BMW atteiksies no trim modeļiem, upurējot arī X2 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 30.jūlijs 2019 13:21

Vācijas autobūves kompānijas BMW jaunajā stratēģijā nebūs vietas trīs modeļiem, tostarp krosoveram X2.

BMW atklājis vairākus faktus par uzņēmuma turpmāko virzību. Galvenā uzmanība tiks pievērsta elektriskām piedziņas modeļiem, sadarbībai ar partneriem un izmaksu samazināšanai, kas ietver arī mazāk pieprasīto modeļu gammas pārskatīšanu. Saskaņā ar pēdējo punktu gaidāmas vairākas būtiskas izmaiņas, tostarp visai ievērojama modeļu skaita samazināšana. Tā jau tagad zināms, ka pēcteča nebūs krosoveram X2, rodsteram Z4 un 6.sērijas GT hečbekam.

Dienas skaitītas arī 3.sērijas GT modelim, 2.sērijas kabrioletam, 6.sērijas GT modelim un 7.sērijas sedanam ar parasto riteņu bāzi. Pēctecis nav plānots arī 8.sērijas divdurvju modeļiem, lai gan 8.sērijas Gran Coupe un 7.sērijas modelis ar pagarināto riteņu bāzi uz konveijera kādu brīdi vēl turēsies.

Lai modeļu piedāvājums nepaliktu pavisam plāns, iecerēti arī vairāki jaunumi. Tā zaļā gaisma dota krosoveram X8, kas gan tiks ražots vien jaudīgajās M Performance un X8 M hibrīda versijās, kā arī i8 un i3 pēctečiem. Pirmais kļūs ievērojami jaudīgāks (agrāko 374 Zs vietā 544), otrs iegūs versiju ar degvielas šūnu tehnoloģiju. Plašāks kļūs M un M Performance modeļu klāsts jau minētajam X8 M pievienojot 400 Zs jaudīgu 1.sērijas modeli un jaunu superauto uz koncepta Vision M Next bāzes.

 
Visi komentāri
 
GB12 30.jūlijs 2019 15:35
2 4 Atbildēt

Par 6. GT žēl - ļoti simpātisks auto.

15.50 30.jūlijs 2019 15:53
0 1 Atbildēt

Jā, bet nepraktisks

Walacc 31.jūlijs 2019 8:12
3 1 Atbildēt

kas tad nu X2 izkonkure lielakus auto vai, jo vienu bridi tos LV nevareja dabut ?!? Tajos izmeros viens no smukakajiem dampjiem.

eidis 31.jūlijs 2019 11:33
1 0 Atbildēt

Nu nez. IMO idiotisks koncepts. Ne zive ne gaļa. Riktīgs Golps ar lieliem riteņiem un ar x3 nekonkurē ne idejiski, ne finansiāli. Domāju, ka bezjēdzīgi slogo ražošanu un gan jau ka VAG līdz tam nonāks.

Walacc 31.jūlijs 2019 12:58
1 0 Atbildēt

nu man pagalma tac X2 te vienc tāds stāv - teiktu ka baigi labs un izskatigs golps, nav mans bet toch ir labs. Ja ir iespeja izmeginat - iesaku. Proyams ja golfa klasi nist principa - tad jau nepatiks, bet citadi ????.

Conqueror 31.jūlijs 2019 20:42
0 0 Atbildēt

Tieši X2 man vislabāk patīk, kastad tiem biezajiemdoičiem par ērcēm iekodušas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti