Vai drīz brauksim ar elektrisku sabiedrisko transportu? (+VIDEO) 26

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.septembris 2021 8:13

Ceļā uz klimatneitrālu transportu arvien biežāk izskan ierosinājums autobraucējus pārsēdināt nevis uz elektromobiļiem, kas tāpat aizņem vietu un tērē resursus, bet gan uz sabiedrisko transportu.

Ragnārs Jirgens (Ragnar Jürgens), Scania Baltics autobusu tirdzniecības menedžeris: “Transports kļūst videi draudzīgāks, un draudzīgāks arī lietotājiem. Tas nozīmē, ka vairāk cilvēku jāpievērš sabiedriskajam transportam. Tam nepieciešami komfortabli autobusi, kas veido lielu vienādojuma daļu.” Un vēl būtu labi, ja tie būtu bezizmešu autobusi. Tāds ir šis Scania pilsētas autobuss, ko zviedri sāka ražot 2019. gada beigās, bet nesen tādu varēja redzēt arī Rīgā. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
... 8.septembris 2021 14:34
8 1 Atbildēt

Kārtējais muldoņa, kas PSRS laikus ir redzējis tikai filmās, bet tik ...irš

Sāksim ar to, ka PSRS ļoti maza daļa cilvēku strādāja centrā un vispār Rīgā bija daudz mazāk daba vietu. Tagad viss notiek tikai Rīgā vai tuvumā. Apskaties kā izauguši pierīgas ciemati un cik jaunie projekti sabūvēti Rīgā

Lielajiem uzņēmumiem bija sabūvēti savi mikrorajoni, piem. Imantā priekš RRR. Tāpat daudzas rūpnīcas bija pie dzelzceļa, piem VEF, porclāna rūpnīca... Un tik un tā satiksme uz/no darbu bija briesmīga, sabiedriskais pārbāzts. Tāpēc jau sākās runas, ka Rīgai vajag metro. Kopš tiem laikiem nekādi būtisku satiksmes uzlabojumu Rīgā īsti nav bijis.

Pļurkt 8.septembris 2021 9:34
5 0 Atbildēt

izskan ierosinājums autobraucējus pārsēdināt nevis uz elektromobiļiem, kas tāpat aizņem vietu un tērē resursus, bet gan uz sabiedrisko transportu.

===============

Kur problēma????? Nevis bezjēdzīgi samaziniet maršrutus, bet tieši otrādi - ATJAUNOJIET, lai cilvēkiem būtu jēga braukt ar to sabiedrisko!!!

imzz 8.septembris 2021 10:56
5 0 Atbildēt

vairāk cilvēku jāpievērš sabiedriskajam transportam. --

Atpakaļ uz PSRS, ko ? Par ko cīnījāmies ? Par kapitālismu, par patērētāju sabiedrību. Nav mums pārapdzīvotība, visas problēmas ir mūsu pieticīgajā "virspilsētā" un arī tad tikai sliktas satiksmes organizācijas dēļ.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti