160 km/h atļauto 80 km/h vietā - "Ford GT" varenauto prototipus pieķer ātruma pārsniegšanā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.oktobris 2016 15:01

ASV, Kolorado štatā policija apturējusi "Ford GT" varenauto testu prototipu kolonnu, kas atļauto 50 jūdžu (80 km/h) vietā virzījusies ar ātrumu 101 jūdze stundā (162 km/h).

Kolorado ceļu policijai gadījies neparasts ķēriens – Glenvudas kanjona tuvumā tā apturējusi Amerikas ceļos vēl neredzētus auto, turklāt nevis vienu vai divus, bet veselus trīs. Tas nav darīts ziņkāres dēļ vai nolūkā iepazīties ar autobūves jaunumiem, bet gan tādēļ, ka visi trīs Ford pamatīgi pārsnieguši ātrumu un atļauto 50 jūdžu stundā traukušies ar ātrumu 101 jūdze stundā.

Sods par ātruma pārsniegšanu Kolorado štatā nav sevišķi drastisks (15-100 dolāru), tādēļ jādomā, ka maksimāli iespējamos $300, kas pienāktos par šādu pārkāpumu, "Ford" ātri vien atpelnīs – galu galā viena "Ford GT" varenauto cena būšot vismaz 400 000 dolāru.  

Sākumā ražotājs bija plānojis izgatavot vien 500 "GT" eksemplāru, taču jau pirmajā oficiālajā iepazīšanās reizē interesi par sportisko kupeju izrādīja krietni vien vairāk potenciālo klientu. Šī iemesla dēļ "Ford" divkāršojis izgatavojamo automobiļu skaitu, paziņojot, ka nākamā iespēja pieteikties GT iegādei tiks dota 2018.gada sākumā.

"Ford GT" būs viens no līdz šim retākajiem "Ford" produktiem. Gadā tiks saražotas vien 250 vienības, un pirmajā pasūtīšanas periodā būs pieejami pirmajos divos gados saražotie automobiļi, proti, 500 transportlīdzekļu.  

Neoficiāla informācija liecina, ka "GT" iebūvēts 3,5 litru sešcilindru motors ar vairāk nekā 600 ZS (precīzi dati nav zināmi) jaudu, kas strādā kombinācijā ar septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu.

 
Visi komentāri
 
osiitis 2.oktobris 2016 13:30
0 1 Atbildēt

300dolāru sods. Latvija menti butu iedevuši pizdi šoferim, noņēmušu tiesības, uzlikuši daudz lielāku naudas sodu.

emigrants 2.oktobris 2016 15:09
3 0 Atbildēt

es domaaju,ka lv. ar 100zalli,buutu atpirkussies un visi buutu laimiigi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti