Jaunā Mazda3 iegūst augstāko 2019. gada “Red Dot Award” apbalvojumu (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 5.aprīlis 2019 11:32

Ikgadējais dizaina konkurss inovatīvo “Kodo” dizainu godina kā “labāko no labākajiem”

Jaunā Mazda3 2019. gada “Red Dot” produktu dizaina konkursā iegūst “Red Dot: Best of the Best” balvu.

Konkursa augstākais apbalvojums tiek piešķirts produktiem, kuru dizains tiek uzskatīts par patiesi revolucionāru un vizionāru. Kompaktā jaunās paaudzes automašīna pievienojas augošajam apbalvoto Mazda modeļu sarakstam, kas radīti pēc “Kodo: Kustības dvēsele” filozofijas.

Izpaužot japāņu estētiku vienā, vienkāršā formā, jaunās Mazda3 dizaineri ir atteikušies no raksturīgajām līnijām, lai virsbūves paneļi atspoguļotu apkārtni. “Mazāk ir vairāk” princips tiek piemērots visā automašīnā. Piemēram, tādi komponenti kā priekšējie un aizmugurējie lukturi iezīmē tīru stilu bez liekiem elementiem.

“Skaistums caur atteikšanos ir galvenais Mazda3 dizaina princips”, skaidro Jasutake Tsučida (Yasutake Tsuchida), jaunā modeļa galvenais dizainers.Bet tas ir kas vairāk kā vienkārši minimālisms. Lai radītu tik tīru dizainu, ir jāiegulda lielas pūles un jāpilnveidojas caur izmēģinājumiem un neveiksmēm. Mēs ticam, ka kaut ko tādu var paveikt tikai mūsu māla modelētāju ekspertu rokas.

Automašīnas veiktspēja atspoguļo šo prāta stāvokli. Konstruēta, cilvēku novietojot centrā, ar mērķi vairot vadīšanas prieku, jaunā Mazda3 paātrinājuma, pagriezienu vai bremzēšanas laikā rada pilnībā dabisku sajūtu. Kabīne ir izkārtota perfektā simetrijā ar vadītāju. Piemēram, jaunie sēdekļi notur iegurni vertikālā stāvoklī, kas ķermeņa augšdaļai ļauj kustēties dabiski un tā palīdz mazināt nogurumu. Tāpat jaunā Mazda3 būs pirmais modelis, kas tiks piedāvāts ar “Skyactiv-X” dzinēju - Mazda revolucionāro benzīna dzinēju, kas darbojas ar dīzeļdzinēja efektivitāti.

Starptautiska žūrija “Best of the Best” apbalvojumam bija izvēlējusies mazāk nekā 100 produktu no vairāk nekā 5500 pieteikumiem, kas saņemti no 55 valstīm. Izvēles kritēriji ir tādi kā inovācija, funkcionalitāte, ergonomika un ilgmūžība. Mazda un pārējie uzvarētāji savus apbalvojumus saņems 8. jūlijā “Red Dot Award” ceremonijā Esenes Alto teātrī. Pēc tam Mazda3 pievienosies “Design on Stage” izstādei “Red Dot” dizaina muzejā Esenē, kurā būs apskatāmi visi apbalvojumus ieguvušie produkti, kā arī tā tiks iekļauta “Red Dot” gadagrāmatā, tīmekļa vietnē un dizaina lietotnē.

Iegūt “Red Dot: Best of the Best” apbalvojumu ir ļoti īpašs pagodinājums, jo tikai ļoti neliela daļa no pieteikumiem iegūst šo izcilo novērtējumu, saka Dr. Pēters Zeks (Peter Zec), “Red Dot” izveidotājs un izpilddirektors. Tā ir pelnīta atzinība brīnišķīgam dizaina sasniegumam un pierādījums tam, ka godalgotie uzņēmumi ir vieni no labākajiem dizainā.

Šī ir septītā Mazda “Kodo” modeļiem piešķirtā “Red Dot” balva, kas seko pēc MX-5 RF 2017. gadā, MX-5 Soft Top, CX-3 un Mazda2 (visi 2015. gadā), iepriekšējās paaudzes Mazda3 (2014. gadā) un Mazda6 (2013. gadā).

Aizsākts 1955. gadā, “Red Dot” ir viens no pasaulē lielākajiem dizaina konkursiem. Produktu dizaina uzvarētāji, kas šogad izvēlēti 48 kategorijās, ieskaitot automašīnas un motociklus, ir ieguvuši tiesības izmantot “Red Dot” simbolu – starptautisku izcilības zīmi.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 5.aprīlis 2019 12:53
0 0 Atbildēt

Dizains jau gards

murx 5.aprīlis 2019 14:30
7 0 Atbildēt

Ar šādu dizainu redzēs mazāk rūsas?

LMT 6.aprīlis 2019 17:59
1 1 Atbildēt

Tu arī esi eksperts, brāl! + no manis.

AnsisR 5.aprīlis 2019 16:54
2 0 Atbildēt

Vismaz arkas taisnas, metinātājam būs vieglāk salabot.

msh 5.aprīlis 2019 17:55
2 0 Atbildēt

Zato sāni izlocīti; krāsotājiem būs problemātiski pareizi nošpahtelēt...

ak 8.aprīlis 2019 13:01
1 0 Atbildēt

Best of the best of the best of the..... maza , smuka, jauna, skaļa un dārga grabaža ... sorry. Visi tagad pirks šo te, bet citus nesmukos kompaktniekus nepirks, vai tā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti