Pazuduši 284 luksuss automobiļi 6

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 16.februāris 2019 8:03

Vienā no pasaules nabadzīgākajām valstīm – Papua -Jaungvinejā – pazuduši 284 luksuss automobiļi, kas tika izmantoti kā transports Āzijas – Klusā okeāna valstu samita laikā.

Vācu izdevums Autobild.de raksta, ka trīs mēnešus pēc pasākuma beigām atgriezti tikai 40 Maserati Quattroporte, bet vēl 284 mašīnas tiek meklētas.

Āzijas – Klusā okeānu valstu delegācijas Papua – Jaungvinejas galvaspilsētā Portmoresbijā tikās 2018.gada novembrī un pasākuma transporta vajadzību nodrošināšanai valdība iegādājās vairāk nekā trīs simtus dažādu marku luksuss spēkratus. Pēc pasākuma beigām automašīnas vajadzēja atgriezt atpakaļ valdībai, taču izrādījās, ka lielais vairums no tām ir pazudušas.

13.februārī policijas vadība izplatīja paziņojumu, kurā pieprasīja atdot valsts īpašumu, brīdinot, ka visi, kas pie tā tikuši nelikumīgā veidā, tiks apcietināti un saukti pie atbildības.

Policija veic izmeklēšanu, taču pazudušās automašīnas joprojām nav atrastas. Tiek uzskatīts, ka daudzas no tām atrodas privātās rokās.

Neskatoties uz to, ka Papua-Jaungvineja nav apdalīta ar dabas resursiem, tā ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm. Arī korupcija ir plaši izplatīta.

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 16.februāris 2019 10:09
0 0 Atbildēt

Tādi paši zīmuļi kā mūsu valdība, ja brauc ārvalstu delegācija tad mēģina izrādīties ar jaunākajiem meršiem un audi. Vsjo mums ar vajag Maserati.

imzz 16.februāris 2019 10:59
2 0 Atbildēt

Kāda drausmīga korupcija vajadzīga, lai valdība šādus auto vispār sapirktos. Kas ir interesanti, vai soctīklos arī šajā gadījumā tiek vainotas "kolonizācijas sekas".

?? 16.februāris 2019 12:58
0 0 Atbildēt

tie nav kanibālu pēcteči? - laikam šito vajadzēja prasīt Kanibaalam

Kanibaals 16.februāris 2019 15:03
0 0 Atbildēt

Ir ir savējie

Janeks90 16.februāris 2019 17:01
3 1 Atbildēt

Tā arī vajag, ja pērk luksus auto priekš dažām dienām

reņģēdājs 16.februāris 2019 17:24
6 0 Atbildēt

Kādi gan mēs esam vārguļi salīdzinot ar papuasiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti