Vismazākais "Jaguar" krosovers ierodas un izpilda „muciņu” (+ video; foto) 6

 
iAuto | 14.jūlijs 2017 12:28

Britu kompānija "Jaguar" iepazīstinājusi ar savu jaunāko modeli – kompakto krosoveru "E-Pace", kas prezentācijas laikā izpildījis efektīgo triku "Barrell Roll".

"Barrell Roll" trika laikā pie "E-Pace" stūres atradies pieredzējušais kaskadieris un 21 Ginesa rekordu īpašnieks Terijs Grants, kurš nolidojot 15 metrus, veicis 270 grādu apgriezienu. 

4,4 m garais Jaguar E-Pace tiks piedāvāts trīs aprīkojuma versijās: S, SE un HSE. Jau bāzes variants aprīkots ar automātisko ārkārtas bremzēšanas sistēmu, kurai ir gājēju atpazīšanas funkcija, joslas uzturētāju, ceļazīmju atpazīšanas palīgsistēmu, kruīzkontroli, noguruma asistentu un speciālu gaisa spilvenu, kam jāpasargā gājējs no traumām, ja notiek sadursme ar automašīnu. Priekšpusē un aizmugurē iebūvēti parkošanās sensori, bet salonā - atpakaļskata kamera ar ekrānu, kura izmērs var sasniegt arī 12,3 collas (šajā gadījumā – papildmaksa). Standartā uzstādīts 10 collu skārienjutīgs displejs, kura izvēlnes var pārvaldīt arī ar žestiem un balsi. Salonā būs arī četras 12V ligzdas, piecas USB pieslēgvietas un 4G-Hotspot, kas ļaus pieslēgt internetam līdz pat astoņām ierīcēm vai iekārtām.

Foto: Publicitātes attēls

E-Pace ir vienkārši savienojams ar viedtālruņiem, ļaujot dažas funkcijas (klimata iekārtas un navigācijas pārvalde, informācija par atlikušo degvielas daudzumu utt.)

Vadītāja rīcībā jau no rūpnīcas četras braukšanas programmas motora, stūres un piekares regulēšanai, adaptīvie amortizatori – par piemaksu. No opciju saraksta var pievienot Matrix-LED lukturus (no versijas SE jau rūpnīcas komplektā), aklās zonas asistentu, sistēmas, kas palīdz uzsākt braukšanu uz slidenas vai nenoturīgas ceļa virsmas, brīdina par transportlīdzekļiem un šķēršļiem, kas parādās aizmugurē un no sāniem, ja mašīna brauc atpakaļgaitā. 

Papildu tam var pasūtīt arī divu veidu audio sistēmas, elektriski darbināmu bagāžas nodalījuma vāku, kas paklausa žestiem, kā arī jau no F-Pace un XF Sportbrake zināmo Active Key. Piekabes āķi var izbīdīt, izmantojot skārienjutīgo ekrānu vai pogu bagāžniekā, bet grafiskie zīmējumi atvieglos savienošanu ar piekabi. Braucot atpakaļgaitā, vadītājs varēs izmantot piekabes asistentu, kā arī paļauties uz piekabes gaitas stabilizācijas sistēmu, pārvietojoties lielākā ātrumā.  

Krosovera bagāžas nodalījuma ietilpība ir 557 litri, ko nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes var palielināt līdz 1200 litriem. 

Motoru piedāvājumā trīs dīzeļi un divi benzīna agregāti, kas pārklāj jaudas diapazonu no 150 līdz 300 Zs. Visi ar divu litru tilpumu, četriem cilindriem un apgādāti ar turbīnu.

Tirdzniecībā E-Pace nonāks 2018.gada sākumā un maksās vismaz 34 500 eiro.

 
Visi komentāri
 
GB12 14.jūlijs 2017 14:30
0 0 Atbildēt

Nu, nekādas vairs individualitātes.

viencexperc 14.jūlijs 2017 15:09
0 0 Atbildēt

Ko gribēja ar to parādīt? Ka auto lidojot var apgriezties 270 grādus?

Vai nebūtu drošāk braukt ar auto, kurš tā nevar? Kurš negāžas.

Zemesgramata 14.jūlijs 2017 17:41
0 0 Atbildēt

Dizains-izcili pretīgs

DALJNOBOJS 14.jūlijs 2017 22:44
3 1 Atbildēt

Tīra matemātika un kaskadiera profesinalitāte, šo triku Terijs spētu izpildīt par ar opja AUDI 80.

Par Jaguāru, kartējais garlaicīgais krosovers bez individualitātes.

MY 15.jūlijs 2017 9:02
0 0 Atbildēt

FORDS-jap auto vairs nav ar savu es ,kā visi šodienas dzelži

Conqueror 15.jūlijs 2017 15:58
0 0 Atbildēt

labs auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti