LVC: No 2025.gada Pierīgā varētu būt jārēķinās ar intensīviem ceļu būvdarbiem dažu gadu garumā 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.augusts 2021 13:35

Ja plānotajiem projektiem paralēli projektēšanai un novērtējumiem savlaicīgi tiks rasts finansējums būvdarbiem, Pierīgā, sākot ar 2025.gadu, varētu būt jārēķinās ar intensīviem ceļu būvdarbiem dažu gadu garumā, aģentūrai LETA pauda VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis.

Viņš norādīja, ka jau šī gada beigās plānots sākt būvdarbus topošā Ķekavas apvedceļa trasē. Vienlaikus LVC strādā pie vēl četriem tikpat nozīmīgiem projektiem, kuri iezīmē ambiciozās valsts ceļu tīkla infrastruktūras attīstības vīzijas iedzīvināšanu. Patlaban tiek izstrādāti minimālie būvprojekti un veikti ietekmes uz vidi novērtējumi (IVN).

LVC norādīja, ka ir sākta būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrāde Rīgas apvedceļa (A4) Baltezers-Saulkalne pārbūvei par ātrgaitas autoceļu. Plānots, ka apvedceļa pārbūve tiks uzsākta 2025.gadā. Notiek arī būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrāde autoceļa Rīgas apvedceļa (A5) Salaspils-Babīte posmā no km 11,6.kilometra (Ķekavas apvedceļš) līdz 38,2.kilometram (A10) pārbūvei par ātrgaitas autoceļu. Tur būvdarbus plānots sākt 2026.gadā.

Reizē notiek kopīgā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" dzelzceļa un autoceļa tilta jeb A4 un A5 savienojošais posms būvprojekta izstrāde, ko organizē "Rail Baltica" Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail" sadarbībā ar LVC. Tilta būvdarbi plānoti laikā no 2023. līdz 2027.gadam.

Pašlaik notiek iepirkums par jauna Rīgas apvedceļa (A5) Salaspils-Babīte posma P85/Jaunā Daugavas tilta mezgls-Ķekavas apvedceļš būvprojekta minimālā sastāvā un IVN izstrādi. Posma izbūvi plānots sākt 2028.gadā.

Tāpat ir sākts darbs pie autoceļa maršruta E67 posma Vangaži-Skulte iespējamās būvniecības izpētes un ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādes. IVN sākotnējā sabiedriskā apspriešana plānota 2022.gada sākumā. Ja tiks konstatēts, ka šis ir piemērots risinājums, tad posma būvniecība tiek plānota pēc 2030.gada.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem, administrē valsts autoceļu projektēšanas un būvdarbu procesu, nodrošina ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību valsts autoceļu un pašvaldību ceļu tīklā, veic valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību izpildes pārbaudi un darbu uzraudzību, kā arī uzrauga pašvaldību autoceļu uzturēšanas atbilstību normatīvo dokumentu prasībām.

 
 
Visi komentāri
 
Krotow 20.augusts 2021 15:21
0 0 Atbildēt

Kurā vietā bija jāsmejas?

Bolderājas dzelzceļš. 24.augusts 2021 17:11
0 0 Atbildēt

Tas bvarētu notikt pec 2-3 valdībam.Tad iau redzēs.Vienīgais skaidri zināmais,otkati no šiem plāniem jau sadalīti.

650 21.augusts 2021 13:18
0 0 Atbildēt

Drošvien atkal cipari sajaukti,labāk būtu 2052.

seller 21.augusts 2021 15:06
0 0 Atbildēt

Ja plānotajiem projektiem paralēli projektēšanai un novērtējumiem savlaicīgi tiks rasts finansējums būvdarbiem, Pierīgā, sākot ar 2025.gadu, varētu būt jārēķinās ar intensīviem ceļu būvdarbiem dažu gadu garumā ..

______________________________________

Izcili, nez ko šis ar to gribēja pateikt?? Ka uz projektēšanu naudu tērēs, nezinot vai pēc tam būs finansējums būvdarbiem?? formā. Un tad varbūt būvēs bet pēc 4 gadiem??

Nez kā tepat netālu PL to visu spēj izdarīt jau šodien, te kārtējais tā paša ceļa (Via Baltica) posms, kas nesen atvērts satiksmei! Pirms Lomžas braucot no LV

www.youtube.com/watch?v=VQraEZOILoA

jaja 21.augusts 2021 17:54
0 0 Atbildēt

šo posmu un praktiski visu S61 (daļēji arī S8) jau padsmit gadus marinē, reāla būvniecība lielos apjomos sākās tikai nesen. tempi mums tādi paši kā poļiem.

seller 22.augusts 2021 12:32
0 0 Atbildēt

izcili, paldies! tagad zinu, ka ceļu būvniecības tempi LV ir tādi paši kā PL, tikai būvēt sāks pēc 4 gadiem!

1974 21.augusts 2021 18:50
0 0 Atbildēt

Poļi būvēja tur, kur bija lielāka nepieciešamība. Tagad kārta atzaram uz mūsu pusi. Observer bija labs raksts par PL šosejām. Viena km izmaksas no 6 līdz 35 milj eiro, atmaksašanās laiks 2 līdz 5 gadi. Ļoti pieaug ekonomiskā aktivitāte reģionos. Loģistika no Čehijas pārvākusies uz PL.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti