Modernizēs "Rīgas satiksmes" autostāvvietu apmaksas aparātus un samazinās to skaitu 9

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 22.oktobris 2024 11:43

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ieviesīs modernākus autostāvvietu apmaksas aparātus un samazinās to skaitu, intervijā Latvijas Radio pavēstīja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Golubevs.

Modernizētie aparāti vairs neizsniegs stāvvietas apmaksu apliecinošu dokumentu papīra formā, bet to varēs saņemt elektroniski savā e-pastā vai mobilajā telefonā, noskenējot kvadrātkodu, savukārt automašīnas panelī aiz priekšējā loga vairs nebūs jāliek biļete, bet pietiks ar transportlīdzekļa reģistrācijas numurzīmes ievadīšanu stāvvietas apmaksas brīdī.

Jauno aparātu lietošana būšot ērtāka arī tāpēc, ka nebūs vairs jāveic tik daudz darbību, lai apmaksātu stāvvietu, piemēram, par visu dienu. To varēšot izdarīt pavisam ātri ar dažiem pieskārieniem.

Patlaban jau ir sākta stāvvietu apmaksas automātu modernizācija, kas kopumā izmaksāšot ap vienu miljonu eiro. "Rīgas satiksme" pati nosegs šīs izmaksas no ieņēmumiem par autostāvvietām, jo stāvvietas sevi atpelna ar uzviju, atzina Golubevs. Modernizācijas procesu plānots pabeigt līdz nākamā gada 1.janvārim.

Uzņēmums, kas modernizēs stāvvietu apmaksas aparātus, ticis izraudzīts konkursa kārtībā. Maksu par autostāvvietu izmantošanu neesot plānots celt.

Vienlaikus paredzēts arī ievērojami samazināt autostāvvietu apmaksas aparātu skaitu, jo pārliecinoši lielākā daļa - ap 80-85% - klientu jau tagad autostāvvietas apmaksā no mobilā tālruņa. Pašreizējo vairāk nekā 300 aparātu vietā galvaspilsētā plānots atstāt ap 150-200 aparātu.

SIA "Rīgas satiksme" ir Rīgas domei pilnībā piederošs uzņēmums. Tā apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos bija 96,134 miljoni eiro, kas ir par 7,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, taču kompānija cieta zaudējumus 1,111 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai pagājušā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 22.oktobris 2024 12:08
3 1 Atbildēt
Sviesc 22.oktobris 2024 12:30
6 0 Atbildēt

Kad modernizes, padarīs ērtas un drošas pašas auto stāvvietas? Jeb modernizācija aprobežojas tikai ar iekasēšanas ierīcēm?

Freijers 22.oktobris 2024 14:53
4 1 Atbildēt

Nu bet slauktuvēm ir primāra slauktuvju fukcija, pārējais ir pēc tam, ja sanāk un starp citu. Tasinības labad jāsaka, ka drusku plašākas tās maksas slauktuvju stāvvietas ir.

650 22.oktobris 2024 14:21
12 0 Atbildēt

Prottams, ka vaig samazināt.Noteikt minimālo kājāmiešanas attālumu līdz automātam 1200m.Lai jau defaultā var uzlikt Sodu, kamēr tas lohs atnāks atpakakaļ.Vai (vēl labāk) ierīkot kādu vienu Centraalizēto (Galveno) automātu.Stacijas centrālajā laukumā.jā. 

-ā,un vēl vajag Displeju novietot ne augstāk/Par! 88cm no Zemes virsmas un uzgriezt pēc iesp tumšāku.Lai tie lohi metās 4rāpus jau laicīgi.

Freijers 22.oktobris 2024 14:55
7 0 Atbildēt

Vnk aptaisīties var cik žēlīgi - nepalielinās stāvvietu cenas (šeit šis gabals nav, bet ir piemēram analogā Delfi.lv rakstā...) par tā jau nenormāli dārgajām maksas slauktuvēm Rīgā (kas tūlīt līdz dzelzceļa lokam būs jau "ieviesušās".

0pis 22.oktobris 2024 15:18
0 2 Atbildēt

2024.g. Telefonā var izdarīt 99% no visa ko mums vajag. Un RS turpina grūst naudu kaut kādos apmaksas automātos.

anonimikis 22.oktobris 2024 17:43
2 0 Atbildēt

Tas viss ir rūpēs par lohiem no laukiem. Viņiem telefons tikai ar ripu.

0pis 22.oktobris 2024 22:57
1 1 Atbildēt

Tie ar ripām nemaz nebruac iekšā maksas stāvvietu zonām. Noliek auto pirmajā veikala stāvvietā un tālāk ar tambuli.

Num 23.oktobris 2024 4:23
4 1 Atbildēt

Pilnīgi garām, tātad autotūristus Rīgā nevajag. Ārzemnieki nekādas aplikācijas neinstalēs un arī tante no Bauskas nē. Dažādas realitātes un liela iespēja atkatiem! Lai pamācās no ASV, kur apmaksas aparāta, vienkārša un primitīva mehāniska staba veidā ir pie katras parkingvietas (Holivudā), vai no Poļiem, Barselonas utt. Vnk šie grib visu optimizēt un turpināt slaukt kosmosu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Par vairākiem desmitiem centu litrā - kādēļ tuvākajos gados gaidāms ievērojams degvielas cenu kāpums (+ VIDEO) 4

Valsts budžeta projekts paredz, ka par degvielu nākamgad un aiznākamgad būs jāmaksā vairāk. Taču šis pieaugums būs niecīgs salīdzinājumā ar kāpumu, kas gaidāms no 2027. gada. Spēkā stājoties jaunām Eiropas Savienības prasībām par zaļināšanos, degvielas litra cena tuvāko gadu laikā varētu pieaugt pat par vairākiem desmitiem centu. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībā diskutē par iespēju atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 6

Galvaspilsētas domē pašlaik notiek diskusijas par iniciatīvu atcelt priekšrocības elektroautomašīnām SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotajās autostāvvietās, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Domes neizdarība var nolikt bērnus uz ielas ar intensīvu satiksmi - vēl var paspēt labot (+ VIDEO) 13

iAutolv skaidro, kādēļ Jūrmalā demontēta gājēju celiņa dēļ ir izveidojusies bērniem nedroša vide, ko spriežot pēc tehnikas neesamības, tik ātri kārtībā savest negrasās. Lasīt vairāk

 

Mini piesaka jaunos John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman

Britu autoražotājs MINI Parīzes autoizstādē nodemonstrējis divus pilnīgi jaunus elektriskās piedziņas modeļus John Cooper Works Electric un John Cooper Works Aceman, solot, ka tirgū tie nonāks 2025. gada pavasarī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti