Volkswagen T-Roc tagad arī kā kabriolets (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.augusts 2019 14:56

Volkswagen kompaktais krosovers turpmāk būs pieejams arī kā kabriolets ar salokāmu auduma jumtu. Pirmizrādi vācu kompānijas jaunums svinēs jau šoruden.

Volkswagen modeļu klāstu papildinās 4,27 m garš kabriolets uz krosovera T-Roc bāzes. Dizaina jomā tas pilnībā atkārto kompakto SUV, taču četru durvju vietā ir tikai divas, bet mīkstā materiāla jumtu var nolaist un novietot bagāžniekā tikai deviņu sekunžu laikā, tostarp arī gaitā, ja vien automašīnas ātrums nepārsniedz 20 km/h. Vadīt jumta pacelšanas/nolaišanas funkciju var ar pogu no salona vai attālināti, izmantojot atslēgu.

Kabriolets ir nedaudz garāks par SUV (+35 mm), nedaudz zemāks (-51 mm), bet bagāžas nodalījuma tilpums sarucis līdz 284 litriem (krosoveram 445 l).

Pārdošanā T-Roc kabriolets nonāks nākamā gada pavasarī. Pircējs varēs izvēlēties Style un R-Line variantus. Pirmais no tiem piedāvā, tostarp 17 collu riteņus un četrus salona apdares variantus, bet otrs – sportiski noregulētu piekari, sporta sēdekļus un miglas lukturus. Abi varianti apvieno multimedijus ar USB un Bluetooth, ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju atpazīšanas funkciju, joslas uzturēšanas kontroli un diezgan neparasti kabrioletam – iespēju uzmontēt piekabes āķi.

Motoru klāstā ir trīs un četru cilindru benzīna agregāti ar 1,0 un 1,5 litri tilpumu un attiecīgi – 115 un 150 Zs jaudu. Transmisija - sešpakāpju “mehānika” vai  DSG“robots”, kas paredzēts tikai pusotra litra dzinējam.

Tiešu konkurentu Volkswagen krosa kabrioletam nav – savulaik ar tādu modeļu ražošanu nodarbojās Nissan (Murano CrossCabriolet) un Range Rover (Evoque Convertible), taču lielus panākumus neguva. Iespējams, Volkswagen veiksies labāk, jo T-Roc ir viens no populārākajiem ražotāja modeļiem, kas nepilnus divus gadus pēc ražošanas starta atradis jau vairāk nekā 300 000 pircēju.

 

 

 
Visi komentāri
 
msh 14.augusts 2019 17:29
1 2 Atbildēt

Krosa kabriolets? mk3 vai mk1 golfa kabriķa pēctecis, kāds te vēl "kross"...

T-Roc 14.augusts 2019 17:38
1 0 Atbildēt

T-Roc ir krosovers, kāds sakars ar Golf?

msh 14.augusts 2019 19:39
1 1 Atbildēt

Vistiešākais - mk1, mk2 un mk3 arī ir "krosoveri". Astoņdesmitajos tas, ko šodien smērē kā "krosoverus" bija vienkārši parasta un normāla mašīna, nevis kā šodien, kad parasts golfs ir lowraideris, bet golfs, kurš ir pietiekami augsts lai uz katra sūda nepārsistu karteri, saucas Tu Roc un skaitās "krosovers".

650 14.augusts 2019 17:57
0 0 Atbildēt

atrabotka 15.augusts 2019 2:23
1 1 Atbildēt

Šis būs Latvijas gada auto "gada kabriolets". Vajag tādu nomināciju ieviest, ja vēl nav.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti