Trampa nostājas dēļ Japānas uzņēmums "Nisshinbo" atsakās no ieceres Meksikā būvēt ražotni 1

 

Nisshinbo attīstības mērķi Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 13.februāris 2017 6:01

Japānas uzņēmums "Nisshinbo Holdings" ceturtdien paziņoja, ka atteicies no Meksikas kā iespējamas vietas jaunai automašīnu rezerves detaļu ražotnei, ņemot vērā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikto kritiku Japānas autoražotājam "Toyota" saistībā ar tā rūpnīcu šajā valstī.

Laikraksts "Nikkei" vēsta, ka "Nisshinbo" lēmums ir pirmā reize, kad kāds Japānas uzņēmums publiski atteicies no ieceres Meksikā būvēt ražotni saistībā ar ASV prezidenta protekcionisma nostāju.

Šāds paziņojums izplatīts, kad Japānas premjerministrs Sindzo Abe ceturtdien dodas uz Vašingtonu tikties ar Trampu, lai nostiprinātu attiecības un paustu Japānas apņemšanos veikt investīcijas ASV.

Meksika bija viena no vietām, kuru "Nisshinbo" bija apsvēris iespējamai automašīnu bremžu detaļu rūpnīcai. Tiek ziņots, ka investīcijas šajā rūpnīcā būtu sasniegušas desmit miljardus jenu (83,7 miljonus eiro).

"Nisshinbo" ir pasaulē vadošs bremžu detaļu ražotājs ar aptuveni 15% globālā tirgus daļu.

Tikmēr analītiķi norāda, ka arī citi Japānas uzņēmumi varētu sekot "Nisshinbo" piemēram un izvairīties no darbības izvēršanas Meksikā.

Jau ziņots, ka Tramps janvāra sākumā, vēl pirms stāšanās ASV prezidenta amatā, draudēja noteikt lielas importa nodevas Japānas autobūves firmai "Toyota", ja tā īstenos plānus uzcelt rūpnīcu Meksikā, lai eksportētu tajā ražotos automobiļus uz ASV.

Nisshinbo ieņēmumu struktūra 2015.gadā Foto: Ekrānšāviņš

 
Visi komentāri
 
Chankaishi 13.februāris 2017 7:17
1 3 Atbildēt

Tramps malacis, lai japoshkas buuvee Amerikaa, kaadas probleemas? Algas lielaakas un kukuljot gruutaak? Toties pateereetaaji blakus, nevis blakus valstii.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti