Kas pamudinātu cilvēkus atteikties no auto? (+ VIDEO) 54

 
LTV Ziņu dienests | 23.septembris 2024 14:01

Starptautiskajā dienā bez auto šodien arī Latvijas iedzīvotāji tika aicināti savus spēkratus atstāt mājās un izvēlēties iet kājām, braukt ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai kādu citu braucamo bez iekšdedzes dzinēja. Kāda bija iedzīvotāju atsaucība? Un kas rīdziniekus varētu pamudināt ne vien uz dienu, bet ilgākā laika periodā atteikties no braukšanas ar automašīnu?

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 23.septembris 2024 15:07
0 0 Atbildēt

Cik patīkami, apkārt riņķo ciskudriļļi, stāvdrāži uc līdzīgi transporta līdzekļi 😍

www.dw.com/en/a-peek-int...video-63165468

0pis 23.septembris 2024 15:27
0 4 Atbildēt

Cena. Kamēr var dricelēties apkārt pa lēto, tikmēr auto skaits nemazināsies.

Sipo 23.septembris 2024 15:34
8 0 Atbildēt

Var jau visu vienkāršot, kā tev tas patīk, taču - ko iesāks cilvēks ar invaliditāti, cilvēks no dziļiem laukiem vai kāds gados vecāks k-gs vai k-dze, kurš dzīvo, piemēram, Smiltenes nomalē, kur veikali apakšā, bet dzīvošana, iespējams, metrus 100-150 augstāk.

anonimikis 23.septembris 2024 15:44
0 3 Atbildēt
0pis 23.septembris 2024 17:00
1 4 Atbildēt

Nu, vienmēr jau var paņemt robežgadījumus, smagākos gadījumus - un uzdot to par tipisko situāciju. Protams. Kā tad bez tā.

WALA 23.septembris 2024 17:02
22 0 Atbildēt

Atbilde - nekas nepamudinās  - cilvēki kuri novērtē savu laiku un brīvību neatteiksies no ērtībām kuras finansiāli var atļauties.

0pis 23.septembris 2024 17:57
2 3 Atbildēt

Atceramies 70to gadu naftas krīzi, kad pat jeņķi sāka domāt kā braukt ekonomiskāk. Kā tu domā, kāpēc ASV joprojām tā auklējas ar krieviju.....ne jau kodolbumbu dēļ, kā labpatīk domāt nozombētajiem putinsitiem.

Freijers 24.septembris 2024 8:06
5 0 Atbildēt

Da labi, vajag paskatīties kādi motori toreiz jeņku kuģiem bija - deforsētie benzīna milzeņi ar karburatoriem maybach izmēra mašīnās - toreiz degvielas cena uzleca reizēm, nosacīti arī iesākās "ekonomiskāku" auto veidošana ēra, Eiropā 60-70jos bija cieņā mikroauto, pa BMW tadus tolaik veidoja.

Krokodils 24.septembris 2024 13:05
4 0 Atbildēt

Mja, Ja tev autiņam zem kapota bija zem 3L tad tu skaitījies apsmejams nīkulis.

4-6L motora ietiplības V6 un V8 karburatora dzinēji uz 2 vai 3 ātrumu(vēlak 4 ātrumu), automāta kārbas kuģiem, kas pašmasā svēra no 2T...

 😂 Tik tiešām grūti iedomaties iemeslu kāpēc tolaik ASV  naftas krīzē bija tik pamatīgs automobīļu krahs.... 

Protams eiropā arī cilvēkus un autoindustriju šis skāra jo līdz šai '70to gadu krīzei' tā īsti neviens par auto degvielas patēriņu un kā to ietaupīt, nedomāja. 😅

0pis 24.septembris 2024 13:10
1 0 Atbildēt

Liri kā litri, bet agrāk jeņķiem bija saprotams dalījums - džekiem bija V8, džārēm - V6

BMW 23.septembris 2024 17:05
11 1 Atbildēt

Ja grib pārsēdināt tautu no auto uz sabiedrisko transportu, tad sabiedriskajam ir jābūt ātrākam, ērtākam un ekonomiski izdevīgākam par savu auto. Ir jāattīsta piepilsētu dzelzceļa infrastruktūra, lai ērtāk būtu atstāt auto pie stacijas un Rīgā iebraukt ar vilcienu. 

Piemēram, Ņujorkā vis brauc ar Metri, jo tas ir mega ātri un mega parocīgi. Zviedrijā un Dānijā ir ļoti attīstīta vilcienu satiksme un ar vilcienu aizbraukt uz pilsētu ir ērtāk un ātrāk kā ar auto. 

Pamēģiniet izbraukt maršŗutu Vakarbuļļi - Mangaļsala ar sabiedrisko transportu! Daudz ātrāk var ar savu auto nokļūt no Rīgas u zDaugavpili vai Liepāju!

Sviesc 24.septembris 2024 12:04
2 0 Atbildēt

Diezi vai sanāks. Šeit labie nodomi ātri tiek nogremdēti. Bij jau doma: Park and Ride. Nu tik visi piepilsētā atstās vāģus un bruks ar sabiedrisko. Rezultāts: stāvvietas neuzbūvēja un esošās atdeva jevroparkiem un tamlīdzīgiem iekasētājiem par neko. Un padarīja braukšanu ar sabiedrisko dārgu un neizdevīgu. Tāpat šī brīža ērtums ar sabiedrisko neiztur nekādu kritiku. Lēni, neērti un dārgi. Dārgi it īpašī tuvās distancēs, kad ar taxi ir izdevīgāk, ja brauc vairāki braucēji.

Ābols 24.septembris 2024 13:21
2 0 Atbildēt

Tas NEKAD nenotiks jo visi tavi minētie punkti nav iespējami.

Rigā 'metro' nespīd kā tavas ausis, jo dēļ geolokācijas Rīgai apakšā ir grimstošā grunts....

 Šo ieceri pat psrs galvas atcēla ieraugot tās grandiozās tāmes izmaksas, kādas tolaik bija nepieciešamas metro izveidei Rīgā!

 Ta pie esošās brīvvalsts niecīgā pašvaldību un valsts budžeta, tagad jau galīgi nereāls projekts...

 Bet ka kāds populists pirms vēlēsanām bļaustās par šo ieceri un projektu Rīgā izveidot tuneli vai metro.... TAM NAV JĀTIC, bet ir jāsmīkņā!

Ne nu faktiski ja grib parsēdināt, tad puse Rīgas arhitektūru ir jādemolē nost un visas rīgas ielas ir japaplašina 2x/3x!

Tikai tad varēs palaist fiziski vairāk sab. tansporta vienības tā lai tie spētu ripot un kursēt pēc grafika, pīķa stundās.

 Tādejādi arī ļaudis transportos rīta/vakara stundās nebūtu kā siļēs mucā, jeb tādam kas pārsezas no auto, braucienā parādītos komforts un vēlme pārsēsties.

Nav jau jēga palielināt esošo sab. transporta parka kapacitāti, ja 'ielas' nespēj izlaist un sab. transports stāv tajos pašos korķos...

 Ta jau labāk korķī ir stāvēt savā autiņā- komfortā! 😉

Sojaslatte 24.septembris 2024 14:35
0 2 Atbildēt

Neviens nepaplašinās ielas uz ēku rēķina, cik tas neizmaksātu! Ja sabiedriskais netiek uz priekšu dēļ auto ar vienu cilvēku un kinderu tajos - uztaisa sab.tr. joslu un voss notiek, bet komforta cienītāji lai mazliet pagaida vai apbrauc to ielu jo viņiem tak ir BRĪVĪBA nebraukt pa konkrētu maršrutu konkrētā laikā.

Sergejs 24.septembris 2024 14:38
1 1 Atbildēt

Tad es neesu vienīgais kas domā ka Rīga būtu no jauna jāceļ lai tur ko jēdzīgu izveidotu. 

 Par sabiedrisko vēl ir tāda nianse - jābūt tā ka tur nesaķer utes pēc asociāliem elementiem, vai to atstātā peļķē uz beņķa neiesēdies (gadijums no paziņas dzīves).

 Par šeit pieminēto NY metro domas nav viennozīmīgas :

www.youtube.com/watch?v=qj0MzKULyMo

 P.S. Takeram Karlsonam arī viens cits metro izsauca pārsteiguma momentu, pozitīvā ziņā.

Krotow 24.septembris 2024 16:35
1 0 Atbildēt

Vēl viens Osmans atradies. Lieciet mierā Rīgas vēsturisko centru. Tā vietā jānodrošina iespēja centru apbraukt no abām pusēm - gan ziemeļu gan dienvidu. T.i. beidzot uzbūvēt Ziemeļu šķērsojumu un pieguļošās maģistrāles līdz lielceļiem aiz Rīgas robežas kas noņems lielāko daļu šodienas centra un ap-centra satiksmes un korķus. Jo tos rada lielākoties tie kam centrs vispār neinteresē, taču citādi uz otru pilsētas galu Rīgas ziemeļu pusē aizbraukt nevar. Pēc tam varēs kluso centru un Brīvības ielu līdz Dailes teātrim pārvērst par kājāmgājēju rajonu.

Sergejs 24.septembris 2024 16:49
0 1 Atbildēt

Vēsturiskais centrs arī būtu tas kas jāatstāj tūristiem un kultūras/izklaides dzīvei ar stāvvietām apkārt, kā arī ostas ap kurām tā Rīga ir vēsturiski veidojusies un kur nokļūt arī ir reālas problēmas. Viss pārējas kamols kas tur riņķī ir čugu-migu sabūvēts un reāli ir novecojis vienkārši kliedz pēc kapitālas pārbūves, atbilstoši mūsdienu vajadzībām. Bet nu jā, tas ir pārāk globāli lai būtu paveicams LV realitātē, tāpēc būs risinājumi kas tāpat atduras pudeles kaklos un būtībā neko neatrisina.

Hm 23.septembris 2024 19:37
6 0 Atbildēt

Nu nevar Rīgu pilnībā atbrīvot no mašīnām.

Tiem, kas dzīvo centrā tiem ir labi, jo ar vienu sabiedrisko transportu var aizbraukt uz jebkuru mikrorajonu vai tuvākajiem pierīgas ciemiem un atpakaļ. Viņi bez mašīnas var iztikt.

Bet tiem, kas dzīvo tālāk no centra un nokļūt no viena mikrorajonā uz citu ne vienmēr izdodas ar vienu vai pat diviem sabiedriskajiem transportlīdzekļiem. Un jo īpaši, kad ziemā autobusi kavējas, tad cilvēki protams labāk izvēlas ar savu auto.

Mans ieteikums ir uztaisīt centram apkārtceļus un lai klapē to Rīgas centru ciet.

uupis 23.septembris 2024 22:08
0 6 Atbildēt

Nebaidies dabūt krāgā lauķus, kuriem Rīgas ielas ir ātrgaitas šoseja?

Freijers 24.septembris 2024 8:17
7 1 Atbildēt

Rīgai ir jābūt normālam iekšējam un ārējam apvedceļam, lai šo transporta valstisko mezglu apbrauktu/caurbrauktu....tā kā ne viens ne otrs pēc būtības nav, veidojas dažādi ad hoc risinājumi cauri centram, kur pēc tam satrigerētie noderīgie idioti (aktīvisti) redz problēmas risinājumu vēl vairāk čakarējot tos pašu autovadītājus nevis jaunu transporta artēriju _ kaut vai tas pats Ziemeļu šķērsojums - izveidē. Bail iedomāties, kas Rīgā darītos, ja nebūtu "zelta" D tilta ar visiem tā trūkumiem....

uupis 24.septembris 2024 9:29
1 1 Atbildēt

Nu ja tu nezināji, tad Rīgas centrs ir PUDELES KAKLS VISUR!

Visos virzienos! Daugavgrīvas iela - Dzegužkalns (pudeles kakls) Salu tilts - Vienības gatve (...) Brīvības iela - Gaisa tilts (...)

Te tikai 3 piemēri, bet viņu ir daudz vairāk nu un tāda mums tā pilsēta ir - spļauj kur gribi - trāpīsi pudeles kaklā (sašaurinājumā kur veidojas korķi)!

Tādēļ braukt centrā var tikai kurjers vai profs kuram navigators ir galvā nevis planšetē!

Jūrmalnieks 24.septembris 2024 13:36
7 1 Atbildēt

Nu jā.. VISI runā par rīgas apvedceļu, bet kur ta to taisīt?!??? 

Viss ir noprihvatizets tā, ka pat vienīgais kaut cik realais ātrgaitas apvedceļa aplis: Babīte- Jaunmārupe-Ķekava-Salapsils-Upesciems-Mangaļsala-Vecmilgrāvis-Bolderāja-Babīte nav iespējams!

Jo redz visi grib šo apvedceļu lai nav caur rīgas centram jabrauc cauri, BET ne jau uz 'manas' zemes... Tad kur diez taisīt šo projektu?!??

Tā jau būtu normāls apvedceļa aplis ja uz kura būtu 120-130km/h atļautais ātrums, būtu ērti un izdevīgi iebraukt Rīgā no puses kur tev vajag!...

 Bet redz kā skar katra īpašnieka zemes robežas, tad visi spītīgi cenšas no valsts izžmiegt nez kādus kosmosa ciparus par m2.

Un jā pat iecere uz estekādes taisīt ko tādu - tas arī skar katra īpasnieka zemi jo balstus ta jābetonē un apaksā vairs neko audzēt, jo saules ta nav vairs....

Vopšim mēs visi gribam visu, bet ta lai mūs ikkatru tas neskartu... 😂

Sergejs 24.septembris 2024 14:51
0 1 Atbildēt

Ja piedāvā gatavu līdzvērtīgu jaunu māju ar tādu pašu platību ap to un normālu piekļuvi tam pašam apvedceļam (bet ne tā pašā malā) varētu arī piekrist pārcelties un ja būtu kādus 5-10 km vairāk braukt tā nebūtu problēma, jo tas būtu ērti un bez korķiem. Bet ja piedāvā kaut kādu mistisku summiņu (ja neesi no pietuvinātiem) un jājies tālāk kur un kā gribi tad kam to īsti vajag. 

 Bet pirms ceļa būvēšanas sacelt jau gatavus ciemus ar normālu infrastruktūru un iespēju izvēlēties ciema noteikumus (labprāt izvēlētos bez rejošas apkārtnes), kur cilvēkam praktiski bez ikdienas gaitu pārrāvuma pārcelties, būtu kaut kas no nezinātniskas fantastikas. Tāpēc arī sanāk tieši tā kā aprakstiji un tur tev piekrītu.

Krotow 24.septembris 2024 16:27
1 0 Atbildēt

Rejošā apkārtne tā kā būtu pašu "ciema" iedzīvotāju sasniegums. Ja kaimiņi nespēj iemācīt saviem četrkājaiņiem neriet bez vajadzības, nāksies pieciest, pārvākties, vai sankcionēt rējēju saimniekus.

Krotow 24.septembris 2024 14:55
6 0 Atbildēt

Pie mums "ne uz manas zemes" vietām ir arī shēmotāju saprihvatizēti un citādi izšmaukti zemes gabali stratēģiski izdevīgās vietās. Ar domu tos iestumt valstij atpakaļ ar smuku uzcenojumu. To zinot, dažs labs projekts joprojām stāv uz vietas gaidot likumīgu risinājumu attiecīgo teritoriju atgūšanai nemaksājot kretīniem.

650 24.septembris 2024 1:33
8 0 Atbildēt

Jajā,JaWohl, maini a.god.K-gi. Kurš nedzīvo centrā- tas Lohs.Kam nava darba vieta centrālajā vietā- tas vispābā plukata kkāds.Lubraks, tāteikt.Riebjās taisni runāt ar tādiem.

Bet šis gan ira OoKeij- ka pa (lohu apmaksāto) Valsts televivīziju raidīt tamlīdzīgu demagog pro gand on suudu.Plus vēl uz katrām 10 raidlaika minūtēm iestarpināt starpā kādas 12min reklāmas.Pamatā dažādu pretīgu priekšmetu,lielveikalu,gigiēnhiēnpreču un/vai zibendiben kredītu.'

Nevaig tagad kaunināt vienkāršus autovadītājus.Kauniniet varbūt tos, kuri izvietoja lielveikalus tieši mašinbraucējiem piemērotās vietās.Turklāt arī būvmateriālu, kur massveidā brīvi iepērkas kāreiz dažādi te pelēkās un pustumšās jomas darboņi. Un tos, kuri sacēla te pierīgā savas 3st mājas un tagad katru rītu ved savas wunderatvases uz Lielrīgas prestižajām inkubācijas iestādēm.Plus vēl tos, kuri plātās ar to, ka viņu mājsimniecībā katram (tās) Loceklim ir "savs" auto.Un šķūnī vēl trešais,"brīvdienām".Nerunājot par TIEM (nodokļu un/vai nodevu maksātājiem),kuri no te dažādām 650km attālām vietām katru dienu (nezkāpēc..) dodas uz tā dēvēto "darbu" (vai slimnīcu, vai pie proktomatologa vai vienkārši pie Advokāta) tā saucamajā "rīgā".Jā. Atvainojos/dziļi, ja gadijienā te kādu Kaunināmo persOnāli nepieminēju.

Ā, un aizmirsu Galveno- lai samazinātu mašinu skaitu, bez jau ierastās vainassajūtas kultivēšanas vienkārši ir vajadzīgs radīt autobraukšanai pēc iespējas neciešamākus apsstākļus.Tad viss notiks pats no sevis un to lohiemdomāto domājamo daļu katrs varēs vieglāk iebāzt savā Kabatā.Jā.

Freijers 24.septembris 2024 8:14
13 2 Atbildēt

"virziens" ar auto čakarēšanu - sākot no 30/dzivojamām masveida zonām, līdz vidējiem radaru gabaliem, nodokļiem u.c. labumiem jau ir uzņemts, tam ideoloģisko fonu nodrošina dažādi "aktīvistu" plānprātiņi (pārsvarā gan Rīgā vēl, kur sojas latti var dabūt...). - kuriem glavenais motto ir ņemt un esošo pārdalīt autovadītājiem par sliktu, tad visas problēmas pašas no sevis atrisināšoties.

ZZZZ 24.septembris 2024 9:11
1 0 Atbildēt

650 reiž apburtais ritenis. Izejas navA! Rocies dziļāk un grāb vairāk.

Sergejs 24.septembris 2024 15:00
0 1 Atbildēt

Izeja ir - nojaukt visu izņemot Vecrīgu un uzbūvēt no jauna, pēc ģenerālplāna nevis lāpīties bez jēgas. Tik to var vienīgi Ķīnā vai Emirātos izdarīt.

 Otra opcija ir decentralizācia, iznesot prāvu tiesu ar iestādēm, ko 650 aprakstija ārpus Rīgas. Kamdēļ tiem  trīsstāvu kotedžu īpašniekiem tās atvasas uz Rīgu javadā, kāpēc nevar savā ciemā to ģimnāziju izveidot, piemēram?

Krotow 24.septembris 2024 15:49
1 0 Atbildēt

Pārvietot valsts iestādes ārpus Rīgas bija mana sena ideja AFAIK 😏  Un ne uz nosacīto Mārupi, bet pa reģionu centriem. Lai pavelk līdz pakalpojumus un vāc nodokļus tur. Pie reizes atšķaidīs vietējo biezpienu, kas īpaši derētu Daugavpilī un Rēzeknē.

650 24.septembris 2024 19:10
1 0 Atbildēt

Šis ir, jā. Tiešām, kāpēc (tiem Viņiem..) pakalpojumu (produktus,mācības,dakteri,veterināru) vispār ira atļauts saņemt ārpus savas deklarētās dzīvesvietas? Vienīgais gan, ko vajadzētu ņemt vērā- kamēr te apskaužam un kauninām "viņus", gan jau tie ierobežotāji nonāks personīgi arī līdz katram pagaidām neierobežotajam.Tas ir gandrīz nenovēršami.Tapc ira jābrauc (jāgrābj..) kamērt Var.Jā.

Nākotnes Vīzija (NV)- transport ciešanas izjūtošajam Aizpakakaļas novada depoputātam sakarā ar ikdienas ierašanos Darbā dodam 700eur kompenpimpensāciju/Par!, aber regulārajiem (nodokļus nomaksājušajiem) Lohiem radām progresējošu Kauna (kaunuma) sajūtu.Kā tā, kas tas ir- par SAVU loha naudu viņi tagad te mums atļausies viskautko pirkt un/vai uz savu galvu darīt.Kas pa nekaunību- nevest savu to (vec)māti uz Strādiņa medpunktu ar skrejriteni un/vai nenovēlēt savai mazMeitai (tai ģimnāzistei) tapt ikdienišķi abgrābstītai sabtrambaja pakakaļējajājā sēdēklī.Tak kad pieradīs, tas būs pat patīkami! Nee, draugi, šhitā mums neies krasstā.Ja reiz ciešam, nu tad visi korī.Jā.

Freijers 24.septembris 2024 8:11
6 0 Atbildēt

Nu privāts auto ir pirmkārt brīviba - braukt, kad var un vajag, nevis kad Tevi kāds aizvedīs, vēl tagad atminos, kad vajadzēja ko trolejbusā pārvadāt vai domāt, kā pēc 23:00, lai mājas tiek - paldies vairāk nekad to nevēlos. Otrkārt auto ir ērtība, visa veida sabiedriskais Rīgā un vilcieni/busiņi Pierīgā darbojas pēc principa pietura - centrs, ja darīšanas ir centrā un pēc tam pa taisno jānokļūst atpakaļ - nav nekādu runu, sabiedriskais ir ērti, ātrāk tas nav, bet lētāk. Kolīdz ir viens papildus punkts ceļā , sākās gemorojs un milzīgs laika patēriņš. Ir vietas LV, kur vienkārši nevar nonākt ar sabiedrisko, par situācijām, kad ir ģimene vispār nerunāšu.

Sojaslatte 24.septembris 2024 9:01
3 6 Atbildēt

Samaksā par savu brīvību un brauc vesels. Tikai katru otro dienu apspriež degvielas cenas iauto. Kas tie par cilvēkiem, kas apspriež brīvības cenu 😁

Freijers 24.septembris 2024 14:15
5 0 Atbildēt

aizej aiz kaņepes kultūras centra pakakāt ass prāti ;)

uupis 24.septembris 2024 9:31
0 0 Atbildēt

A kas tev liedz ārpus Rīgas braukt ar savu privāto, bet pa Rīgas centru maisīties ar sabiedrisko?

Freijers 24.septembris 2024 14:05
1 0 Atbildēt

Park n ride neesamība, kā arī tas, pat, ja tādas būtu, sabiedriskais kratīsies līdz centram 25-30 min

Sergejs 24.septembris 2024 15:03
3 0 Atbildēt

Un tajā būs kāds bomzis utes atstājis, vai vienkārši tur būs ar visu tam piemītošo ambrē

uupis 24.septembris 2024 15:07
1 0 Atbildēt

Kad tu pēdējo reizi esi braucis tramvajā? Pirms 10 gadiem?

Es piemēram uz teātri, kino vai krogu braucu ar sab. tr. - nafig tās galvassāpes ar parkingu!

Krotow 24.septembris 2024 15:47
1 1 Atbildēt

Teātris un pasākumi, kur vēlams vai nepieciešams uzvalks un vakarkleita, ierasties ar sabiedrisko transportu.... rudens vai ziemas lietū un slapdraņķī... mja. Saukt taksi nav jēgas - kamēr sagaidīsi, viss jau būs beidzies.

uupis 24.septembris 2024 17:39
1 1 Atbildēt

Pipec Krotow tev loģika! Nekāda! Aizel līdz Nacionālajam teātrim un palūko kā ierodas skatītāji uzvalkos un vakarkleitās!

Necienties pārmelot kā krievi to ko nav iespējams pārmelot!

Sergejs 24.septembris 2024 15:35
3 0 Atbildēt

Man tās galvassāpes ar parkingu arī nafig vajag (izrādās ir vēl viens punkts kur mums domas sakrīt), jāšanās nepatīk. Tamdēļ uz Rīgu cenšos nebraukt bez sevišķas vajadzības un ja braucu tad iespēju robežās sestdien, kamēr 95% vēl guļ no rīta😊

 Kultūras pasākumus apmeklēju tur kur mazāk problēmu ar parkingu, ir Liepāja, Cēsis un citas pilsētas ar jaukiem teātriem un koncertzālēm, visa tā ņemšanās un drūzmēšanās pirms un pēc pasākuma man to labo noskaņu nonivelē pilnībā, ko darīt, neesmu dzimis un audzis tramvajā, līdz ar to privātuma zona sev apkārt prasās lielāka kā Rīdziniekam.

 Par to bomžu stāstu tas ir no ne pārāk senas dzīves pieredzes (ne manas, paziņas) maršrutā Imanta-Centrs.

uupis 24.septembris 2024 15:04
0 0 Atbildēt

Stāvēt ar auto uz Deglava tilta 50 min korķī ir ātrāk?

Pagaidām vēl nesoda, bet domājams drīzumā būs kameras arī šitām zīmēm uz kurām daudzi liek kluci! Krustojumā ir A josla un pēc tam tā beidzas!

www.google.com/maps/@56.9533...oASAFQAw%3D%3D

Krotow 24.septembris 2024 15:44
3 0 Atbildēt

Esi uzrakstījis tieši manas domas par topiku 👍  Ja nedzīvo lielpilsētas centra un nav pa šo centru pastāvīgi jāmaisās, savs auto kļūst interesants. Ja vēl klāt nāk regulāra neatliekama vajadzība izbraukt ārpus pilsētas, bieži aizvest lietas, ko nevar aiznest pie vienas rokas vai arī dzīvo ārpus pilsētas nost no valsts nozīmes lielceļiem, savs auto kļūst par nepieciešamību. Un skatoties ka lietas mainās, tā arī paliks. Ja vine te neatjaunos kaut kādu PSRS/Ziemeļkorejas miksli ar Ūpi pie varas, kur privātos auto visiem noņems.

uupis 24.septembris 2024 17:46
0 0 Atbildēt

Kur tu izrāvi ka esmu pret auto?

Sēnītes pusdienās bija?

Kanibaals 24.septembris 2024 15:59
1 1 Atbildēt

Jautājums kā izārstēt atkarību? Nekā. Atkarīgais arī naksts vidū iet uzpīpēt, tāpat arī auto īpašnieks nespēj no tā atteikties.

imzz 24.septembris 2024 17:26
1 0 Atbildēt

Salīdzinājums nevietā. Jo smēķēšana nekādu darbu nepaveic, piem. tu nevari tikai pīpēt un neēst nemaz.

Drīzāk varētu salīdzināt pieņemsim ēšanu restorānā vai vismaz labā bistro ar ēšanu 2. škiras ēdnīcā. Ieraduma spēks, makaronus pa flotski vairs negribas ;)

uupis 24.septembris 2024 17:43
2 1 Atbildēt

Tieši tā!

Iedomājies es ar auto paspēju aizbraukt uz riepu servisu, nomainīju riepas, pēc tam pie elektriķa, nomainīju gabarītlampiņu, pēc tam uz DUS pēc krutā dīzeļa pa 2.70 litrā, lai nedūmo un tad vēl paspēju uz tehnisko apskati! Fūūūū!

Es nestādos priekšā kā es visu to izdarītu, ja man nebūtu auto... priekšskars...

WALA 25.septembris 2024 10:01
2 0 Atbildēt

Un tagad no citas puses, vajag darbā pēc pārvākšanās virtuves iekārtu piezāģēt, saskrūvēt utml. Stiepju 3 instrumentu kastes, trepes un līmeņrādi "zobos" uz sabiedrisko transportu ...

Krotow 25.septembris 2024 22:13
0 0 Atbildēt

Nevajag nemaz darba vietu. Bija pie radiem jātaisa miniremonts vannasistabā (putas, silikons, blīves, apgaismojuma maiņa). Ja viss vajadzīgais būtu jānes pie rokas, dienu skraidītu no mājas uz Depo un atpakaļ maršrutā kur jāpārsēžas ar nezināmu otra transporta gaidīšanas laiku. Ar auto visu aizvedu un atvedu vienā reizē. Par to ka pēc 23 tur transports vairs neiet pat neizteikšos. Īsumā - sabiedriskais ir labs kad jābrauc pašam ar gandrīz neko pie rokas. Citādi ir vairāk vai mazāk čakars.

Ir aizdomas ka vairums tikai sabiedriskā transporta sludinātāju nav dzīvojuši padomju laikos. Tur tiešām auto bija ekstra un visu lielākoties bija jāstiepj pašam uz savas muguras. Esmu tam gājis cauri - paldies, iztikšu kā ir tagad.

0pis 26.septembris 2024 10:56
0 0 Atbildēt

Smalki, smalki 😊

imzz 24.septembris 2024 17:09
0 0 Atbildēt

Iekšējo apvedceļu varēja izbūvēt gar dzelzceļa loku, tur ir daudzas jaukas vietas ar ceļiem, kas iet starp dzelzceļu un rūpniecības zonu un dabiskie 2 līmeņu krustojumi būtu zem dzelzceļu šķēsojošo satiksmes pārvadu galiem.

uupis 24.septembris 2024 17:45
0 0 Atbildēt

Ideja forša - bet ir viens atsteku dievs tam priekšā -> akāpostatanav saucas tas dievs...

Sviesc 25.septembris 2024 15:56
0 0 Atbildēt

Naudas ir tik daudz, kā nekad! 👌

Krotow 24.septembris 2024 23:37
0 0 Atbildēt

Satiksmes no Kuģu ielas - Vanšu tilta uz ziemeļiem no abiem Daugavas krastiem pārvirzīšanai pāri Daugavai tas nelīdzēs. Uzkāp uz velo vai skūtera un pabraukā tur darba dienu pīķa stundās. Ātri kļūs skaidrs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti