Vai drīz brauksim ar elektrisku sabiedrisko transportu? (+VIDEO) 26

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.septembris 2021 8:13

Ceļā uz klimatneitrālu transportu arvien biežāk izskan ierosinājums autobraucējus pārsēdināt nevis uz elektromobiļiem, kas tāpat aizņem vietu un tērē resursus, bet gan uz sabiedrisko transportu.

Ragnārs Jirgens (Ragnar Jürgens), Scania Baltics autobusu tirdzniecības menedžeris: “Transports kļūst videi draudzīgāks, un draudzīgāks arī lietotājiem. Tas nozīmē, ka vairāk cilvēku jāpievērš sabiedriskajam transportam. Tam nepieciešami komfortabli autobusi, kas veido lielu vienādojuma daļu.” Un vēl būtu labi, ja tie būtu bezizmešu autobusi. Tāds ir šis Scania pilsētas autobuss, ko zviedri sāka ražot 2019. gada beigās, bet nesen tādu varēja redzēt arī Rīgā. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 8.septembris 2021 9:34
5 0 Atbildēt

izskan ierosinājums autobraucējus pārsēdināt nevis uz elektromobiļiem, kas tāpat aizņem vietu un tērē resursus, bet gan uz sabiedrisko transportu.

===============

Kur problēma????? Nevis bezjēdzīgi samaziniet maršrutus, bet tieši otrādi - ATJAUNOJIET, lai cilvēkiem būtu jēga braukt ar to sabiedrisko!!!

WALA 8.septembris 2021 10:29
1 0 Atbildēt

Kaut kā par valsts ekonomiku tie lielie "ekologi" ar varētu paralēli padomāt, ja visi brauks ar autobusiem, maz tērēs enerģijas utt. Tad kurš apmaksā$ ceļa uzturēšanu ?

anoagask 8.septembris 2021 14:15
1 0 Atbildēt

uzliks akcīzi elektrībai, krāna ūdenim, vai galvas naudu

reku 8.septembris 2021 23:05
0 0 Atbildēt

Nesatraucies,uzliks visiem čību nodokli.Šitam režīmam ir pieredze.

imzz 8.septembris 2021 10:56
5 0 Atbildēt

vairāk cilvēku jāpievērš sabiedriskajam transportam. --

Atpakaļ uz PSRS, ko ? Par ko cīnījāmies ? Par kapitālismu, par patērētāju sabiedrību. Nav mums pārapdzīvotība, visas problēmas ir mūsu pieticīgajā "virspilsētā" un arī tad tikai sliktas satiksmes organizācijas dēļ.

Mjā 8.septembris 2021 13:42
4 6 Atbildēt

PSRS dzīvojot ar 4 auto pie 9stāvenes, nevienam prātā nenāca ka auto var būt tik daudz, ka cauri pilsētai jābrauc pa 2-10m gabaliem. Un kad visi auneļi salīda virspilsētā tuvāk steliņģim, tā izrādījās ka visi auneļi brauc aptuveni vienā laikā un to auneļu ir milzīgi daudz.

Kā tu iesaki organizēt satiksmi, lai nebūtu rīta un vakara probķu? Man ir idejas - pāra/nepāra numuru/dienu sistēma, var sastrēgumu laikus padarīt par maksas braukšanu (tehniski tagad tas ir iespējams automātiski), var vienkārši tupa uzlikt maksu par Rīgas ielu lietošanu.

Protams, ir labāki varianti - supersistēma ar 5G kur katrs brauktgribētājs paņem elektronisko numuru un pirms satiksme sāk bremzēties, kādu brīdi biļetes neizsniedz, kamēr nav kļuvis vaļīgāk. Runa par noteiktiem maršrutiem, protams - lai no tā būtu kāda jēga. Var uztaisīt tā - kas maksā štuku mēnesī, var braukt kad un cik grib. Maksā simtiņu - jau ierobežojumi. Par velti - brauc naktīs u.c. laikos kad nav neviena cita braucēja. Kaut kā tā. Piedodiet, variantu nojaukt mājas gar ielām lai paplašinātu brauktuvi neaplūkoju. Kaut gan - ja vadītāji to gatavi apmaksāt, tas arī ir variants.

... 8.septembris 2021 14:34
8 1 Atbildēt

Kārtējais muldoņa, kas PSRS laikus ir redzējis tikai filmās, bet tik ...irš

Sāksim ar to, ka PSRS ļoti maza daļa cilvēku strādāja centrā un vispār Rīgā bija daudz mazāk daba vietu. Tagad viss notiek tikai Rīgā vai tuvumā. Apskaties kā izauguši pierīgas ciemati un cik jaunie projekti sabūvēti Rīgā

Lielajiem uzņēmumiem bija sabūvēti savi mikrorajoni, piem. Imantā priekš RRR. Tāpat daudzas rūpnīcas bija pie dzelzceļa, piem VEF, porclāna rūpnīca... Un tik un tā satiksme uz/no darbu bija briesmīga, sabiedriskais pārbāzts. Tāpēc jau sākās runas, ka Rīgai vajag metro. Kopš tiem laikiem nekādi būtisku satiksmes uzlabojumu Rīgā īsti nav bijis.

Irsējs tu 8.septembris 2021 14:49
0 0 Atbildēt

Ja atceries krievu laikus un tos cilvēku kvantumus (kas tagad jau izklīduši), tad pašam būtu jāsaprot - ja visi brauktu ar auto, korķi būtu kā tagad. Un atbilde ir acīmredzama - jāsamet visi sabiedriskajā, un būs labi. Tikai tagad ir iespēja braukt komfortablos busos, nevis smakt piebāztos LAZos kur vienam trūka gaisa un otram zem lūkas vējš rāva laukā smadzenes caur ausīm.

Pļurkt 8.septembris 2021 14:51
2 1 Atbildēt

Jā sabiedriskais pīķa stundās bija pārbāzts, bet tajās stundās bija ļoti daudz papildus reisu!! Citā laikā sabtranss kursēja ievērojami retāk, bet ne jau tā pa 2 stundām neviena braucamā kā tagad!!

Tā piemēram uz kādu lielāku koncertu, teātra izrādi vai hoķi, jau pirms šo pasākumu beigām sab transs bija sastūķēts no tuvākās pieturas līdz iepriekšējai pilns ar trambambuļiem, troļukiem un autobusiem!

Lai nu kas, kas bet sabransa kursēšanas grafiki tajos laikos bija ārkārtīgi pārdomāti!

ezis71 8.septembris 2021 17:42
2 0 Atbildēt

Viens idiots tev dizlaiku ielika kurš nav redzējis eļetričku ar 10 vagoniem,tam perons bija par īsu,kā arī tramvajs ar 3 vagoniem.

Pļurkt 8.septembris 2021 20:09
1 2 Atbildēt

Man pilnīgi pie dirsas šitie pepsikolas mūjābēlu dislaiki!!

Ne tikai eļektričkas kas staigāja ar DIVU AR PUS minūšu intervālu, bet dīzelvilcienus ar 16 vagoniem, kuros lielos svētkos nācās pat starp vagoniem stāvēt, ne tikai tamburos!!!

Jebkurā stacijā no pēdējiem 4 - 5 vagoniem lai tiktu ārā nācās lēkt no uzbēruma,. jo nebija NEVIENĀ stacijā tik garu peronu IESKAITOT LIELPICĀNIJU!!!!!!

Rr19 8.septembris 2021 18:30
0 0 Atbildēt

Tu konkrēti vari pateikt, kurā vietā 2 h neviena transporta?

Pļurkt 8.septembris 2021 20:05
0 1 Atbildēt

Da es pats to izbaudīju, tavā jobanajā Lielpicānijā gadi 3 - 4 atpakaļ!!

Rr19 8.septembris 2021 20:35
0 0 Atbildēt

Tu cilvēciski vari pateikt, kurā vietā?

Pļurkt 9.septembris 2021 7:29
1 0 Atbildēt

No operas un baleta teātra līdz RERam ar tramvaju drusku pirms 10 rītā!

Rr19 9.septembris 2021 9:08
1 0 Atbildēt

Bet tur autobusi arī kursē.

Pļurkt 9.septembris 2021 11:54
0 0 Atbildēt

Autobusu Rīgā neizmantoju!!!!

BET kad ieraudzīju kustības sarakstu, tad paprasīju vietējiem un tie arī pateica ar kuru autobusu aizbraukt.

imzz 9.septembris 2021 11:41
1 0 Atbildēt

"PSRS dzīvojot ar 4 auto pie 9stāvenes," -- Tu tiešām neesi dzīvojis PSRS laikos. Auto PSRS laikā pie "stāvenēm" bija tikai izņēmuma gadījumos, un tad īpašnieks nakts laikā leca no gultas ik pēc 3 stundām skatīties vai auto vēl uz vietas, riteņi nav noskrūvēti un akumulators izņemts. PSRS laikā auto stāvēja garāžu kooperatīvos, un, ja tas vēl bija tikai pusstundas gājiena attālumā no mājas, tas bija tuvu ;)

anoagask 8.septembris 2021 12:23
1 0 Atbildēt

elektroautobusi jau vietu neaizņem un resursus netērē...

pareizi rēķinot, dīzeļa sabtr ir dārgāks par individuālo iekšdezes transportu - kāpēc lai elektroauto būtu savādāk??? vienīgais pārdošanas arguments ir blīvā satiksmē ietaupītais laiks. Bet tā kā ekspresssabiedriskais transports Rīgā nav (izņemot dzelzceļu), tad viss turpināsies kā līdz šim.

650 8.septembris 2021 13:29
0 0 Atbildēt

Patiesais jautājums visdrīzāk nav par to, ar ko brauksim un ko elposim.Jo nav tāda vairs teju neviena raksta un praktiski vairs nevienas tēmas, no kuras nelīstu ārā pretīga demagoģija un/vai "tirgus dalībnieku" un "patiesā labuma guvēju" zirga kājas reklāma.Vienīgi par ko jautājumu nav principā- kurš un no kurienes par "to" maksās un kurš kuru kurā vietā dotēs.Vane, cien.Lohi?

Hihi 8.septembris 2021 13:45
1 0 Atbildēt

Tu maksāsi. Viņš, viņa, es un mēs visi kopā maksāsim. Tu tak nedomā, ka Baidens vai kāds cits uzsauks balli? Viss maksā naudu, vecīt!

650 8.septembris 2021 14:05
0 0 Atbildēt

Nu ja.Jaja.Mama,papa,ja, vmesķe celaja strana..Kaut kāda Balle gan jau būs, bet ne visi dejos.Ne tik daudzi, kā jebkad/agrāk.Bidens drošvien piekusis,tak zb jau- vieniem reku veselu autoparku pa miljardu nupat uzsauca, tagd reku aizparīt vēl citus papīrus galdā jāliek.Tie igauņi arī zb,rudenī jūrā ņurko,skaties vel tur ko izzvejos un atkal būs jātaisnojas.Jā.

kumarabhinavv9 8.septembris 2021 15:19
0 0 Atbildēt

vairāk cilvēku jāpievērš sabiedriskajam transportam. --

jj 8.septembris 2021 16:55
1 0 Atbildēt

Ja visi kas var stradasim no majam tad šis dārgais smagais ar ogļu elektrību pildāmais autobuss nebus vajadzīgs

Pļurkt 8.septembris 2021 20:11
0 1 Atbildēt

Ne jau visi strādā kupi - prodaj vai roga i kopyta kantoros!!! Daži arī maizi cepj!!!!!!!!!!!!!

kumarabhinavv9 10.septembris 2021 8:56
0 0 Atbildēt

tiek ieteikts autobraucējus pārvietot nevis uz elektromobiļiem, kas arī aizņem vietu un patērē resursus, bet gan sabiedriskajā transportā. forpc.onl/camscanner-for-pc-download/ jfi.cam/jiofilocalhtml/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti