Toyota pastāsta par sporta auto GT86/Subaru BRZ jauno paaudzi 6

 

Toyota GT86 Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.aprīlis 2019 15:06

Toyota GT86 un Subaru BRZ savā jaunajā paaudzē iegūs spēcīgākus motorus un pārcelsies uz Toyota TNGA platformu.

Abi tehniskie dvīņi – Toyota GT86 un Subaru BRZ, 2021.gadā sagaidīs paaudžu maiņu un visai būtiskas pārmaiņas. Abi modeļi atvadīsies no Subaru platformas un pāries uz TNGA arhitektūru (Toyota New Global Architecture). Šāds lēmums pieņemts tādēļ, ka Subaru jaunā platforma paredzēta vien pilnpiedziņas modeļiem, kamēr Toyota TNGA ir krietni universālāks risinājums, kas abiem sporta auto ļaus saglabāt priekšā iebūvēto motoru un aizmugures riteņu piedziņu.

Abi japāņu sporta auto iegūs vieglāku konstrukciju un spēcīgāku motoru, pašlaik izmantotā 200 Zs divlitru boksermotora vietā saņemot 2,4 litru četrcilindru boksermotoru. Šāds motors ar turbīnu jau tiek izmantots Subaru Ascent, kur tas attīsta 260 Zs. Ražotājiem tuvi avoti vēsta, ka GT86 un BRZ tiks komplektēti ar šī agregāta atmosfērisko versiju.

Toyota GT86 und Subaru BRZ ienāca abu kompāniju piedāvājumā 2012.gadā. Abi tiek eksportēti arī uz Eiropu, kur, piemēram, Vācijas tirgū maksā attiecīgi 29 990 un 33 480 eiro. Lielus panākumus gan nevienam no Tālo Austrumu pārstāvjiem nav izdevies gūt – 2018.gadā Toyota dīleriem Vācijā izdevās pārdot 290 GT86 eksemplāru, kamēr Subaru – vien 111 BRZ.

 

Subaru BRZ

 
Visi komentāri
 
viencexperc 26.aprīlis 2019 21:18
3 3 Atbildēt

izskatās gan tā prasti. Parastajiem sūdiem jau dizainu izspiež maksimums pretīgu, bet šim, it kā sava veida flagmanis - kaut kāds prasts. Riteņi arī kaut kādi lēti.

Man liekas, ka kaut kā pietrūkst...

Žetons no manis Toyotai tik un tā. Man patīk, kad kompānijas neražo klonus.. kā to dara eiropieši.

ex 27.aprīlis 2019 7:48
2 1 Atbildēt

nu gan esi visu salaidis dēlī - jau pēc skata vien var pateikt, ka toyota/subaru sporta auto ir kloni, kur nu vēl tehniskā ziņā - ja, protams, lasīji rakstu. un par toyota flagmani šo gt86 arī nevar saukt - tad jau drīzāk supra, kas atkal ir klons, tikai šoreiz ar bmw.

viencexperc 27.aprīlis 2019 9:28
1 3 Atbildēt

ja tu supru gribi salīdzināt ar BMW, tad raksti tuvāk taisnībai - nevis klons, bet gan - ar BMW dzinējiem. Bet vēl precīzāk - Supru beidza razot 2002,gadā. Bet 2007,gadā toyota demonstrēja jaunu konceptu, kuru nekādi nenosauca. 2010. tika galīgi nolemts atgriezt nosaukumu - supra.

2019 gadā supra atgriežas NASCAR. Tā, ka, ja supru kaut kā salīdzināt ar BMW, tad supra ir autosportā, bet BMW - nav.

msh 27.aprīlis 2019 23:32
0 0 Atbildēt

Kas tas par sviestu - "platforma paredzēta vien pilnpiedziņas modeļiem" - varētu padomāt ka kaut kas liedz uzlikt kārbu kas piedzen tikai pakaļas tiltu... Drīzāk platforma jāmaina, jo subāra platforma pieļauj motorus, kas ir 2, max 3 cilindrus gari, par ko liek domāt fakts ka toyota 86 izmanto to pašu subāra motoru...

?? 28.aprīlis 2019 7:46
0 0 Atbildēt

Esi redzējis kādu ne-pilnpiedziņas subāru? - padomā vēlreiz, kādēļ aizmugures piedziņas BRZ bija vajadzīga sadarbība ar Toyota

msh 29.aprīlis 2019 18:55
1 0 Atbildēt

Nu un kas tad ir? Esi redzējis kādu pakaļas piedziņas audī? Diez vai - bet nopērc kādu kvatru, torsenam noslīpē uz priekšas diferi aizejošās šlices un sametini uz aizmuguri aizejošos satelītus, un tev būs audī ar pakaļas bezpiedziņu, un bez jebkādas sadarbības ar BMW... Subāram sadarbība ar toyotu bija vajadzīga lai samazinātu izmaksas, un toyotai bija interese tajā projektā - uztaisīt divriteni pats subārs mierīgi spētu, un lai saregulētu piekari, var piesaistīt kādu lotusu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti