5000 Zs jaudīgais Devel Sixteen izpārdots divus gadus uz priekšu (+ FOTO) 6

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 17.februāris 2019 6:45

5000 Zs jaudīgais arābu varenauto Devel Sixteen izpārdots divus gadus uz priekšu, neraugoties uz to, ka kompānijas vadība klientu atlases procesam velta sevišķi rūpīgu uzmanību.

Klientiem, kas vēlas iegūt vienu no pasaules ekskluzīvākajām automašīnām nāksies gaidīt vismaz divus gadus un cerēt uz kompānijas vadības labvēlību, kas netiek garantēta pat tad, ja prasītos 1,6 miljonus dolāru, klients var nolikt uz galda kaut tūlīt. Tas saistīts ne tikai ar automašīnas īpašo statusu, bet arī ar lielo atbildību, ko topošajam īpašniekam uzliek tās neparasti lielā jauda.

Devel Motors vadītājs Madžids Al-Atars žēlojas, ka Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir kompānijas mājvieta, grūti ar kaut ko izcelties, tā kā dažādu marku super un hiperauto šeit sastopami “vai uz katra soļa”. Kompānijai tomēr izdevies uzbūvēt automobili ar 12,3 litru V16 dragstera motoru un pat saņemt pielaidi koplietošanas ceļiem, lai arī ne vienmēr viss gājis gludi. Pērnā gada rudenī mediji vēstīja, ka Devel Sixteen projekts uz laiku apturēts – no komandas izstājies tās galvenais tehniskais partneris - Manufattura Automobili Torino (MAT), kompānija nevar pabeigt darbu pie motora dzesēšanas sistēmas, kā arī pagaidām neatrod risinājumu tam, kā noturēt automobili uz ceļa ātrumā, kas pārsniedz 480 km/h.

Devel Sixteen iebūvēts Steve Morris Engines 12,3 cilindru motors, kas attīsta 5007 zirgspēku jaudu un 4771 Nm griezes momentu. 100 km/h kupeja sasniedz 1,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 515 km/h.

 
Visi komentāri
 
msh 17.februāris 2019 15:08
1 1 Atbildēt

Šitas "arābu" brīnums ir vēl mazāk arābisks nekā Ford GT amerikānisks. Nepārsteidzoši, protams.

AAE 17.februāris 2019 15:49
0 0 Atbildēt

arābi, kā tu saproti, nodrošina naudas līdzekļus un noieta tirgu

viencexperc 18.februāris 2019 13:53
1 2 Atbildēt

Nu tu zābaks.

Domā VW automašīnās ir tikai vācu tehnoloģijas?

Tas ir normals process, kad izmanto citu valstu mezglus. Tikai pret AAE nav sankciju, tāpēc viņiem ir iespējas uzražot ko labu. Bet vien liela valsts mums Austrumos, var uzbūvēt lētus pakaļdarinājumus, kuri nav vajadzīgi pat pašiem iedzīvotājiem.

msh 18.februāris 2019 18:40
2 0 Atbildēt

Nu paga paga, čabulīt. Neiet jau runa par to, kam pieder patents, bet kas ražo dzelžus. Jā, fofāgenus saliek no mezgliem kas ražoti uz fofāgena pasūtījuma, neskaitot dažus atsevišķus "no plaukta" mezglus - man tikmēr patika kā klarksons uzskaitīja iekš "the good, the bad, the ugly" kur kas no ford GT ir ražots - man liekas ka amerikāņi ražoja tikai virsbūvi un zilo bļembu...

Chankaishi 18.februāris 2019 8:50
0 1 Atbildēt

Baigais leetucis! Tikko tak bija zinja, ka Porshes mazdeelam uztaisiits autinjsh par 16milj. - ko ta nu araabi taa!

Andris 24.februāris 2019 6:52
0 0 Atbildēt

Pie dirsas viss, bet, ja man būtu tāds vāģis, tad es jēkabpilī būtu pirmais čalis, un bābas rindām stāvētu.☺

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti