nav nekāda reta parādība...aizraujās ar to parasti tramvaji un trolejbusi

650 11.oktobris 2019 15:59
0 8 Atbildēt

Nu ja pašam gadīties kā "pirmajam" pie zaļā, tad pie dzīvas satiksmes tāds relatīvi "likumīgs" veids neiekulties pussarkanajā ir momentā raut pāri un jau "otrā krastā"

pie pārejas slīpi/pieklājīgi pagaidīt gājējus.Kamēr visi apjautīs notiekošo,būsi jau sen visu šķērsojis.Arī pie pilna prāta esošie pa/labi griezēji "sapratīs".Nav nemaz jārauj tikko uz dzelteno- bieži vien gulētāji un bakstītāji tev "iedos" liekas sekundes arī uz likumīgi zaļo.

Jo īpaši uz Satekles/Dzirnavu,ja braucot no purvciema un griežot kreiso dzelceļa virzienā. Arī uz Graudu/Vienības, braucot no/centra un griežot kreiso uz/jelgavu- tur vienībenei ir DIVAS joslas- iebraucot kreisajā, netiek īpaši traucēti pa/labi griezēji no pārbrauktuves puses.Toties uz Ulmaņa/Vienības tāds manevrs nesanāks nekādi- jo krustojums ir pārāk garš un šķērsojamo joslu pārāk daudz.Situāciju ir jāfiltrē.

Normālu strauju manevru "sapratīs" jebkurš adekvātais pretimbraucējs.Nesapratīs stulbu manevru.Vai to var "rekomendēt" vinmēr un visiem- NĒ, nevar.Tikai tiem izsenis slavenajiem 85%, kuri "uzskata,ka viņi kko VAR".Un kuri visa šī te "labā" aizkadrā daudzās situācijās tieši dod šo te savu krietno personīgo artavu lohu noorganizētās un luņu izpildītās satiksmes kavēšanas vismaz kaut/kādā uzlabošanā.Viņi nekur nestāv astē un nepaliek krustā uz srakano.Jo nav lohi.Kamēr citi pamostas,viņi jau sen ir citā vietā un laikā.Nemāki pa kreiso joslu aplī iebraukt- tinies nost un gaidi puskilometra stāvošajā labajā.Atstāj iespēju "citiem".

Vidējais tas mūsu "latvijietis" ir savtīgs,zaglīgs un bailīgs pēc būtības.Ja viņš Pirmais- viņam pofig, kas notiek aiz viņa un kas būs pēc viņa.Nodevīgs miizējs, kurš domā tikai par Savu nožēlojamo d.... ps, pag tūliņ būs reponze no "zinātājiem"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti