Francija līdz 2040.gadam apņēmusies pārtraukt benzīna un dīzeļdzinēju automašīnu tirdzniecību 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.jūlijs 2017 9:37

Francija līdz 2040.gadam valstī pārtrauks ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu tirdzniecību, tādējādi cenšoties sasniegt Parīzes klimata līgumā noteiktos mērķus, ceturtdien paziņoja Francijas ekoloģijas ministrs Nikolā Ilo.

"Mēs paziņojam, ka līdz 2040.gadam tiks pārtraukta benzīna un dīzeļdzinēju automašīnu tirdzniecība," sacīja Ilo, nodēvējot to par patiesu revolūciju.

Ministrs gan atzina, ka šī mērķa sasniegšana būs smaga, jo sevišķi autoražotājiem, taču viņš uzsvēra, ka Francijas autoražošanas nozare būs gatava veikt šīs izmaiņas.

Vairākas Eiropas valstis jau ir paziņojušas par plāniem radikāli samazināt vidi piesārņojošo ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkoto automašīnu skaitu uz ceļiem, priekšroku dodot videi draudzīgākiem hibrīda vai pilnībā elektriskiem automobiļiem.

Vācija līdz 2020.gadam apņēmusies nodrošināt, lai pa valsts ceļiem pārvietojas viens miljons elektrisko automobiļu.

iAuto jau rakstīja: "2019.gadā "Volvo" pārtrauks iekšdedzes motoru ražošanu; tālāk tikai hibrīdi un elektroauto"

 
Visi komentāri
 
viencexperc 7.jūlijs 2017 12:21
5 4 Atbildēt

Eiropas autoražotāji tik naudas bāza tajā dzinēju degvielas patēriņa samazināšanas programmā, lobēja visādus marasmus kā globālā sasilšana, siltumnīcas efekts, kamēr ķīnieši ar tādām stulbībām nenodarbojās. Uzreiz ķērās pie elektroauto ražošanas.

Tagad arī pārējiem mēli izkārušiem jāskrien pakaļ.

p.s.

man interesē, cik uz planētas ir kobalta krājumi ( nepieciešami li -on batereju ražošanā). It kā kobalts ir salīdzinoši rets metāls. Kas būs, kad tas sāks beigties?

imzz 7.jūlijs 2017 14:39
0 0 Atbildēt

Ķīnieši pie elektroauto ķērās ne jau aiz labas dzīves, bet gan tāpēc, ka savās pārapdzīvotajās pilsētās sāka smakt nost. Attiecībā uz kobaltu, gan jau būs jaunas atradnes, ja vajadzība spiedīs, bez tam baterijas noteikti var pārstrādāt, atgūstot metālus. Problēma ar baterijām ir principiāli cita, tā, ka tiek izspiests līdz beidzamajam vecais ķīmiskais elektroenerģijas iegūšanas veids, tikai ar jaunām tehnoloģijām, bet tā kapacitāte vienalga, ir ierobežota. Jāgaida kāds lēciens zinātnē, cietvielu fizika, superkondensatori varbūt.

Kanibaals 7.jūlijs 2017 23:31
0 0 Atbildēt

>Kas būs, kad tas sāks beigties?

Kāpēc, lai tas beigtos? Baterijas tiek izmantotas atkārtoti.

R(8) 7.jūlijs 2017 23:37
0 0 Atbildēt

HRT sporta komaddas inzinieris jau varakus gadus atpakal bija izveidojis auto dzineju . kas spej nobraukt 1000km ar saspiestu gaisu , ta ka alternativa ir , bet , vai to velas atieciga industrija , ta ir cita lieta

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti