No 2020.gada visi Cadillac ar autopilotu 9

 

Cadillac Escala Concept Foto: Ilustratīvs attēls

iAuto | 8.jūnijs 2018 10:52

General Motors luksusa zīmols Cadillac paziņojis, ka sākot ar 2020.gadu visi kompānijas modeļi iegūs pusautomātisko autonomās braukšanas sistēmu Super Cruise, kas tagad pieejama vienīgi flagmanim CT6.

Super Cruise darbība balstās uz datiem, ko sistēma saņem no 360 grādu apkārtskata kamerām, lāzerskenēšanas iekārtas LiDAR, GPS navigācijas un kartogrāfijas servisa.

Elektronika kontrolē stūres iekārtas, akseleratora un bremžu sistēmas darbību, kad automobilis brauc pa automaģistrāli, savukārt vadītājam jāseko satiksmes situācijai un jābūt gatavam jebkurā brīdī pārņemt vadību savās rokās.

2023.gadā Cadillac uzsāks V2X (Vehicle-to-everything) tehnoloģijas izmantošanu, kas pirmoreiz tiks izmantota “jauna globālam tirgum paredzēta krosovera” konstrukcijā. Šāda sistēma skenē distanci vairāk nekā 300 m atstatumā, ļaujot uzturēt kontaktu ar citiem satiksmes dalībniekiem, ceļa infrastruktūru un citiem objektiem. Piemēram, vadītājs saņems informāciju par ceļazīmēm, luksofora signāliem, ceļa remontdarbiem, sastrēgumiem, plūsmas intensitāti un gājējiem.  

 
Visi komentāri
 
usaexperc 8.jūnijs 2018 11:07
3 4 Atbildēt

Nu bet protams! Kurš amerikānis tad pieļaus, ka kautkāds _orosa ieliktenis, imigrants Masks uzstāda rekordus ar autopilotu nosisto un dzīvi sadedzināto autovadītāju daudzumā???

atrabotka 8.jūnijs 2018 13:16
4 0 Atbildēt

Autopilots > PUSautomātiska autonomās braukšanas sistēma > "Super cruise" > uz beigās izrādās nekāds pilots, bet nedaudz advancētāka parasta kruīza kontrole. Vadītājam jāseko bla bla bla.. Gan jau atkal kādi cilvēki aizies bojā. Ielieciet rakstu, kad tiešām būs ĪSTS autopilots, kad vadītājs var ievadīt GPS savu galamērķi un aiziet gulēt - auto pats aizbrauc!

650 8.jūnijs 2018 13:46
0 1 Atbildēt

Galvenais ir nosaukt suuudu Zinātniskā vārdā.Ja būt reitings par dažādu zināatnisku terminu piedēvēšanu suuudam līdzīgiem procesiem, tad LV noteikti būtu saraksta Augšdaļā.Es gribēt redzēt, pēc kādiem parametriem te LV varētu noteikt vispār ceļa klājuma malu vai vidu, ja pat visparastākais jau gadus 10 pazīstamais līniju lasītājs ik pa brīdim uzrāda līnijas neesamību ;P

Ātrā butka 8.jūnijs 2018 16:49
1 0 Atbildēt

Perfekti pateikts.

viencexperc 8.jūnijs 2018 15:07
1 2 Atbildēt

Tiem kas nezin, tas ir cits autopilots, netāds kāteslai. GM strādā pie pilnīgā autopilota, bez stūres un pedāļiem. Pagaidām ptiekšā citiem un atšķirībā no uber, tiem vēl nebija avārijas. Bet ar teslunav ko salīdzināt.

ezis71 8.jūnijs 2018 18:58
1 0 Atbildēt

Es jau entos gadus piektdienas vakaros pārvietojos autopilotā,viss strādā perfekti,vienmēr esmu pamodies savā gūltā.

Mika 8.jūnijs 2018 20:00
17 0 Atbildēt

Nu tik varēs braukt apdzērušies.

Jā, bet tam vajag reālu autopilotu, nevis šito čuru mūli.

Un ta visi laidīs ka perd un dzers kā tādi lopi.

Druvis 8.jūnijs 2018 20:03
39 0 Atbildēt

Ritīgs alkanavtu pasākums, dzer un nebēdē par mājās tiksanu, man kas darbā katru vakaru ir tvanā tas būs kā reiz.

Tad jau tādam ērmam tiesības arī nevajaga, pasaki tikai ka esi kādreiz sēdējis pie stūres un bliez dzīvē.

Līgo 8.jūnijs 2018 23:36
0 1 Atbildēt

Kad Latvijas būs autopilotu?

Kad Latvijas teicams asfaltu seguma?

Kad Latvijas likvidēt dīzeli?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti