Sacīkšu piloti bez darba? – bezpilota elektroauto sacīkšu seriāls startē 2021.gadā (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 3.maijs 2019 5:34

Šopavasar startēs sacīkšu sērija Roborace, kas paredzēta elektriskās piedziņas bolīdiem DevBot 2.0 bez vadītāja. Šogad seriāls tiks aizvadīts testa režīmā, bet no 2021.gada – jau kā pilnvērtīgs autosporta pasākums.

Roborace organizatori atklāj, ka šogad sacensības notiks tādu valstu trasēs kā Spānija, Itālija, Lielbritānija, Ungārija un ASV. DevBot 2.0 sacentīsies savā starpā, bet dažos etapos – kopā ar elektriskajām Formula E mašīnām.

Visi dalībnieki saņems tehniski identiskas mašīnas, bet komandas varēs mainīt programmatūru un izmainīt bolīdu uzvedību trasē,  pārveidojot tehniskos algoritmos elektronisko komponenšu sastāvdaļās.

Plānots, ka DevBot 2.0 iegūs četrus elektromotorus ar kopējo jaudu 1300 Zs, kas 100 km/h ļaus sasniegt aptuveni trīs sekundēs.

Roborace nolikums paredz, ka sacīkšu pirmajā pusē pie stūres sēdēs sportists, bet otrā daļā bolīdi pa trasi trauksies vieni paši.  

 
Visi komentāri
 
Pilots 3.maijs 2019 7:53
2 1 Atbildēt

Drīz būs arī konkurss Miss un Misis Gumijas sieviete.

3.maijs 2019 8:25
0 0 Atbildēt

un pat tas būs interesantāk nekā šadas sac;ikstes

viencexperc 3.maijs 2019 9:51
1 4 Atbildēt

Esi atpalicis. Tagad ir silikona.

Iauto izdzēsa vienu bildi ārā ( nezinu kāpēc).

Tāpēc ielikšu piedienīgāku bildi. Lūk japānis vienu tādu silikona sievieti apprecējis un svin jauno gadu.

Savi plusi tām sievietēm arī ir.

viencexperc 3.maijs 2019 9:51
1 4 Atbildēt

WALA 3.maijs 2019 9:51
0 0 Atbildēt

Visu laiku tiek veiktas izmaiņas sacīkstēs lai tās kļūtu skatāmākas, lai notiktu cīņa trasē utml. Es saprotu ka ir jātestēt bezpilotu verķi, bet tikai nevajag brīnīties ja kādā brīdī visiem apniks lūrēt uz auto kas kolonniņā vienmērīgi brauks pa ideālajām trajektorijām. Tad lai panāktu kaut kādu intesantumu būs uz trases jāsāk laistīt vietām eļļa, vietām ūdens vietām jāliek pārvietojamie stabi, un šur tur jāpaber naglas zem riteņiem.

Bet galu beigās šīs sacīkstes būs vairs intersantas tikai robotiem, jo nu man likto dīvaini ar čomiem pie alus spriest par to - jopcik cik precīzu trajektoriju dampis paņēma - nu līdz milimetru tūkstošdaļām …

no rīta 3.maijs 2019 10:27
2 0 Atbildēt

Tas tev un man liekas jocīgi, bet jaunā paaudze domā savādāk - vai kaut ko esi dzirdējis par e-sportu? - nesen pa radio jaunieši stāstīja, ka pasaulē tam seko simtiem miljonu, tur ir savas sacensības, līgas, "sportisti", kas pelna miljonus utt. Man pietika, ka čalis pastāstīja, kā trenējas spridzināt granātas - klikšķinot ar peli jātrāpa vienu pikseli lielā punktiņā uz ekrāna un tā vismaz stundu, jo tikai tad esot rezultāts...

viencexperc 3.maijs 2019 11:26
0 3 Atbildēt

wala raksta par autonomajām sacīkstēm, kur brauc roboti. Bet tu - par e sportu.

Tās ir divas dažādas lietas.

no rīta 3.maijs 2019 13:02
2 0 Atbildēt

es tev stāstu par to, kā mainās pasaule nevis par to, kā atšķiras esports no robotu sacensībām - tas, kas interesē tev, mūsdienu jaunatnei ir pie kājas un viņiem vienalga, ka tev nepatīk elektriski braucošas bezpilota kapsulas. nākamās paaudzes tādus benzīna un dīzeļa auto varbūt pat nezinās jeb uztvers kā baigo eksotiku

viencexperc 3.maijs 2019 11:32
2 4 Atbildēt

Nu nē. Ne gluži. Tieši otrādi - paveras daudz jaunas iespējas, ko agrāk nevarēja darīt, jo tas bija pārāk bīstami cilvēkam.

Tagad taisa arī Demolition Derby, bet tajos ir mazi ātrumi, maz iespēju.

Autonomajās sacīkstēs pavērtos daudz lielāku iespēju - citi ātrumi, izmantošana dažādu palīglīdzekļu ( ieroču, tarāni, liesmu metēji)

Uggga 3.maijs 2019 12:41
4 0 Atbildēt

Tās būs nevis autosporta sacensības, bet gan programmētāju mači.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti