Baraka Obamas džipu pārdos izsolē 10

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 25.jūnijs 2019 5:00

26.jūnijā ASV notiks izsole, kurā kādam no interesentiem būs iespēja iegādāties Baraka Obamas Jeep Grand Cherokee – pirmo jauno automobili, ko varējusi sev atļauties kādreizējā ASV augstākā amatpersona.

2000.gadā ražotais Jeep Grand Cherokee ir noskrējis 134 404 jūdzes (216 302 km) un tā cena varētu būt aptuveni 50 000 dolāru.

Pēc dažu gadu lietošanas Obama pārdeva savu džipu, kas no lietoto automobiļu pārdotavas nonāca kādas Čikāgas iedzīvotājas īpašumā. Sieviete saglabāja visus dokumentus, kas apliecināja, ka pirms tam tas piederējis Obamam un kad viņš 2010.gadā tika ievēlēts par ASV prezidentu, automobilim tika pārdots kādam kolekcionāram par 26 437 dolāriem.

Deviņus gadus vēlāk automašīna atkal nonāk pārdošanā, kopā ar dažām lietām, kas atradās cimdu nodalījumā. To skaitā ir zīmīte no Ilinoisas policijas priekšnieka Džona Millera, kurā viņš lūdz tikties un apspriest likumprojektu par melnās rases diskrimināciju, kā arī Obamas piezīmes uz pusdienu čeka, vizītkartes un parkošanās apmaksas taloniem.

2010.gadā tiekoties ar Detroitas Chrysler rūpnīcas (arī Obamas džips nāk no turienes) strādniekiem, Obama atklājis, ka joprojām atceras, kā devies uz dīleru centru un izbraucis no tā ar pilnīgi jaunu Grand Cherokee: atmiņā palikusi jaunā automobiļa smarža un milzīgs elektronikas daudzums – pirms tam viņam piederējis auto, kuram pat logi bija jāatver manuāli.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 25.jūnijs 2019 8:05
3 4 Atbildēt

Vajag pārdot izsolē. Komunisti varēs mēģināt nopirkt, ja pietiks nauda.

nez vai 25.jūnijs 2019 8:07
1 1 Atbildēt

švaks ieguldījums - cena gadu gaitā augusi maz

Raimis 25.jūnijs 2019 9:49
3 2 Atbildēt

Kuram/ai tā nožēlojamā miskaste vajadzīga?

Ja nu kādam fanātam, kurs čurās karstu tikai tādēl, lai pasēdētu tajā pašā krēslā kurā kādreiz Obama bezdējis.

taaneko 25.jūnijs 2019 11:11
7 3 Atbildēt

Un kādu miskasti nopirktu tu? Gan jau ikdienā pārvietojies ar Vācijā ražotu kurpju kasti?

Raimis 25.jūnijs 2019 22:34
3 1 Atbildēt

Nē, es nebraucu ar vācu auto, bet nu būsism reāli. Tas šrots kurš tur augstāk redzams ir novecojis tolmeta izstrādājums, jau nākošais jēpis (2005-2010) ir kaut kāds novecojis krāms - zinu, jo pats esmu braucis.

Tad nu šo otrās paaudzes jēpi parasti izvēlas cilvēki, kuri vai nu dzīvo dziļos pāķos bez naudas, vai arī dzīvo pilsēta un viņiem arī nav naudas, bet ir mazvērtības kompleksi.

Un šiet kāds vēlas 50k par sūdu kurš maksā labi ja 2k?

taaneko 25.jūnijs 2019 23:17
0 0 Atbildēt

Redzi, šī auto materiālietilpība spēs uzturēt šo auto dzīvotspējīgu vēl ilgi pēc tam, kad daudz modernāki un jaunāki auto būs sadalījušies reizinātājos. Cik novecojis ir novecojis, ja tas lieliski spēj tikt galā ar to funkciju, kurai tas tieši ir paredzēts, bet tajā nav lētu plastmasas spīguļu, gaismiņu un ekrāniņu?

Raimis 26.jūnijs 2019 21:02
2 0 Atbildēt

Kāda nozīme tam cik ilgi viņš spēs noturēties nesarūsējis? Tas nemaina lieas būtību, proti to, ka šis auto ir novecojies tolmeta izstrādājums.

Un kā jau iepriekš minēju tad ar šiem auto pārsvarā pārvietojas cilvēki kuriem nav naudas, jo ja būtu, tad nopirktu jauno jēpi.

Tu taču arī pašlaik nebraukātu ar šo veco auto, bet iegādātos jaunu.

Un vispār es šo visu aizsāku tikai tādēļ, ka nu ir slimi prasīt par kaut kādu lūzni 50k tikai tādēl, ka tur obama ir bezdējis. Protams tāds pats slimnieks droši vien atradīsies un nopirks to auto.

Un ar to "novecojumu" arī kļūdies, tad tik pat labi vari braukt kaut ar žiguli, tas taču arī pilda savu uzdevumu (ja nesalūzt)

viencexperc 26.jūnijs 2019 1:02
4 3 Atbildēt

Un tu, droši vien, piedāvātu nopirkt šī vecā lūžņa vietā jaunu Nissan juke... Un par to jauno sūdu vēl pārmaksāt trīs reizes vairāk.

Bet konkrēti šī lūžņa vērtība ir tā, ka tur pirdis sarkano, zilo, zaļo un citu varavīksnaino mīlis.

Ja kāds atradīs Šakiras trusārdus, tad tie arī maksās ne humpalu stringu cenā.

Ne īpaši tu gudrs...

Bradypus 26.jūnijs 2019 9:24
3 0 Atbildēt

Nākošais ir novecojis krāms jau pēc definīcijas. Tieši tādēļ arī cilvēki brauc ar šo otro paaudzi. Un būsi pārsteigts - labi saglabājies eksemplārs mobile.de maksā ap 10000 EUR. Latvijā labākajiem eksemplāriem cenas ap 7000 turas, bet kā jau pie mums - labus praktiski dabūt nevar. Par tevis minētajiem 2k tiešām var dabūt tikai šrota cienīgus eksemplārus rezerves daļām.

mobile.de/24LBSK

Protams, 50k tikai tādēļ, ka ar to ir braucis Obama, ir slimi.

Latvietis 26.jūnijs 2019 22:25
1 1 Atbildēt

Dīzelis, pieveriet savus kvēpafiltrus ciet, savādāk sāk smirdēt gaiss

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti