"Brexit" dēļ "Nissan" atsakās no "X-Trail" ražošanas Lielbritānijā 6

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 4.februāris 2019 10:17

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor" paziņojis, ka atceļ plānus par vieglā apvidus automobiļa "X-Trail" ražošanu rūpnīcā Anglijas ziemeļaustrumos, jo ir nobažījies par "Breksita" iespējamajām sekām.

"Lai arī mēs šo lēmumu esam pieņēmuši biznesa iemeslu dēļ, nepārtrauktā neskaidrība ap Lielbritānijas attiecībām ar Eiropas Savienību (ES) nepalīdz tādiem uzņēmumiem kā mums plānot nākotni," norāda "Nissan" vadītājs Eiropā Džanluka de Fiki.

Uzņēmums 2016.gadā paziņoja, ka plāno ražot "X-Trail" savā rūpnīcā Sanderlendā, taču tā vietā šis automobilis tagad tiks ražots "Nissan" globālajā ražošanas centrā Kjusju, Japānā.

Vienlaikus kompānija svētdien pavēstīja, ka plāni attiecībā uz citu modeļu, tostarp "Juke" un "Qashqai", ražošanu Sanderlendas rūpnīcā nav ietekmēti.

"Nissan" savā lielākajā Eiropas rūpnīcā Sanderlendā nodarbina gandrīz 7000 cilvēku.

 
Visi komentāri
 
Fag 4.februāris 2019 10:44
5 0 Atbildēt

Briti ar brexit ir iebraukuši maksimālā pakaļā. Viņi tur laikam dzer vēl vairāk kā krievijā. Pēc gadiem kad beigs lakt, tad varbūt sapratīs ko sastrādājuši. Autobūve jau tā viņiem ir tikpat iznīcināta. Apbrīnojams debīlisms.

GB12 4.februāris 2019 15:31
6 1 Atbildēt

Tur, izskatās, bija līdzīgi kā ar tipiskajiem latviešiem - protestēt pret dajebko un par dajebko. Tad nu bariņš panesās, īsti neapzinoties sekas un, kas galvenais, pat neiedomājoties, ka tāds bariņš beigās izrādīsies vairākumā... ja rīkotu atkārtotu nobalsošanu, rezultāti būtu pavisam savādāki.

msh 4.februāris 2019 18:38
2 1 Atbildēt

Jūs abi laikam kaut ko neesat sapratuši, bet nu tas ir saprotami, jo mums ziņas un informācija tiek barota no kreiso liberastu skatupunkta, lasīt - no to, kam izdevīgi ir lai apvienotā karaliste paliktu - un tā nu jūs tiem avotiem arī piebalsojat. Es piekrītu FAG par to iebraukšanu pakaļā, bet no cita viedokļa, nekā viņš to domāja - pakaļā ir tas, ka britiem jau ir pietiekami sačakarēta nacionālā pašapziņa, ka par izstāšanos nobalsoja tikai 52 procenti, un tas, ka viņiem pie varas nav spēcīgi politiķi, kas to izstāšanos spētu arī spēcīgi iznest cauri. Tā vietā tur tagad notiek liels ļembasts, gumijas stiepšana un tautas biedēšana ar visiem iespējamajiem veidiem - es tiešām nebrīnīšos ja pēc šīs divus gadus ilgās tautas psiholoģiskās apstrādes tur leiboristi tiešām neizbīdīs vēl vienu referendumu, lai saņemtu pareizo, remain, balsojumu - galu galā, atrodas takš iek ES - iekš ES tautām jābalso tā, kā vajag ES - ir tak precedenti bijuši.

Speciāli priekš tiem, kas nesaprot brexit jēgu, tur var ļoti smuki uzskatāmībai savilkt paralēles ar 1990. gada notikumiem latvijā, tik vien ka apvienotā karaliste ir liela un konkurētspējīga ekonomika - un jūs te šobrīd filosofējat "kādi tie latvieši ir muļķi, piedzērušies, grib izstāties no PSRS - lai tak maskava turpina savu diktātu un lai latvieši paliek par minoritāti savā zemē - ka tik plašās tēvzemes tirgus vaļā un fabrikas darbojas!". Nu kaut kā tā.

msh 4.februāris 2019 19:22
0 0 Atbildēt

Ā, un vēl, par to balsojumu - 52% par izstāšanos un 48% pret nobalsoja visa apvienotā karaliste kopumā - bet reģioni pārliecinoši nobalsoja pret izstāšanos, lasīt - angļi nobalsoja ar jūtami lielāku pārsvaru par izstāšanos, bet skoti, ziemeļīri un velsieši nobalsoja par palikšanu. Tādā ziņā ļoti ironiska ir skotu "nacionālistu" partijas nostāja - ja brexit notiks, uzrīkot vēl vienu skotu neatkarības referendumu lai paliktu ES - respektīvi, apvienotās karalistes neatkarības gadījumā viņi gribi sarīkot referendumu lai skotiju atkal padarītu pakļautu ES...

rudens68 6.februāris 2019 9:23
0 0 Atbildēt

Kas mums stāsta par to ,ka Breksitu "nejauši "sabalsoja ??

Delfi ,TVNET u t t .

TDIOTS 6.februāris 2019 15:05
0 0 Atbildēt

Honda jau kādu laiku EU tirgus autiņus ved no Japānas , tamdēļ jaunais Cirvis ir VAGu cenā un netika nopirkts .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti