Igaunija gatavojas atjaunot subsīdiju elektromobiļu pircējiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.jūlijs 2019 8:09

Igaunijas Vides ministrija gatavo projektu, kas paredz atkal piedāvāt 5000 eiro kompensāciju par Igaunijā iegādātu automašīnu ar elektrisko dzinēju.

Subsīdija būs pieejama gan fiziskām, gan juridiskām personām, ceturtdien paziņoja vides ministrs Renē Koks.

Premjerministrs Jiri Ratass uzsvēra, ka šāda pasākuma mērķis ir palīdzēt Igaunijai sasniegt noteiktos mērķus gāzu izmešu samazinājumam.

Tāda pati subsīdija Igaunijā jau bija pieejama no 2011.gada līdz 2014.gada vasarai. Kopumā kompensācijās elektromobiļu pircējiem tika izmaksāti 10,8 miljoni eiro.

Igaunija līdz 2030.gadam cenšas par 70% samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešus salīdzinājumā ar 1990.gada līmeni. 2017.gadā izmešu apmērs sasniedza 19 miljonus tonnu, bet līdz 2030.gadam tas jāsamazina līdz 12 miljoniem tonnu.

70% izmešu rada enerģētikas un rūpniecības uzņēmumi, 15% - transports un 15% saistīti ar lauksaimniecību.

 
Visi komentāri
 
gunbox 26.jūlijs 2019 10:00
2 1 Atbildēt

O, dīleri atkal varēs uzcenot par 5tk.

wons 26.jūlijs 2019 11:11
0 0 Atbildēt

šoreiz subsīdiju karš ar Igauniju Kariņam jākaro

msh 26.jūlijs 2019 18:24
3 3 Atbildēt

Pēdējās divas rindkopas lasot paliek šķērmi ap dūšu - kāda huiņa tiek darīta diezgan šaura personu loka interesēs...

Kanibaals 27.jūlijs 2019 1:26
1 0 Atbildēt

Tā jau var apgalvot pie jebkā.

msh 27.jūlijs 2019 13:59
0 0 Atbildēt

Nu bet kā tad nosaukt šo prasību - desmit gadu laikā samazināt oglekļa dioksīda izmešus par 70% - ? Nabaga igauņi [ne jau tikai igauņi bet visa eiropa, protams] mocīsies lai panāktu neiespējamo [labi, iespējams jau tas ir - nahrenizējot visu rūpniecību un kaut ko no lauksaimniecības], bet labums no tā tikai atsevišķiem indivīdiem, kas ši procesa laikā piestums jau tā pilnās kabatas ar naudiņu. Ja tev šķiet ka tā ir "cīņa pret klimata pārmaiņām" - reku paskaties filmiņu:

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti