Tas nekas, ka nefinišēja - Dakāras rallija Lada Niva pārdos par 55 000 – 84 000 eiro (+ FOTO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.augusts 2018 19:39

Sotheby’s izsolē Londonā tiks piedāvāts apvidus auto Lada Niva, kas piedalījies 1979.gada Dakāras rallijreidā.

Automobilis saglabājies oriģinālajā izskatā un tehniskajā stāvoklī un tiks pārdots “tāds, kāds ir”. Tam ir plastikāta durvis un motora pārsegs, lielāka degvielas tvertne, pastiprināti bamperi, piekare un papildu gaismas. Zināms, ka 1979.gadā tā devās trasē ar 167 numuru, kā Fransuā Džinsona un viņa dēla ekipāža.  

No 170 rallijreida dalībniekiem finišēja vien 59, bet Džinsona ekipāža bija starp tiem, kas Dakāru nesasniedza. Toreiz grūtajā pārbaudījumā devās vairāki desmiti Ņivu un viena no tām mērķi sasniedza kā trešā.

Sotheby’s izsolē piedāvātā eksemplāra autentitāti apliecina sacīkstes hronika, preses ziņas un fotogrāfijas.

Automobilis līdz 2009.gadam atradās pie sava pirmā īpašnieka – Fransuā Džinsona, bet vēlāk to pārpirka tagadējais īpašnieks.

Izsoles rīkotāji cer, ka Dakāras rallija Ņiva tiks pārdota par 50-75 tūkstošiem mārciņu (55-84 tūkstoši eiro).

 
Visi komentāri
 
usaexperc 17.augusts 2018 19:45
2 3 Atbildēt

Vot par šito var točna teikt- gavno! Vismaz par tādu cenu. Par reizes 20 mazāku summu var izpirkt armijas Ņivu, ar kuru Dakāru izbrauksi turp un atpakaļ.

viencexperc 17.augusts 2018 20:06
7 2 Atbildēt

Ja ar to armijas variantu varētu izbraukt turp un atpakaļ, tad viņu nepārbūvētu.

Cik Dakaras rallijos esi piedalījies, ka dirs par to, kurš auto paredzēts sacīkstēm, kurš nē.

usaexperc 17.augusts 2018 20:11
2 0 Atbildēt

Tikai nesāc atkal par tehniskām lietām, tās tev nepadodās.

Ja tā paskaita, tad es varētu būt pārdesmit tūkstošus nobraucis pa dažādiem bezceļiem, no Latvijas līdz pat Magadānai. Ar visādiem monstriem, pat Vitjaz, ko mūsu lohi ilgi negribēja reģistrēt, kamēr pierādīju ka tā ir traktortehnika un pasūtīju nah.

viencexperc 17.augusts 2018 20:42
4 4 Atbildēt

Dakāra - tā ir nevis bezceļu sacīkste, kur vajag šķērsot purvu un grāvi, bet ātruma sacīkste, kura notiek pa bezceļu ( smiltīm). Viena lieta - to izbraukt, cita - to izdarīt ātrāk par citiem.

atrabotka 17.augusts 2018 22:05
2 2 Atbildēt

No kādas pažobeles tad to izvilka?

Bils 18.augusts 2018 7:12
2 0 Atbildēt

Gandrīz vai iAuto reklāma, pie aizmugurējās arkas

Hamuts 24.novembris 2020 18:18
0 0 Atbildēt

nu jau, pa 50k gan ir diezgan stulba cena. pasham auto ar nekas daudz nav dariits, ka tik piepacelts uz citaam atsperem, nomainitas vieglakas plastmasas durvis un ieliktas dugas. pat ne riteni mainiiti, ne motoram kkas dariits. tik cik vins ''piedalijies'' dakara uzreiz cena kosmosaa.

es savu 1k veertu opeli ari varu aizvest uz dakaru, nenofinisheet un pardot ssa par 10 pakam tikai tpc ka vot bijis dakara un padirsis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti