"Citroen" nāk klajā ar "Aircross" krosovera konceptu (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 9.aprīlis 2015 12:23

"Citroen" publicējis attēlus ar krosovera "Aircross" konceptu, sniedzot priekšstatu par to, ko dizaina jomā tuvākajos gados varam gaidīt no pazīstamās franču autobūves kompānijas.

Foto: Publicitātes foto

"Aircross" ir 4580 mm garš, 2100 mm plats un 1800 mm augsts, kas sērijveida ražošanas gadījumā ļautu tam nostāties pakāpi augstāk par krosoveru "C4 Cactus" (4157 mm). "Aircross" korpuss pārklāts ar speciāliem "Alloy bumps" virsbūves paneļiem, kas līdzinās ar kaučuku pārklātai kapsulai ar šūnveida alumīnija struktūru iekšpusē. Saskaroties ar citiem priekšmetiem, piemēram, citu automobili, šāda konstrukcija lieliski pasargā virsbūvi no skrāpējumiem un citiem sīkiem bojājumiem.  

Foto: Publicitātes foto

"Aircross"  hibrīdiekārtas sastāvā iekļauts 1,6 litru benzīna turbo motors ar 218 ZS jaudu, litija-jonu bateriju komplekts un 95 ZS jaudīgs elektromotors, kas stiprinās pie aizmugures ass.

Foto: Publicitātes foto

Sistēmas kopējā jauda 313 ZS ļauj krosoveram līdz 100 km/h paātrināties 4,5 sekundēs, 50 kilometrus tas spēs nobraukt tikai ar elektrību, bet vidējais degvielas patēriņš uz 100 km būs vien 1,7 litri. Konstrukcijā iekļauta Plug-in tehnoloģija, kas baterijas ļauj uzlādēt no parastā mājas elektrotīkla un pilns uzlādes cikls, pēc ražotāja apgalvojuma, prasa 3,5 stundas.

Foto: Publicitātes foto

Prototipa salonā iebūvēti divi 12 collu displeji – viens no tiem ir stacionārs, bet otru var izņemt un izmantot kā planšeti. Lai pasažieriem būtu vieglāk iesēsties savās vietās, Aircross durvis veras pretējos virzienos, bet komunikāciju savā starpā bez balss pacelšanas nodrošinās skaļruņi un mikrofoni, kas iebūvēti visos četros sēdekļos.

Foto: Publicitātes foto

Jautājums par to vai "Aircross" pārtaps par sērijveida modeli, pagaidām paliek atklāts, tomēr pirmais solis ir zināms – aprīlī tas ieradīsies Ķīnā, lai stātos priekšā Šanhajas autoizstādes apmeklētājiem.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 9.aprīlis 2015 12:35
0 1 Atbildēt

Te gan man gribas uzdot jautājumu, vai kādam patīk?

Jo ne Cactus mani uzrunā, ne konkrētais izgudrojums..

GB12 9.aprīlis 2015 12:43
0 1 Atbildēt

Un arī ne Picasso. Vēl pirms gadiem 3-5 Citroen īstus skaistuļus štancēja, a tagad ar tiem šaurajiem lukturiem izskatās vienkārši pretīgi. Bet, nu, par gaumi nestrīdās.

ezis71 9.aprīlis 2015 19:13
1 1 Atbildēt

Tāds pats kroplis kā Juke!Es ar par gaumi nestrīdēšos.

pauls 9.aprīlis 2015 20:52
1 0 Atbildēt

Man gan patiik. Kantaini moderns. Salonam panelis gan futuristosks, bet kopuma forsh rietumu jaunieshu auto.

Shamejais 10.aprīlis 2015 2:04
1 0 Atbildēt

Pauls laikam strādā veho...

Jā, pēdējā laikā ļoti nesmuki tie citroeni - tapēc paturu to pašu 2011 gada C3 Pcasso (neizturīgs protams)

Pēdējos gados pugeots ir krietni labāks izskatā nekā ">>" !!!

Bet šis "brīnums" ļoti atdarina INFINITY - sānu līnija līdz aizmugurei :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti