Porsche un Boeing apvienojas lidojošā auto projektam 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.oktobris 2019 5:25

Vācijas sporta automobiļu ražotājs Porsche un amerikāņu aviācijas gigants Boeing apvienojušies lidojošā auto projektam, ko cer realizēt līdz 2025.gadam.

Pagaidām Porsche publicējis vien divus datorgrafikā radītus attēlus un atklājis savu vīziju par transporta attīstību tuvāko gadu laikā. Saskaņā ar vācu kompānijas pētījumu, mazās aviācijas tirgus uzņems apgriezienus pēc 2025.gada, kad pasaules megapoļu ielas vairs nespēs tikt galā ar arvien pieaugušo transportlīdzekļu skaitu, bet nelielie gaisa kuģi kļūs lētāki un mobilāki. Līdz tam laikam arī taps abu kompāniju lidaparāts, kas paredzēts kā luksuss klases transportlīdzeklis individuālai lietošanai.

Porsche AG pārdošanas un mārketinga vadītājs Detlefs fon Plātens norāda, ka vācu zīmols ir apņēmies “paplašināt savas iespējas kā sporta automašīnu ražotājs”. Ilgtermiņā šāda stratēģija var nozīmēt pāreju uz “ceļojuma trešo dimensiju”. “Mēs apvienosim pasaules vadošo uzņēmumu stiprās puses, lai nākotnē aptvertu galvenos tirgus segmentus,” uzsvēris Porsche menedžeris.

Pirmajā posmā Porsche sadarbosies ar Boeing meitasuzņēmumu Aurora Flight Sciences, kas šī gada janvārī veica pirmos lidojuma testus autonomajam pasažieru dronam ar vertikālu pacelšanos un nosēšanos.

“Gaisa mobilitātes” tēma kļūst arvien straujāka, un interesi par to izrāda pat valdības struktūras. 2017. gadā Vācijas jaunuzņēmums Volocopter un Dubaijas Satiksmes ministrija izmēģināja lidojošā taksometra bezpilota prototipu. Pilsētas vadība uzskata, ka nākamajos piecos gados pasažieru multikopteri iekļausies Dubaijas sabiedriskā transporta sistēmā un būs tikpat vienkārši lietojami, ka Uber taksometri – pasažierim atliks vien izsaukt lidaparātu ar viedtālruņa lietotnes palīdzību un norādīt vēlamo maršrutu.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
WALACC 12.oktobris 2019 9:52
1 1 Atbildēt

Ļoti dīvains attīstības virziens, gan no ekoloģijas viedokļa pilnīgs sviests, gan ekonomikas - auto pārdod arvien mazāk, tipa flight-sharing attīstīs ?

JanJan 14.oktobris 2019 11:40
0 0 Atbildēt

Nemaz nerunājot no drošības viedokļa. Braukt taisni pa asfaltētu ielu ar ceļa zīmēm, luksoforiem, ielas krāsojumam ir viens, bet lidot pa gaisu pilnīgi, kas cits un 1000x komplicētāks.

Iedodiet tik lidojošus auto - daudz līķu garantēts!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti