Rīgas "piņķerīgie" krustojumi. Jūrmalas gatves un Slokas ielas krustojums 11

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 19.augusts 2020 9:02

TV Autoziņas kopā ar Drošas Braukšanas Skolas (DBS) ekspertiem aplūkoja labi zināmu satiksmes mezglu Rīgā, Pārdaugavā. Plašu T veida krustojumu, kurā Jūrmalas gatve satiekas ar Slokas ielu.

Te ir tāda nianse, ka griezties pa labi drīkst tikai no labās joslas, un daži autovadītāji to uzzina pēdējā brīdī. Sevišķi pārsteigti ir tie nedaudzie, kas ievēro ceļa horizontālos apzīmējumus. Bultas kreisajā joslā norāda, ka no šīs joslas atļauts nogriezties gan pa labi, gan pa kreisi. Autovadītājiem, kas rīta stundās spiesti sarūmēties vienā, labajā joslā, rodas loģisks jautājums, kāpēc gan labo pagriezienu nedrīkstētu veikt arī no kreisās joslas, ja krustojuma platums to tehniski atļauj? Izrādās, ka atbilde meklējama nākamajā krustojumā, tajā, kur Slokas iela krustojas ar Kuldīgas ielu.

 
Visi komentāri
 
pārsteigti 19.augusts 2020 10:27
5 2 Atbildēt

ir tikai aklie vadītāji, kas neredz ceļa zīmes un kuri neplāno savu laiku un izbrauc pēdējā brīdī.....

autoram 19.augusts 2020 13:53
6 1 Atbildēt

Uzrakstiet par vaģilām, kas no rīta nomuļļājas, tad steidzas uz centru un pirms šī krustojuma mēģina to apbraukt caur benzīntanka teritoriju, pie tam neskatoties ka brauc virsū velosipēdistiem uz veloceliņa. Mēģinot tikt laukā no teritorijas, tie aizšķērso veloceliņu jo plūsma tos hitražopos pamuļķus nelaiž atpakaļ joslā.

autoram 19.augusts 2020 14:08
0 0 Atbildēt

mēģina sastrēgumu apbraukt caur benzīntanka teritoriju

Laaciz 19.augusts 2020 14:39
4 0 Atbildēt

Tas krusts ar Kuldīgas ielu vispār ir baigi tups. Griezies no sliedēm - traucē tramvajam, griezies no joslas - nosprosto ceļu tiem kas grib taisni, jo īpaši, ja ir 3+ mašīnas, kas grib pa kreisi. Nu un tad mūžīgie apbraucēji (visbiežàk biezos džipos) uz Jūrmalas gatves, kas nesās pa kreiso joslu.

Risinājums, manuprāt, varētu būt paplašināt abas puses, izveidot divas joslas - taisni/pa labi un otru pa kreisi kā arī uzlikt papildus sekcijas pa kreisi abos virzienos, kurām atsevišķi kontrolēt atsevišķi signālu. Bet... Vietas tur cik ir un diez vai būtu realizējams...

risinājums 20.augusts 2020 8:32
0 0 Atbildēt

savulaik tika plānots kā Jūrmalas gatves turpinājums ar izeju uz Daugavgrīvas ielu, lai izvairītos no šaurā pudeles kakla Slokas ielā. Laika gaitā viss nostopējās, iedzīvotāji arī protestēja, Dome nopriecājās ka nebūs jātērējas un viss ir kā ir.

Edvīns 19.augusts 2020 16:24
4 1 Atbildēt

Tas Drošas Braukšanas Skolas (DBS) eksperts varētu gan kādreiz izlasīt noteikumus!!! Slokas un Kuldīgas ielas krustojumā pa kreisi drīkst nogrizties TIKAI no tramvaja sliedēm. Sabiedriskā transporta josla beidzas sākoties krustojumam un pašā krustojumā jāpārkārtojas uz sliedēm! CSN ir tikai VIENS izņēmums - zīme, kas nosaka sadalījumu pa joslām.

CSN:

71. Ja braukšanas joslas kreisajā pusē vienā līmenī ar to atrodas tramvaja sliežu ceļa klātne, jānogriežas pa kreisi vai jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā no kreisā malējā stāvokļa, kas ieņemts uz tā paša virziena tramvaja sliežu ceļa klātnes.

72. Ja krustojumā joslu skaitu un braukšanas virzienu tajās nosaka 513.–518. ceļa zīme, uz tramvaja sliežu klātnes uzbraukt aizliegts, izņemot gadījumu, ja tā ir iekļauta kādā ar minētajām ceļa zīmēm noteiktā braukšanas joslā.

varbūt 19.augusts 2020 19:49
0 0 Atbildēt

eksperts ir lasījis šo?

66. Ja ceļš apzīmēts ar 505., 506., 508. vai 509.ceļa zīmi, pa joslu, kas paredzēta sabiedriskajiem pasažieru transportlīdzekļiem, pārējo transportlīdzekļu vadītājiem aizliegts braukt, kā arī apturēt transportlīdzekli šajā joslā.

lai 19.augusts 2020 19:50
0 0 Atbildēt

taupītu laiku, atgādinu - virs tramvaja sliedēm ir zīme 505

Edvīns 19.augusts 2020 21:01
1 0 Atbildēt

Varbūt varētu palasīt arī tālāk par to, kas ir josla??? Josla beidzas līdz ar krustojuma sākumu! Tad jau arī braucot no Kuldīgas ielas taisni nedrīkst braukt, jo ir taču jāšķērso sabiedriskā transporta josla, vai ne? Tie kas ir uzlikuši papildus zīmi krustojumā ir pilnīgākie cirvji, kuriem nav nojēgas par CSN. Kā jau rakstīju, ir tikai viens izņēmums, kad nedrīkst nogriezties pa kreisi no tramvaja sliedēm.

19.augusts 2020 21:23
0 0 Atbildēt

Paskaties gugles kartēs - Kuldīgas ielas tramvaja pieturas apkaimē virs sliedēm ir zīme 505, kas liedz iebraukt Slokas-Kuldīgas krustā pa tramvaja sliedēm. Ko es nesaprotu?

Rr19 19.augusts 2020 22:06
0 0 Atbildēt

CSN ir runa par sab. joslu,kas atrodas pa labi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti