Mjoveni rūpnīcā Rumānijā saražots 500 000šais jaunais "Duster" 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 11.decembris 2019 13:57

Novembra beigās Mjoveni "Dacia" transportlīdzekļu rūpnīca atzīmēja 500 000šā "Duster" noripošanu no konveijera (4x4, Prestige, 1.3 TCE, 150 ZS, krāsa Red Fusion). Šī ir Rumānijas un "Groupe Renault" ikoniskā modeļa otrā paaudze, ko pirms diviem gadiem prezentēja Frankfurtes auto izstādē. Šo "Duster" modeli ieguvis kāds klients Francijā.

Katru dienu rūpnīcā saražo 1400 transportlīdzekļu, tostarp 1050 "Duster" automobiļu.

"Duster" pirmo paaudzi sāka ražot 2010. gadā, un kopš tā laika Rumānijā, Mjoveni, ir saražoti vairāk nekā 1,7 miljoni šo automašīnu. Galvenie eksporta tirgi ir Francija, Itālija un Spānija, taču kopumā "Dacia" automašīnas pieejamas 44 valstīs.

"Panākumu pamatā ir kompetentas, nopietnas un atbildīgas komandas. Tā tas ir arī "Dacia" gadījumā. "Duster" ir ikonisks "Dacia" klāsta modelis, kuru izgatavo Mjoveni un kurā darbu iegulda visas "Groupe Renault" komandas Rumānijā, un es vēlos tām visām pateikties. Mums arī turpmāk jābūt vienotiem, atbildīgiem un nelokāmiem, lai saglabātu savu konkurētspēju. Mēs ražojam pievilcīgus, kvalitatīvus, konkurētspējīgus transportlīdzekļus, kurus novērtē arī mūsu klienti. Šodien mēs veidojam savu nākotni vienā no lielākajām "Renault Nissan Mitsubishi" alianses rūpnīcām," paziņoja Migels Olivers Bokera (Miguel Oliver-Boquera), "Dacia" transportlīdzekļu rūpnīcas izpilddirektors.

Jaunais "Duster" ir visvairāk pārdotais sporta apvidus auto (SUV) Rumānijas tirgū un otrais visvairāk pārdotais modelis savā izcelsmes tirgū uzreiz aiz "Logan". Tas ticis titulēts par Rumānijas “Gada auto 2018”, un slavenais britu izdevums "The Sun" tradicionālajās svinībās tam piešķīra nosaukumu "Vērtīgais gada auto" (Value Car of the Year).

"Dacia" transportlīdzekļu rūpnīca – nākotnes rūpnīca

"Dacia" transportlīdzekļu rūpnīcas darbinieki un klienti ir pārmaiņu epicentrā. Rūpnīca ir moderna un elastīga, ar automatizētiem ražošanas procesiem. Pēdējo piecdesmit gadu laikā rūpnīca ir saražojusi vairāk nekā 6,8 miljonus transportlīdzekļu. Izgatavoti vairāk nekā 8 dažādi modeļi: "Dacia 1100", "Dacia 1300", "Dacia Nova", "Dacia SupeRNova", "Dacia Solenza", "Dacia Logan" (ar sedana, universāļa, furgona un pikapa versijām), "Dacia Sandero" un "Dacia Duster". Šajā pašā rūpnīcā ražo arī virsbūves un detaļas "Global Access" klāsta transportlīdzekļu montāžai citās "Groupe Renault" rūpnīcās visā pasaulē. Pašlaik no montāžas līnijas viens transportlīdzeklis iziet ik pēc 54 sekundēm, un vairāk nekā 90 % no rūpnīcā saražotā ir paredzēts eksportam.

"Dacia" Rumānijā gadā saražo 350 000 transportlīdzekļu, ko papildina vairāk nekā 500 000 dzinēju un vairāk nekā 500 000 pārnesumkārbu, no kuriem daļu eksportē Rumānijas loģistikas nodaļa un "Alliance International Logistics Network" (AILN), kas ir lielākais "Renault", "Nissan" un "Mitsubishi" alianses loģistikas centrs.

 
Visi komentāri
 
felix65 11.decembris 2019 17:47
3 0 Atbildēt

Nu paga, lai cilvēki pabraukā ar tiem turbonemotoriem1 Nolādēs pēc 80- 100 štukām. Taisījos pirkt dasteru tieši atmosfērnieka dēļ. Tagad hands off!

Šumba 11.decembris 2019 21:37
1 0 Atbildēt

Izlasi raksta pēdējo rindkopu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti