Vācijas policija aptur 100 luksuss sporta auto; papildināts 5.05 (+ VIDEO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.maijs 2019 15:42

Vācijas ceļu policija uz automaģistrāles A20 pie Veimāras apturējusi vairāk nekā 100 luksuss sporta auto. Ir aizdomas, ka automašīnas piedalījušās nelegālās ātrumsacīkstēs. Papildināts ar jaunu video.

Ferrari 488, Lamborghini Diablo, Audi R8: vairāk nekā 100 augstas veiktspējas automašīnu 2.maijā ar ātrumu līdz 250 km/h traukušās pa A20 automaģistrāli, vēsta vācu izdevums Autobild. Policijai radušās aizdomas, ka tiek rīkotas nelegālas ātrumsacensības, tādēļ no kopējās satiksmes izolēti 107 spēkrati.

Lai gan uz A20 lielāko daļu maksimālā ātruma ierobežojums neattiecas, policija saņēmusi satrauktus zvanus no citiem autovadītājiem, kas bija nobažījušies par lielo skaitu ātri braucošo automobiļu.

Policija noskaidrojusi, ka lielākā daļa jaudīgo automašīnu ieradušās no Norvēģijas. Uz to sāniem bija redzamas uzlīmes Eurorally, bet internetā pieejamā informācija liecina, ka tas ir pasākums, ko organizatori dēvē par “Piedzīvojumu autoentuziastiem”.

Vācu policijai gan radās aizdomas, ka tās ir nelegālas ātrumsacīkstes, kas var apdraudēt pārējo autobraucēju drošību, tādēļ brauciens tika apturēts un dalībniekiem savi spēkrati bija jānovieto atpūtas zonu stāvlaukumos. Dalībnieki tik stingri brīdināti un viņiem bija jāgarantē, ka nekas tamlīdzīgs turpmāk nenotiks. Lai kontrolētu situāciju, tika piesaistītas papildu policijas patruļas un divi helikopteri, bet dalībnieki savu braucienu drīkstēs turpināt tikai šodien (3.maijs) pēcpusdienā.

Zināms, ka Eurorally startēja 1.maijā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo, bet finišs bija paredzēts 5.maijā Prāgā. Dalības maksa – līdz pat 800 katram dalībniekam.

 
Visi komentāri
 
650 3.maijs 2019 16:04
0 6 Atbildēt

Visiem tiem neliešiem uzsķērst motorus un iešūt Takajata čipus līdz baudāmajiem 140km/h.

? 3.maijs 2019 18:51
0 0 Atbildēt

ta gumball vairs nerullē?

He 5.maijs 2019 9:52
0 0 Atbildēt

Šitas lētāks un vieglāk iekļūt

iciks 4.maijs 2019 20:53
2 1 Atbildēt

Varbūt rakstā nav viss pateikts, bet neredzu īsti iemeslu kādu aizturēt. Ja reiz tur uz tā bāņa nav ātruma ierobežojuma, kā arī nekāda vienlaicīga niknu auto skaita ierobežojuma...

Saprotams, nekas nevar liegt policijai pievaktēt šo ļaužu bariņu, bet tā vienkārši aizturēt, jo "ir aizdomas, ka jūs varētu darīt sliktas lietas"- tas šķiet savdabīgi.

Redzi 5.maijs 2019 8:10
0 0 Atbildēt

Vācijā nesen stājās spēkā likums, kas aizliedz sacensties ātrumā vienam ar otru - ir bijuši gadījumi, kad tas beidzas traģiski, tādēļ tagad policija ārkārtīgi rūpīgi seko tamn, lai nekas tamlīdzīgs nenotiktu un nav svarīgi, vai pilsētā vai uz bāņa, kur nav ātruma ierobežojuma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti