Junkers: ES ir gatava pretpasākumiem, ja ASV noteiks tarifus automašīnu importam 2

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 2.septembris 2018 8:40

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers piektdien brīdināja, ka Eiropas Savienība (ES) atbildēs ar saviem muitas tarifiem, ja ASV prezidents Donalds Tramps īstenos draudus attiecībā uz tarifu noteikšanu ārvalstu automobiļiem.

"Runājot par jauniem automašīnu muitas tarifiem, mēs ar Trampu vienojāmies par sava veida pamieru," intervijā Vācijas telekanālam ZDF pavēstīja Junkers.

Taču, ja ASV prezidents ignorēs šo vienošanos un noteiks tarifus automobiļu importam no ES, tad "mēs darīsim tāpat," norādīja Junkers.

Šādi komentāri izskan dienu pēc tam, kad Tramps šķietami noraidīja ES ierosinājumu atteikties no automobiļu muitas tarifiem, atjaunojot transatlantiskās tirdzniecības nesaskaņas.

ES tirdzniecības komisāre Sesilija Malmstrēma ceturtdien pavēstīja, ka bloks ir gatavs atcelt muitas tarifus automašīnu importam no ASV, ja Savienotās Valstis rīkotos tāpat.

Taču intervijā "Bloomberg News" Tramps ceturtdien sacīja, ka šis ierosinājums "nav pietiekami labs."

Tāpat viņš salīdzināja ES ar Ķīnu, kas arī iesaistījusies sīvā karā ar ASV. "Eiropas Savienība ir gandrīz tikpat slikta, cik Ķīna, tikai mazāka," izteicās Tramps.

Jau ziņots, ka jūlijā Baltajā namā notikušajā sanāksmē Tramps un Junkers pavēstīja, ka ASV un ES ir panākušas vienošanos par kopīgiem soļiem tirdzniecības strīda atrisināšanai.

Šī tikšanās palīdzēja apslāpēt tirdzniecības nesaskaņas, kas izvērtās pēc tam, kad ASV jūnijā noteica muitas tarifus metālu importam no ES.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 2.septembris 2018 9:52
4 0 Atbildēt

Būtu interesanti aplūkot kas būs, ja tarifi tiktu ieviesti?

Jo no ES uz ASV iet stipri mazāk auto, bet tie ir dārgāki - līderis ir mersedess, ar aptuveni 375 000 eksemplāru. Citiem eiropiešiem rādītāji ir vēl sliktāki. Renault ASV vispār netiek tirgots.

Bet uz Eiropu no ASV iet - 1 miljons fordu, 600 000 GM un 108 000 JEEP.

Tā kā fordus Eiropai ražo lielbritānijā, noteikumi uz tiem neattieksies ( lai gan tagad UK vairs nav ES), paliek GM un JEEP. Skaitliski daudz vairāk, bet cenas ziņā lētāk.

WONDERWHY 2.septembris 2018 17:19
2 0 Atbildēt

Junkers labāk būtu savus bēgļus audzinājis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti