Nīderlandes studentu auto no liniem un cukura (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.maijs 2018 11:36

Nīderlandes Eindhovenas Tehniskās universitātes studenti prezentējuši savu jaunāko projektu – gandrīz pilnībā pārstrādājamu automobili Noah, kas izgatavots no dabīgiem materiāliem.

Eindhovenas Tehniskās universitātes studentu galvenais uzdevums bija radīt automobili, kas ir videi draudzīgs un viegli pārstrādājams pēc sava darba mūža. Projekts ilgst vairākus gadus un Noah ir jau piektais prototips, kas ir vispilnīgākais un var pat piedzīvot sērijveida ražošanu.

Līdzīgi, kā 2017.gada modelim Lina, kas pārsvarā bija izgatavots no cukurbietēm un linsēklām, arī Noah pamatu, salonu un virsbūvi veido bioloģiskām komponentes – linšķiedras un cukurs. Vispirms tiek ņemta linšķiedra, ko pārvērš savdabīgos paklājos un ieklāj uz cukura bāzes veidotā biosintētiskajā materiālā. Materiāls apveltīts ar iekšējo šūnveida struktūru, kas ļauj to savstarpēji viegli un cieši savienot.

Divvietīgais automobilis ir tikai 350 kg smags, tādēļ tam pietiek ar 20 Zs elektromotoru un sešu akumulatoru komplektu, lai sasniegtu 100 km/h maksimālo ātrumu un 240 km tāldarbību. Akumulatoru komplekts ir viegli nomaināms, kolīdz pieejams cits vai no jauna uzlādēts.

Līdz gada vidum studenti plāno nokārtot visas formalitātes, kas saistītas ar pielaidi koplietošanas ceļiem. Vēlāk Noah varētu pat piedzīvot sērijveida ražošanu un izmantošanu ar Carsharing saistītos pakalpojumos.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 22.maijs 2018 10:53
1 2 Atbildēt

Kad cilvēks stāv lietū un steidzīgi meklē lietussargu, citi viņam saka - "ko, tu no cukura, ka lietu baidies?"

Kā šis cukura auto pārstrādāsies stāvot zem lietus, vai ziemā, sāļu iedarbībā?

PPļurkt 22.maijs 2018 13:24
1 0 Atbildēt

Bietes un cukuru šur tur savādāk izmanto

ananāss 22.maijs 2018 14:34
2 0 Atbildēt

Interesanti, kādēļ no liniem, nevis no kaņepju šķiedras...? Tak tomēr holande.... :-D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti