Subaru iznīcinās gandrīz 300 jaunu Ascent krosoveru 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.augusts 2018 7:09

Japānas autobūves kompānija Subaru paziņo, ka iznīcinās 293 jaunus Ascent krosoverus, kuriem atklāts nopietns defekts virsbūves metinājuma šuvēs.

Pārbaudēs atklājies, ka virsbūves centrālās statnes nav sametinātas, kas būtībā nozīmē to, ka automašīnu nedrīkst ekspluatēt un tā ir jāiznīcina.

Saskaņā ar Consumer Reports datiem no šīm automašīnām gan pārdotas vien deviņas, bet pārējās joprojām ir dīleru centros.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldei adresētajā paziņojumā Subaru apgalvo, ka visas automašīnas tiks pārbaudītas klātesot rūpnīcas pārstāvjiem. Ja tiks konstatēts metināšanas defekts, bojātās automašīnas aizstās ar jaunām, savukārt standartiem neatbilstošie automobiļi tiks pilnībā iznīcināti. Subaru tāpat apstiprinājis, ka Ascent pārdošana tiek apturēta līdz brīdim, kamēr inspekcija beigs darbu.

Subaru Ascent ir markas vēsturē lielākais krosovers. Automobilis tiek piedāvāts septiņu vai astoņu sēdvietu konfigurācijā, komplektā ar 2,4 litru 260 Zs (376 Nm) opozītmotoru.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 17.augusts 2018 12:59
3 5 Atbildēt

Ascenta tika ražota uz jaunās Subaru platformas, kā arī balstoties uz jauno konceptauto Subaru VIZIV ( attēlā)

Tāpēc īsti vietā ir teiciens - "pirmie kucēni ir jāslīcina"

gunbox 17.augusts 2018 13:35
4 1 Atbildēt

Koncepti vienmēr izskatās iekārojami, bet realitātē izlaiž tādu pašu mēslu, kā visi pēdējie.

650 17.augusts 2018 19:24
1 1 Atbildēt

Kopš nezkura xx-gada (kas vairs spēj atcerēties) pilnizmēra modelim viens 2,5 benzīns un otrs nīkulīgs 2l dīzelis.Pat zirgaspēju raksturojumi nemainās, tikai nospeķotā displeja diagonāles Garums..Baet citādi ok, katru gadu kāds "jauns" modelis.

usaexperc 17.augusts 2018 19:33
4 2 Atbildēt

Toties bāzē joprojām var dabūt nenočakarētu atmosfērisko 2.0 benzīnu, kas ir gandrīz mūžīgais dzinējs.

viencexperc 17.augusts 2018 22:13
1 5 Atbildēt

Pretrunās nonāci.

Pirms kāda laika kritizēji atmosfēriskos dzinējus, ka tie ir sūdi un arhaismi. Rakstīji, ka daudz labāki ir modernie,kuri piebāzti ar visādiem sūdiem. Tak tu tiec skaidrībā, kuri tad ir labāki?

Es visu laiku apdirsu mazlitrāžas turbo-adblū- dzinējus, rakstīju, ka 5.0 atmosfēriskais ir labāks par 1.2 litru ar 3 turbīnām , tu rakstīji, ka - "nē. Pirmais ir arhaisms un sūds. Bet otrais - super dzinējs, jo tas dod par 5 zs vairāk jaudas" *.

* konkrēti tāda diskusija nebija, bet kaut kas līdzīgs bija vairākas reizes.

usaexperc 18.augusts 2018 13:52
5 0 Atbildēt

Tu ar savu pārgudrību atkal ierāvi kulē. Ja tu kaut nedaudz zinātu Subaru motoru uzbūvi, tad saprastu kādēļ atmosfērisko dzinēju joprojām ražo un kādēļ tas ir labāks par Subaru turbo motoru.

usaexperc 17.augusts 2018 17:11
6 1 Atbildēt

Ko tur amerikāņiem uztraukties? Ar visu šo defektu viņš ir drošāks par visiem amerikāņu auto kopā.

viencexperc 17.augusts 2018 22:46
0 4 Atbildēt

Es tev piekritīšu par ASV auto sliktajiem kraš testa rezultātiem. Tikai reti auto var ielauzties augstās pozīcijās. Bet daudz ko izsaka ne tikai cipari uz papīra, bet arī citi faktori.

Lūk reāls crash tests:

četras zvaigznes, pret 5.

viencexperc 17.augusts 2018 22:55
0 4 Atbildēt

Tikai nevajag kviekt. Komentārā 22:46 es rakstīju: "Es tev piekritīšu par ASV auto sliktajiem kraš testa rezultātiem. "

Video es ieliku tāpat vien. Man patika. Interesanti aplūkot. Gribēju atrast kaut ko ar Dodge ram ( jo tam vissliktākie rezultāti no lielajiem pikapiem) pret kādu piecu zvaigžņu mazauto, bet neatradu.

A 18.augusts 2018 16:20
5 0 Atbildēt

Stulbais resnais, neglītasi muļķi, Tu laikam nesaproti, kā kraš testi darbojas.

Piemēram šis video, nu civiks deformējās vairāk nu un? Skaidrs, ka tā notiks, jo tas auto konstruktīvi ir savādāks, un daļu no tava sūda pikapmiskastes deformācijas uzņēma tieši civiks!! Lai gan abiem auto bija jāuzņem ši deformācija! Tur jau tā lieta, kā šādi pikaplūžņi arī ir viss bīstamākie, jo tie nedeformējas, ja Tev būtu nedaudz smadzēnu tajā neglītajā paurīti tad saprastu, ka jebkurš, var uztaisīt auto, kurš nedeformējas, bet ats nepasargās pasažierus labāk. Ta''del arī tiek taisītas speciālas konstrukcijas, kas absorbē triecienu. Ja tajā video, tam pikaplūznim prēti būtu otrs tāds pats, tad abi to lūžnu vadītāji gūtu lielaķas traumas, nekā civika vadītājs šajā video!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti