Pirmā jaunās paaudzes Corvette pārdota par 3 miljoniem 4

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 21.janvāris 2020 6:11

Pirmais amerikāņu superauto Chevrolet Corvette Stingray jaunās paaudzes eksemplārs izsolē pārdots par trīs miljoniem dolāru.

Barrett-Jackson izsolē pirmais jaunās paaudzes Chevrolet Corvette Stingray eksemplārs pārdots par trim miljoniem dolāru. Laimīgais uzvarētājs ir bijušais sacīkšu braucējs un tagadējais NASCAR komandas īpašnieks Riks Hendriks. Solīšana sākās no atzīmes 200 tūkstoši dolāru un ātri sasniedza vienu miljonu. Kad likme aizsniedzās līdz trīs miljoniem, gribētāju to pārsolīt vairs neatradās.

Riks Hendriks ir kaislīgs kolekcionārs, kas cenšas iegādāties pazīstamu sporta auto pirmos eksemplārus. Viņa kolekcijā ir pirmie Chevrolet Camaro ZL1 1LE un Acura NSX otrās paaudzes eksemplāri, kā arī pirmais Ford GT Heritage Edition, par kuru tika samaksāti 2,5 miljoni dolāru.  

Chevrolet Corvette Stingray, kas savā jaunajā paaudzē pirmoreiz izmanto konstrukciju ar vidū novietotu motoru, debitēja 2019.gada vasarā. Sportiskā kupeja aprīkota ar 6,2 litru V8 atmosfērisko motoru, kas attīsta 502 Zs (637 Nm) un darbojas kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 100 km/h automašīna sasniedz mazāk nekā trīs sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 312 km/h.

Chevrolet jau pārdevis pirmās 40 000 Korvetes, kas bija plānotas 2020.gadam. ASV šī jaudīgā kupeja, kuras sērijveida ražošana sāksies vien februārī, maksās nepilnus 60 000 dolārus.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 21.janvāris 2020 6:59
0 4 Atbildēt

Plastmasas raķete

baals 21.janvāris 2020 9:51
3 0 Atbildēt

tas nekas, ja pirmā, tad tai ir vērtība

gunbox 21.janvāris 2020 16:24
1 1 Atbildēt

Interesanti, kā cilvēks divos vārdos var pateikt visu un neko.

Supper auto par neadekvātu cenu. Žēl, bet arī dizains nav vairs Corvettisks, bet ļoti līdzīgs daudz citiem superkāriem.

Pļurkt 21.janvāris 2020 20:39
2 1 Atbildēt

Dizains ir, bet no superkāra tur ir tikai pļurkt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti