Jaunais Porsche 911: vairāk jaudas, 8-pakāpju kārba un eksterjers ar 70.gadu dizaina elementiem (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 28.novembris 2018 11:42

Sensācija Losandželosā: Porsche 911 astotā paaudze ir klāt. Ar jauno 911 svinīgi iepazīstināja Losandželosas autoizstādes priekšvakarā. Tas turpina noteikt ekskluzīva sportiskuma standartus.

Nepārprotami atbilstīgs Porsche raksturīgam veidolam, daudz muskuļotāks izskats un salons ar 10,9 collu skārienekrāna monitoru — jaunais 911 ir nenovecojošs un moderns. Intelektiskie vadības un šasijas elementi, kā arī inovatīvās palīgsistēmas apvieno meistarīgo bezkompromisa dinamismu, ar ko ir slaveni klasiskie aizmugurmotora sporta automobiļi, ar digitālās pasaules prasībām.

Sešcilindru horizontālo motoru ar turbokompresoru jaunā paaudze ir vēl vairāk pilnveidota un vēl jaudīgāka nekā agrāk — modeļu S jauda ir 331 kW (450 ZS). Dzinēja efektivitāte ir palielināta ar uzlabotu iesmidzināšanas procesu un jaunu turbokompresoru un turbopūtes gaisa dzesēšanas sistēmas izkārtojumu. Jauda tiek pārnesta ar jaunizstrādāto astoņpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu. Papildu ieguvumi ietver jaunās palīgsistēmas, tostarp režīmu Porsche Wet, kas padara braukšanu pa slapju ceļu vēl drošāku, un nakts redzamības palīgsistēmu ar termiskās attēlveidošanas kameru, kā arī universālu savienojamību, kas turklāt tagad izmanto spieta intelektu. 911 funkcijas pilnīgo trīs ekskluzīvi digitālie piedāvājumi: lietotne „Porsche Road Trip” neparastiem ceļojumiem, personīgais palīgs „Porsche 360+” un tīmeklī izvietots izplūdes kalkulators „Porsche Impact”, lai neitralizētu automobiļa ogļskābās gāzes izplūdes ietekmi.

Modeļi Carrera S sākas no 450 ZS
911 Carrera S* un 911 Carrera 4S sešcilindru horizontālais motors ar turbokompresoru tagad nodrošina 331 kW (450 ZS) jaudu. Tas nozīmē 22 kW (30 ZS) pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. Abu 911 modeļu paātrinājuma laiks no nulles līdz 100 km/h nesasniedz pat četras sekundes: pakaļējās piedziņas kupejai ir vajadzīgas 3,7 sekundes un pilnpiedziņas 911 Carrera 4S — tikai 3,6 sekundes. Tādējādi abi automobiļi ir par 0,4 sekundēm ātrāki par attiecīgajiem iepriekšējiem modeļiem. Ar papildaprīkojuma pakotni Sport Chrono šo ieguvumu var palielināt vēl par 0,2 sekundēm. Maksimālais ātrums tagad ir 308 km/h (911 Carrera S) un 306 km/h pilnpiedziņas versijai. 911 Carrera S (NEDC atbilstīgais) degvielas patēriņš ir 8,9 l/100 km, savukārt 911 Carrera 4S šis rādītājs ir reģistrēts 9,0 l/100 km.

Skaidra projektēšanas valoda, nepārprotama identitāte
Ārējais veidols ir pilnīgi jauns un uzsver 911 sērijas 992 būtisko veiktspējas pieaugumu. Ievērojami platākas riteņu arkas pār 20 collu priekšējiem un 21 collas pakaļējiem riteņiem. Lai izceltu slaido vidusdaļu, tagad pakaļdaļa ir vienlīdz plata visiem modeļiem. Priekšdaļā virsbūve ir par 45 mm platāka. Vienā līmenī iebūvētie elektriski izbīdāmie durvju rokturi uzsver vienmērīgo un gludo sānu apveidu. Starp jaunajiem LED priekšējiem lukturiem pārsegs ar izteiksmīgu padziļinājumu atsauc atmiņā pirmo 911 paaudžu izskatu. Visu modeļu pakaļdaļā dominē ievērojami platākais pakaļējais spoilers ar maināmu stāvokli, kā arī elegantā vienlaidu gaismas josla. Izņemot priekšējo un pakaļējo sekciju, tagad visa virsbūve ir izgatavota no alumīnija.

Pilnīgi jauno salonu raksturo rādītāju paneļa ar iegremdētiem instrumentiem skaidrās un taisnās līnijas. To ir iedvesmojuši 70. gadu 911 modeļi. Līdzās Porsche tipiskajam centrālajam tahometram autovadītājam informāciju sniedz divi plāni, bezietvara, brīvas formas displeji. PCM centrālais ekrāns tagad ir 10,9 collas plats, un jaunās arhitektūras dēļ to var ātri lietot, nenovēršot uzmanību no ceļa. Zem tā atrodas kompakts slēdžu bloks ar piecām pogām, kas nodrošina tiešu piekļuvi svarīgām automobiļa funkcijām. Digitalizācijas ziņā 911 sper nākamo soli nākotnē ar pastāvīgu savienojamību, kā arī jaunām funkcijām un pakalpojumiem. PCM standarta funkcijas ietver uz spieta datiem balstītu tiešsaistes navigāciju, kā arī Porsche Connect Plus.

Jaunas palīgsistēmas palielina drošību un komfortu
Porsche pirmais pasaulē ir izstrādājis režīmu Wet, kas ir iekļauts standartaprīkojumā. Šī funkcija konstatē ūdeni uz ceļa, attiecīgi ieprogrammē vadības sistēmas un brīdina autovadītāju, kurš tad var iestatīt automobili īpašam uzsvaram uz drošību, tikai piespiežot pogu vai izmantojot režīmu pārslēgu uz stūres (Sport Chrono pakotne). Brīdināšanas un bremzēšanas palīgsistēma, kas arī ir iekļauta standartaprīkojumā, konstatē sadursmes risku ar kustīgiem objektiem un iedarbina avārijas bremzēšanu, ja nepieciešams. Pirmo reizi 911 papildaprīkojumā ir pieejama nakts redzamības palīgsistēma ar termiskās attēlveidošanas kameru. Adaptīvās kruīzkontroles papildaprīkojums ietver automātisku atstatuma kontroli, funkciju „stop-and-go”, pasažieru atgriezenisko aizsardzību un inovatīvu autonomo funkciju Emergency Assist.

911 Carrera S bāzes modeļa cena sākas no 100 400 eiro, un 911 Carrera 4S bāzes modeļa cena — no 107 000 eiro, neieskaitot PVN. Jaunos modeļus var pasūtīt jau tagad.

Lietotnes: „Road Trip”, „360+” un „Impact”
„Porsche Road Trip” atbalsta auto entuziastus īpašu ceļojumu plānošanā, rīkošanā un navigēšanā. Lietotnes pārraudzītie maršruti, ko tā piedāvā, ietver ekskluzīvus viesnīcu un restorānu ieteikumus, kā arī ievērojamas vietas un skatu laukumus attiecīgajā maršrutā.

„Porsche 360+” uzdevums ir ļaut klientam neatteikties no Porsche dzīvesveida pat tad, kad viņš nav automobilī. „Porsche 360+” kodols ir personīgais dzīvesveida palīgs, kas klientiem ir pieejams visu diennakti. Tas ir izstrādāts, lai atvieglotu ikdienu un sniegtu ekskluzīvu pieredzi.

„Porsche Impact” ir izplūdes kalkulators. Tas aprēķina finansiālās iemaksas, ko Porsche klienti var veikt, lai kompensētu sava automobiļa CO2 izplūdi. Viņi paši var izvēlēties starptautiski sertificētus klimata projektus, kuros ieguldīt. Pieejamie projekti atrodas visā pasaulē un pievēršas vēja, ūdens un saules enerģijai, kā arī mežu aizsardzībai.


* 911 Carrera S: kombinētais degvielas patēriņš 8,9 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 205 g/km;
911 Carrera 4S: kombinētais degvielas patēriņš 9,0 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 206 g/km.

Patēriņa un CO2 izplūdes vērtība ir noteikta saskaņā ar jauno Pasaules vienoto vieglo automobiļu testēšanas procedūru (WLTP). No tā izrietošās NEDC vērtības pagaidām ir jāturpina norādīt. Šīs vērtības nevar salīdzināt ar vērtībām, kas ir noteiktas saskaņā ar līdz šim izmantoto NEDC mērīšanas procedūru.

Sīkāka informācija par jaunu vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un oficiālo, specifisko CO2 izplūdi ir atrodama „Jaunu vieglo automobiļu degvielas patēriņa, CO2 izplūdes un enerģijas patēriņa vadlīnijās” (Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen), kas par brīvu ir pieejamas visās tirdzniecības vietās un no Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

 

 
Visi komentāri
 
ro 29.novembris 2018 9:37
0 4 Atbildēt

Salons izskatās konča! Ideāli mūsdienīgais ar klasisko saplūst.. tā teikt njeizpaganjen kā jaunam X5...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti